Langtidsferie i Sorrento

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Nyt livet på den vakre Sorrento-halvøya med spennende historie og italiensk sjarme. Inklusiv 4-stjerners hotell, halvpensjon og utflukter

Tenk deg tre herlige uker på Sorrento-halvøya med vakre olivenlunder og bølgende åser i det fjerne! Vi bor på et elegant 4-stjerners hotell. Gå i Ibsens fotspor i den sjarmerende byen der han fullførte Peer Gynt og Gengangere. Her kan du sitte på en fortauskafe med en kopp espresso eller en italiensk is og virkelig nyte solen og det italienske folkelivet.

Reisen inkluderer utflukter til Napoli, pizzaens arnested, og Pompeii – byen der vulkanen stoppet tiden. Albatros Travels reiseledere arrangerer løpende turer ut i det blå, og hvis du har lyst på enda flere opplevelser har vi en ekstra utflukter til Vesuv, Capri eller Paestum samt båttur langs Amalfikysten med besøk i Salerno og Amalfi.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Langtidsferie

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram 22 dager
Dag 1
Oslo–Napoli. Videre mot Sorrento
Dag 2
Byrundtur i Sorrento
Dag 3
Fri til å slappe av eller oppleve ting på egen
Dag 4
Utflukt til Pompeii
Dag 5
Fri til egne eventyr
Dag 6
Utflukt til Napoli
Dag 7–8
Fri til avslapning og opplevelser på egen hånd
Dag 9
Mulig utflukt til Capri (ikke inkl.)
Dag 10
Enda en herlig dag til opplevelser på egen hånd
Dag 11
Mulighet for utflukt til Amalfikysten med Amalfi og Salerno (ikke inkl.)
Dag 12–13
Avslapping og opplevelser på egen hånd
Dag 14
Mulig utflukt til greske templer i Paestum med besøk hos mozzarellaprodusent og pastafabrikk i Gragnano (ikke inkl.)
Dag 15–17
Fri til avslapning og opplevelser på egen hånd
Dag 18
Mulig utflukt til vulkanen Vesuv (ikke inkl.)
Dag 19–20
Fri til avslapning og opplevelser på egen hånd
Dag 21
Avskjedsmiddag
Dag 22
Sorrento – Oslo

Hoteller

Hotel Atlantic Palace

Det 4-stjerners hotellet Atlantic Palace er nyrenovert, og fra takterrassen kan man nyte utsikten til Napoli og vulkanen Vesuv. Alle hotellets værelser har balkong (eller terrasse), og det er mulig å oppgradere til havutsikt over Sorrento-bukten. De andre rommene har utsikt til frodige olivenlunder og sitrontrær med små gule sitroner, som lyser opp midt i alt det grønne.

Hotel Atlantic Palace er et familiedrevet hotell som ligger i et boligområde i utkanten av Sorrento. Hotellets forside ligger ut til veien, og for god ordens skyld gjør vi derfor oppmerksom på at det kan forekomme støy fra lokal trafikk. Fra hotellet er det 1500 meter til starten av hovedgaten Corsoen, og de har gratis shuttlebuss direkte til byen det meste av dagen. Så hotellet er en klar fordel for dem, som vil spare litt på kreftene i det ellers kuperte området.

Hotel Atlantic Palace har 95 rom som ligger i grønne omgivelser. Hotellets restaurant serverer glimrende mat og fortrinnsvis blir den servert ved bordene i den elegante restauranten, som er flott pyntet med Murano-glass. Hotellet har også en hyggelig bar som kan lokke med en aperitiff før maten, eller kanskje frister det med en svingom til hotellets livemusikk de fleste aftener om uken. Der er gratis trådløst internett i baren og i resepsjonen. Hotellet har også et basseng, men man kan ikke forvente at det er åpent. Hotellets wellness- og treningssenter har stengt det meste av vinteren.

Værelsene er store, moderne dobbeltrom med bad/toalett, aircondition, tv og gratis sikkerhetsboks.

Hotellet har også et anneks i direkte forbindelse med hovedbygningen. Det er cirka 20 meter mellom hovedbygningen og annekset.

Se oversikt over de forskjellige typene rom lenger nede på siden.

Det er ikke kaffe eller te-fasiliteter på rommene, selv om det kan stå på hotellets egen hjemmeside.

Hotellets adresse:

Hotel Atlantic Palace
Via Capo, 76
80067 Sorrento, Neapel, Italien
Telefon +39 081 878 2688

Les mer på hotellets nettside: https://www.gtoresorts.com/atlantic-palace/

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
22 298,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Napoli. Videre mot Sorrento
Marinaen i Sorrento

Vårt italienske eventyr begynner når vi flyr fra Oslo til Napoli. Fra Napoli kjører vi til vårt elegante hotell i Sorrento.

Hotellet vårt er et herlig italiensk hotell med god beliggenhet. Stemningen på hotellet og den gode servicen er en av årsakene til at kundene kommer tilbake igjen og igjen. Dette er et av byens absolutt beste hoteller, og beliggenheten er ikke mindre enn fantastisk.

Vel framme spiser vi vår første middag sammen på hotellet.

Dag 2
Byