Aloha Hawaii – cruise fra Los Angeles til Hawaii

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev stillehavsparadiset Hawaii på et herlig cruise til øyene Oahu, Hawaii, Kauai og Maui. Med overnatting i Los Angeles og et stopp i Mexico

Oslo–Los Angeles–Hilo (Hawaii)–Honolulu (Oahu)–Nawiliwili (Kauai)–Lahaina (Maui)–Ensenada (Mexico)–Los Angeles–Oslo 

Enestående, frodig natur, vakre sandstrender og ikke minst det sagnomsuste Stillehavet er temaene på dette sydhavseventyret til de eksotiske Hawaii-øyene. Og vi får med oss mye: Reisen begynner med en dag i storbyen Los Angeles. På “The Big Island” besøker vi frodige Hilo og på den magiske øya Maui venter hvite sandstrender og krystallklart vann. Vi skal også til Kauai, ofte nevnt som den flotteste og mest uberørte av øyene, og I hovedbyen Honolulu på øya Oahu ser vi bl.a. det historiske Pearl Harbor. Skipet tar oss med i behagelig tempo mens vi nyter luksustilværelsen inkl. helpensjon på moderne Star Princess. 

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Cruise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta US dollar

Dagsprogram
Dag 1 Fly Oslo–Los Angeles
Dag 2 Los Angeles og avseiling
Dag 3–6 Tid til avslapping på Stillehavet
Dag 7 Hilo, Hawaii “The Big Island”. Mulighet til utflukt til Volcano nasjonalpark
Dag 8 Honolulu, Oahu. Mulighed for øyrundtur på Oahu. Halona Blowhole, Windward Oahu, Byodo-In, Pearl Harbor og Waimea Bay
Dag 9 Nawiliwili, Kauai. Mulighet for båttur på elva Wailua
Dag 10 Lahaina, Maui. Mulighet for utflukt langs Hana Road
Dag 11–15 På havet mot Mexico
Dag 16 Ensenada, Mexico. Fottur med reiselederen eller tid på egen hånd på Mexicos riviera
Dag 17 Los Angeles, USA. Hjemreise
Dag 18 Ankomst til Norge

Star Princess

Star Princess er en opplevelse i seg selv. Oppgrader lugaren din og nyt utsikten fra en av de mange luksuslugarene med balkong. Bli skjemt bort med en varm steinmassasje i den berømte Lotus Spa, spis utsøkte retter i en formell eller avslappet atmosfære og gjør cruiset ditt til en uforglemmelig opplevelse. Skipet er nyrenovert i desember 2017 og er helt moderne.

Klikk på bildene for å se dem større

Bilder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo–Los Angeles

Etter ankomsten kjører vi på en orienterende byrundtur til blant annet Beverly Hills og Hollywood før vi er framme ved hotellet vårt. Om kvelden kan du velge å spise på egen hånd eller bli med reiselederen (middagen er ikke inkludert i prisen for reisen). Det ligger en del restauranter på West Century Boulevard i gåavstand fra hotellet. 

Vi bor på et herlig hotell like ved flyplassen, slik at transporttiden bliver kort og det er mulighet til å slappe av etter flyreisen.  

NB: Avhengig av hvor god tid vi har gjennomfører vi byrundturen i Los Angeles enten på dag 1 eller på dag 2. 

Dag 2
Los Angeles og avseiling Avseiling kl 1600
Skyskrapere i Los Angeles, USA

Etter frokost på hotellet har vi litt tid på egen hånd før vi møtes igjen. Deretter setter vi kursen mot havnen, der skipet vårt ligger for anker. Etter innsjekkingsformalitetene stevner vi ut på Stillehavet og setter kursen mot vulkanøyene mens den amerikanske kysten forsvinner i horisonten.

Dag 3–6
Tid til avslapping på Stillehavet
Flotte Star Princess

Et par dager på havet er den helt riktige måten å starte et cruise på. Mens vi beveger oss mot Hawaii kan du slappe av på dekk i en liggestol og nyte utsikten, lese en god bok og ta en titt på skipets mange underholdende tilbud. Her er det hele ti spisesteder du kan velge mellom, og seks barer der du kan nyte et godt glass vin eller en kjølig cocktail. Om bord er det også et hyggelig bibliotek med diverse brettspill, et teater, kasino, treningsfasiliteter og et spa der du kan bli skjemt bort med forskjellige behandlinger (bestilles og betales direkte om bord på skipet). Reiselederen informerer løpende om alle mulighetene på skipet og står for en rekke felles sosiale arrangementer og informasjonsmøter for Albatrosgruppen. 

Dag 7
Hilo, Hawaii “The Big Island”. Mulighet til utflukt til Volcano nasjonalpark Ankomst kl 0900, avseiling kl 1800
Rainbow Falls på Hilo

I løpet av morgenen kommer vi fram til byen Hilo på den største øya i Hawaii-øygruppen. Øya heter Hawaii, men er også kjent som “The Big Island”. 

Geologisk er Hawaiiøyene dannet av et stort magmakammer som gjennom tidene har sendt utbrudd opp gjennom en havbunn som på dette stedet langsomt beveger seg mot nordvest. Det betyr at øyene og vulkanene mot sørøst er størst og yngst, mens øyene mot nordvest er eldst og mest “nedslitt”. Faktisk strekker Hawaii-kjeden seg under havet langt mot nordvest. 

Med en alder på 800 000 år er selve Hawaii-øya derfor gruppens yngste medlem. Landskapet domineres av vulkanene Kilauea, verdens mest aktive, Mauna Kea og Mauna Loa, som reiser seg godt og vel 4500 meter over havet. Vulkanene er de høyeste i Stillehavet og verdens høyeste fjell når de måles fra havbunnen. 

Hawaii-øya er ikke kjent for de lange hvite sandstrendene som de øvrige øyene har, men snarere for et enestående og variert landskap, som i frodighet overgår manges forestillinger. Hilo ligger på øyas “windward”-side, der nordøstpassaten gir mildt og fuktig vær året rundt – og gir grobunn for et landskap som er frodigere og grønnere enn andre steder på Hawaii. Byen har bevart mange av sine gamle trebygninger, og en spasertur gjennom de smale gatene åpenbarer spennende detaljer, små butikker og kafeer. Som så mange andre steder på Hawaii er befolkningen en etnisk blanding fra hele Stillehavet. 

Dagens Albatrosutflukt begynner like utenfor Hilo, der vi opplever den 27 meter høye fossen Rainbow Falls. Dagens tema er vulkaner og lava, og fossen har da også meget passende sitt utspring over en lavahule. Turen går videre til Volcano nasjonalpark, der du kan oppleve verdens mest aktive vulkan. Ifølge myten er Halemaumau-krateret hjemsted for ildgudinnen Pele. Du får også mulighet til å gå gjennom et lavarør som er formet av en lavastrøm og kalles Thurston Lava Tube. I nasjonalparken får du vite mer om øyas vulkaner og får en dypere forståelse av hvor helt unikt øyriket Hawaii er. 

 På dagens utflukt kjører vi omkring 10 mil og er på farten i omtrent 6 timer. Vi stopper et sted underveis for å kjøpe litt snacks (ikke inkl.), og er tilbake på skipet i tide til å spise en sen lunsj. Husk gode, behagelige sko, så du kan gå i det lett ujevne terrenget og få mest mulig ut av utflukten.  

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan fås kjøpt, se mer lenger ende i programmet.) 

Dag 8
Honolulu, Oahu. Mulighed for øyrundtur på Oahu. Halona Blowhole, Windward Oahu, Byodo-In, Pearl Harbor og Waimea Bay Ankomst kl 0700, avseiling kl 2300
Waikiki Beach på Oahu

Oahu er den mest populære øya på Hawaii. Her ligger den berømte Waikiki Beach, Diamond Head, Aloha Tower og den berømte amerikanske flåtebasen Pearl Harbor. Her ligger også Hawaiis hovedstad Honolulu, som er en moderne by med kulturell innflytelse fra både øst og vest.  

Honolulu er Hawaiis eneste storby og er en smeltedigel av etniske grupper. De 350 000 innbyggerne i selve byen representerer folk fra hele Polynesia, fra Japan, Filippinene, Kina og Vietnam – og selvfølgelig fra USA. Det bor 950 000 innbyggere i det samlede storbyområdet. Den gamle bydelen har fremdeles mange vakre bygninger fra 1800-tallet da byen utviklet seg eksplosivt og var eksporthavn for blant annet sandeltre, sukker og hvalfangstprodukter.  

Dagens Albatros-utflukt står i Oahus tegn. Øya byr nemlig på mye annet enn Honolulu og Waikiki Beach. Vi drar ut på en øy-rundtur med privat buss og får et godt inntrykk av hovedøya, som er på størrelse med Fyn. I løpet av kort tid begynner øya å manifestere seg som en ekte paradis-øy. Flotte sandstrender, vulkaner og en helt utrolig og unik natur. 

Underveis kan vi bl.a. nyte en fantastisk utsikt mot det billedskjønne Diamond Head og Kahala-distriktet, som er kjent for store eksklusive villaer og feriesteder. Vi ser også utover Hanauma Bay, der Elvis Presley tok opp flere scener til to av sine tre Hawaii-filmer, ”Blue Hawaii” og ”Paradise, Hawaiian style”. 

Vi kjører videre langs kysten, og målet er det berømte Halona Blowhole, der vannet står som en geysir opp gjennom et hull i lavaklippene når bølgene slår inn mot kysten. Et høydepunkt i løpet av dagen blir å nyte utsikten til Oahus mest fantastiske sceneri over Windward Oahu ved Nuuanu Pali Lookout. 

På utflukten besøker vi også Byodo-In, et buddhistisk inspirert tempel som ble bygd i 1968 for å markere 100-året for de første japanske immigrantene. Bygningen er en replika basert på templet av samme navn i Kyoto. På den nordlige delen av øya – North Shore – er det masser av deilige strender og nesten ingen hoteller. Her skal vi se surfernes foretrukne strand på nordkysten, Waimea Bay. 

I løpet av dagen besøker vi også Pearl Harbor, som ligger ca. 15 km nordøst for Honolulu. Flåtebasen er anlagt i en stor naturlig havn som fremdeles er base for den amerikanske stillehavsflåten. Den 7. desember 1941 angrep ca. 350 japanske fly basen. Bare to timer senere var flåten senket, noe som i høy grad bidro til at USA ble med i andre verdenskrig. Vi besøker museet og det store monumentet som er reist over slagskipet USS Arizona, som mistet sin besetning på 1200 mann under angrepet. 

En liten anekdote om monumentet er at da storfilmen “Pearl Harbor”, som nettopp handler om japanernes angrep, ble spilt inn i 2002 med skuespilleren Ben Affleck i hovedrollen, hadde produsenten ikke tenkt på det store monumentet som senere var satt opp over japanernes angrep, og monumentet opptrer derfor i atskillige scener i filmen. 

Etter besøket på basen, som fremdeles er i drift og er den største arbeidsgiveren på Hawaii, kjører vi tilbake til det herlige skipet vårt.  

Dagens kjørestrekning er på cirka 27 mil, og vi er på farten i omtrent 10 timer. Vi stopper et sted underveis for å kjøpe lunsj (ikke inkl.). 

(Dagens utflukt er ikke inkludert i prisen for reisen. En særskilt utfluktspakke kan fås kjøpt, se mer senere i programmet.) 

Båten går ikke før sent i dag, så vår Albatros-reiseleder står naturligvis til rådighet med tips og gode ideer til hvordan du får det beste ut av kvelden.

Dag 9
Nawiliwili, Kauai. Mulighet for båttur på elva Wailua Ankomst kl 0800, avseiling kl 1700
Kauai, "Hageøya"

Kauai er den eldste og nordligste av alle Hawaii-øyene, og fordi den virker så uberørt, mener mange også at det er den vakreste. Kauai var den første av Hawaii-øyene kaptein Cook besøkte, og det siste av Hawaiis uavhengige kongedømmer. Denne øya lever virkelig opp til sitt kjælenavn: “Hageøya”. Store, grønne fjellkjeder midt på øya reiser seg opp til 1500 meter over havflaten, og den frodige naturen er pyntet med vakre blomster og grønt i mange nyanser. Kauai har et innbyggertall på ca. 57 000, og med unntak av hovedbyen, Lihue, er det få hus som er høyere enn en kokospalme. På Kauai finner du store åpne områder, et vennlig folkeferd og en avslappet atmosfære. 

Vi legger til kai i den naturlige havnen Nawiliwili et par kilometer fra Lihue. Selv om Lihue er øyas største by, er den svært beskjeden med bare 5000–6000 innbyggere. Den beste sandstranden i området, Kalapaki Beach, ligger rett overfor havnen, beskyttet mot de store oseanbølgene av moloer og skjær.

På dagens Albatrosutflukt drar vi inn på ”Hageøya” og tar en rolig båttur på elva Wailua. Det er en fin måte å oppleve naturen på. Båtturen bringer oss helt inn til Fern Grotto eller Bregnegrotten, et veldig frodig sted der vi får en stor botanisk opplevelse. Vi ser også fossen Opaekaa, som ifølge lokalbefolkningen er et spesielt romantisk syn. 

Utflukten varer cirka 3 ½ time, og vi er tilbake på skipet ved lunsjtid. 

Dag 10
Lahaina, Maui. Mulighet for utflukt langs Hana Road Ankomst kl 0700, avseiling kl 1800
Hana Road på Maui

Øya Maui er det Hawaii vi har sett på film: ingen store bygninger, ingen trafikk, vakre feriesteder og paradisiske strender. Her kan du oppleve den sanne aloha-stemningen! 

Vi legger til litt utenfor Lahaina. Lahaina er en malerisk, mindre overfylt versjon av Waikiki. Her er det et mylder av butikker, barer og restauranter, og Lahaina Beach i nærheten er stedet for folk som vil bruke dagen sin på både strandliv og hyggelige handlegater i den lille byen. 

På dagens Albatrosutflukt kjører vi på Hawaii-øyenes utvilsomt mest berømte vei: Hana Road. Utflukten begynner ved havnen i Lahaina, og derfra følger vi Mauis nordøstligste kyst til Hana. Byen Hana er som sådan ikke målet; det er selve den vakre reisen dit som er dagens høydepunkt. I Hawaii sier man: På den ene siden av Hana Road har man Stillehavet, og på den andre siden Paradisets hage. Den berømte kystveien snor seg med mer enn 600 svinger over 59 broer og åpenbarer utallige fossefall og imponerende panoramaer. 

Underveis besøker vi Waiʻanapanapa-park, Kaumanhina-park, Wai Kane-fossen og Wailua-fossen. 

Utflukten til Hana Road er en del av utfluktspakken. Legg merke til at det maks kan være 20 personer i de små busser som kan kjøre på de små, svingete veiene på disse utfluktene. Ta på deg gode sko i dag, siden vi går i naturen når det er mulig. På utflukten kjører vi cirka 20 mil og er på farten i omtrent 9 timer. Vi stopper et sted underveis for å kjøpe lunsj (ikke inkl.). Dagens utflukt egner seg ikke for deg hvis du lett bliver bilsyk. 

Er vi mer enn 20 personer på utflukten vil reiselederen skifte mellom de små bussene. 

(Dagens utflukt er ikke inkludert i prisen for reisen. En særskilt utfluktspakke kan fås kjøpt, se mer senere i programmet.) 

Dag 11–15
På havet mot Mexico
Star Princess – vårt hjem på havet

Å avslutte et cruise med noen herlige dager på havet føles helt riktig. Man kan nyte synet av det endeløse havet og bruke dagene i sitt helt eget tempo. Slappe av ved bassenget, kanskje ta en tur i treningssenteret eller prøve noen av de andre aktivitetene om bord.  

Kveldene står fremdeles i gastronomiens tegn, og etterpå kan du sette punktum for en herlig dag med en tur i teateret eller en godnattdrink med livemusikk.

Dag 16
Ensenada, Mexico. Fottur med reiselederen eller tid på egen hånd på Mexicos riviera Ankomst kl 0800, avseiling kl 1700
Herlige Mexico

Ensenada i Mexico er kjent som Bajas “love boat-havn", oppkalt etter den kjente tv-serien om båten som dro i pendeltrafikk mellom Long Beach og Puerto Vallarta. Ett av stoppene på rutene var nemlig her i Ensenada. Det var kanskje ikke det den portugisiske oppdagelsesreisende Juan Cabrillo ville forestilt seg da han seilte inn i den naturlig beskyttede viken i 1542. I hans kjølvann fulgte alt fra katolske misjonærer til russiske immigranter, håpefulle gullgravere og uheldige kortspillere. I dag bliver byen besøkt av mer enn 4 millioner turister i året, og de fleste krysser grensen fra USA, som ligger 11 mil unna. Fiskere og hvalobservatører deler havnen med cruiseskipene som ligger midt i byen. Strendene her er også fantastiske, og selv om vannet kan være kaldt er de asurblå bølgene innbydende. 

Byen er preget av gode restauranter, fantastisk shopping, et casino med aner i forbudstiden og Hussong’s Cantina der det sies at margaritaen ble oppfunnet i 1941 av bartenderen Don Carlos Orozco. Her kan du med fordel ta en cocktail med tonene fra et mariachiband i bakgrunnen. Ensenada er stedet der gammelt møter nytt; en levende og veldig meksikansk by. 

Reiselederne arrangerer en frivillig felles tur til fots gjennom sentrum av Ensenada. Vi begynner ved byens strandpromenade, og alle kan være med. Man må regne med at det bliver en gåtur på 1–2 timer. Husk å ta med litt dollar til en is (for egen regning). 

Dag 17
Los Angeles, USA. Hjemreise Ankomst kl 0600

Det er tid til å forlate cruiseskipet vårt. Selve utsjekkingen foregår forholdsvis avslappet, og etter landgangen går vi på bussen og kjører mot Los Angeles og den internasjonale flyplassen der. Nå er det tid til å vende nesen mot nordiske himmelstrøk! 

Dag 18
Ankomst til Norge

Vi lander i Oslo med kofferten full av gode minner etter et herlig cruise.

Utfluktspakke

Kun for Albatros Travels gjester har vi satt sammen en utfluktspakke ledet av vår egen reiseleder. Pakken må kjøpes hjemmefra senest 45 dager innen avreise.  

Inkludert i utfluktspakken 

 • Heldagsutflukt (Kahului, Maui) ”Veien til Hana ” 
 • Heldagsutflukt (Hilo, Hawaii) til Volcanoes nasjonalpark med adgang til parken og besøk på Rainbow Falls 
 • Halvdagsutflukt (Nawiliwili, Kauai) med båttur på elva Wailua 
 • Heldagsutflukt (Honolulu, Oahu) med øyrundtur på Oahu. Halona Blowhole, Windward Oahu, Byodo-In, Pearl Harbor og Waimea Bay 

Pris kr 3 798,– per person

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltlugar
 • Tillegg for innvendig enkeltlugar kat. 10: kr 17 998,– 
Tillegg for oppgradering av lugar

Dobbeltlugar

 • Tillegg for lugar med vindu kat. OC-OF: kr 6 298,– per person 
 • Tillegg for lugar med balkong kat. BD-BF: kr 11 998,– per person

Enkeltlugar

 • Tillegg for enkeltlugar med vindu kat. OC–OF: kr 29 998,– 
 • Tillegg for enkeltlugar med balkong kat. BD–BF: kr 39 998,–
Prisen inkluderer
 • Albatros-reiseleder 
 • Fly Oslo–Los Angeles–Oslo med mellomlanding 
 • Byrundtur i Los Angeles 
 • Informasjonsmøter og foredrag ved reiselederen 
 • 1 natt på flyplasshotell i Los Angeles med frokost 
 • 15 netters cruise med Star Princess i delt innvendig dobbeltlugar 
 • Helpensjon på cruiseskipet 
 • Kaffe, te og isvann på cruiseskipet 
 • Havneskatter og avgifter (verdi kr 1 035,– pr. person) 
 • Andre skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris 
 • Reiseforsikring 
 • Måltider på land 
 • Tillegg for enkeltlugar eller oppgradering av lugar 
 • Eventuelle ekstra utflukter 
 • Drikkevarer 
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn i alt ca. 10 USD pr. Person. Gjester med utfluktspakke bør beregne i alt 30 USD) 
 • Driks om bord (13,50 USD per person/natt, legges automatisk på cruiseregningen) 
 • Personlige fornødenheter 
 • Gebyr for innreiseregistrering til USA (ESTA, ca. 14 USD). 
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer" 

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Før avreise

Pass

Passet må være gyldig i minst 6 måneder før hjemreisedato. Barn – uansett alder – må ha eget pass. Det er ikke nok at de står i foreldrenes pass. Send en kopi av passet ditt til Albatros Travel senest 14 dager etter at du har bestilt reisen. Legg merke til at navnet på flybilletten må stemme 100% overens med navnet ditt slik det står i passet. Konsekvensen ved at det ikke er likt kan i verste fall medføre at du blir nektet innreise i USA og må fly hjem for egen regning.

I USA og Canada er det ikke visumplikt for norske statsborgere ved opphold på opptil 90 dager, men før avreise må du fylle ut en elektronisk søknad om innreisetillatelse, som kalles ESTA i USA og eTA i Canada.

ESTA – innreisetillatelse til USA

Senest 72 timer før avreise må du søke om innreisetillatelse til USA.

Det gjør du ved å klikke her: https://esta.cbp.dhs.gov

Her får du en midlertidig innreisetillatelse og et nummer som du skal printe ut eller skrive ned og ha med på hele reisen. Flyplassmyndighetene i Norge eller USA kan kreve å få se det.

ESTA-tillatelsen koster et mindre beløp, ca. 14 dollar, som du betaler med kredittkort. Innreisetillatelsen er gyldig i to år eller til passet ditt går ut dersom dette skjer innen to år.

Hvis du reiser sammen med barn som ikke er dine egne, eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, må du ha en særskilt tillatelse i tillegg til ESTA-tillatelsen.

Les mer om søknaden om innreisetillatelse og om å reise til USA med barn her: www.albatros-travel.no/praktisk/innreise-i-usa-esta

Krav om visum hvis du har vært i Irak, Iran, Syria eller Sudan

Hvis du som norsk statsborger har vært på reise eller oppholdt deg i Irak, Iran, Syria eller Sudan etter 1. mars 2011 kan du ikke lenger reise inn i USA på en ESTA-godkjennelse. Framover må du ha visum utstedt av den amerikanske ambassaden i Oslo. Det samme gjelder norske statsborgere som har dobbelt statsborgerskap i enten Irak, Iran, Syria eller Sudan.

Les mer om reglene på den amerikanske ambassadens nettsider. Her kan du også sjekke statusen for din ESTA-godkjennelse.

https://norway.usembassy.gov/esta.html

Elektronisk utstyr i håndbagasjen

Sikkerhetskrav ved flyreiser til USA

De amerikanske myndighetene har skjerpet sikkerhetskravene ved flyreiser til USA. Alt elektronisk utstyr som tas med i håndbagasjen på flyet (mobiltelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner etc), skal kunne skrus på i sikkerhetskontrollen. Det betyr at du må sørge for at batteriet på utstyret er fulladet når du kommer til flyplassen.

Hvis utstyret ikke kan bli slått på er det ikke lov til å ta det med ombord på flyet, men det må legges igjen i sikkerhetskontrollen. Den nye regelen skyldes at myndighetene er redde for at de elektroniske apparatene kan brukes i forbindelse med terrorhandlinger.

Opplysninger om reisen

Hvordan er lugarene?

Det er forskjellige lugarkategorier – fra pene, romslige innvendige lugarer til praktfulle suiter med egen balkong. Felles for alle er at de naturligvis har eget bad og toalett og rimelig skaps- og sitteplass, enkeltsenger eller dobbeltseng. Dessuten er alle lugarer utstyrt med kjøleskap og hårtørker. Ønsker du å bestille en suite, ber vi deg om å rette henvendelse til Albatros Travel. 

Lugarkategori ID-IF  ”Interior” 
Innvendig lugar på dekk 5. Lugarene har to enkeltsenger eller en dobbeltseng. De har hårtørker, aircondition og naturligvis bad og toalett. 

Lugarkategori OC-OF ”Oceanview” 
Utvendig lugar på dekk 5. Lugarene har vindu og to enkeltsenger eller en dobbeltseng. De har hårtørker, aircondition og naturligvis bad og toalett. 

Lugarkategori BD-BF ” Balcony”
Utvendig lugar med egen balkong på dekk 8. Lugarene har stort gulv-til-tak-vindu og to enkeltsenger eller en dobbeltseng. De har hårtørker, aircondition og naturligvis bad og toalett. 

 

Bagasje og pakking

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle. 

Hvis du vil låse kofferten din bør du bruke en såkalt TSA-lås. The Transportation Security Administration er de som kontrollerer bagasjen på fly til og fra samt via USA, og de har en ”hovednøkkel” som kan åpne TSA-låser. Har du låst kofferten din med en annen lås forbeholder de seg retten til å bryte opp låsen – dette gjelder også en lås som er innbygget i kofferten. TSA-låser kan kjøpes de fleste steder de selger kofferter og lignende.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Solbriller og solkrem

Midt ute på Stillehavet er UV-strålene betydelig sterkere enn det vi er vant til. Solbriller av god kvalitet med UV-beskyttelse er en nødvendighet. Bruker du briller, bør du snakke med optikeren – og ha et ekstra par briller med i reserve! Husk en kraftig solkrem. 

Ankomst- og avgangstider

Tidsangivelsene i reisens program og de havneanløpene som er nevnt er med forbehold for endringer fra rederiets side. Vi opplever generelt meget få endringer i havneanløp, men enkelte små tidsendringer forekommer på nesten alle reiser der man er avhengig av vind- og værforhold. Vi velger allikevel å inkludere tidene i programmet, siden det gir et ganske godt bilde av hvor mye tid man kan regne med å ha i havn/land.

Utflukter – halvdag og heldag

Det er normal praksis å sondre mellom halv- og heldagsutflukter. Dette betyr ikke nødvendigvis at utfluktene varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsutflukt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om ettermiddagen og vil ikke strekke seg over et måltid. Oftest er man hjemme igjen så det passer med frokost eller middag. Utfluktene varer typisk 2–4 timer. En heldagsutflukt må man forvente varer ca. 5–9 timer og strekker seg typisk inn over et hovedmåltid, som ikke nødvendigvis er inkludert. Dette vil være angitt i utfluktsbeskrivelsen.

Frokost på hotellet i Los Angeles

Den amerikanske frokostkulturen er forholdsvis enkel sammenlignet med den skandinaviske. Frokosten på de fleste standardhotellene i USA er den såkalte «continental breakfast», som typisk innebærer kaffe/te, juice og ristet brød med smør og syltetøy. Det er ikke uvanlig at man på hoteller i USA bare har pappservise til frokosten siden mange bruker den som en «to go»-løsning på farten.

Hva skal man pakke?

Lett bomullstøy er uunnværlig i disse varme himmelstrøkene, men en genser eller tynn jakke kan likevel være god å ha med, ikke minst fordi det ofte er kjøligere innendørs på grunn av klimaanlegg. Komfortable sko anbefales til turene på land, og glem ikke å ta med joggesko og treningstøy hvis du planlegger å benytte deg av sportsfasilitetene på skipet. Vaskeriet om bord ordner mot betaling vask og rens fra dag til dag. Husk badetøy og solkrem med høy faktor. Den tropiske solen er mye sterkere enn vi nordboere er vant til. 

Det er store forskjeller på klimaet i Hawaii. For eksempel er det på Hawaii-øya forskjellige klimasoner på nordsiden (Hilo) og vestsiden (Kona). Ta derfor med en regnjakke eller poncho for sikkerhets skyld.

Driks

Vær oppmerksom på at driks om bord på skipet ikke er inkludert på denne turen, og at de automatisk blir oppført på skipskontoen deres. Beløpet er på 13,5 USD per person per natt.

Mer om USA

Her kan du lese mer om USA: www.albatros.no/reisemaal/nord-amerika/usa
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.

Hånden på hjertet

En lang sjøreise

Vårt cruise på tvers av Stillehavet er en reise på nesten 4 900 sjømil. Det betyr at det vil være flere dager på havet på vei til Hawaii og tilbake igjen. Det kan kanskje virke skremmende ved første øyekast, men ikke fortvil. Det er faktisk vanskelig å kjede seg om bord. Her er det en masse underholdning, musikk i forskjellige sjangrer, quizzer og restauranter som må prøves. Og dette er bare noen av de få tingene man kan foreta seg om bord. Har du en god bok med deg i kofferten kan du enkelt finne et rolig hjørne på dekk der du kan trekke deg tilbake en stund.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from En spennende reise En fin reise, med en kunnskapsrik reiseleder.
Date published: 2020-02-01
 • y_2020, m_7, d_14, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_1
 • loc_no_NO, sid_USCOC16, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

USCOC16ANO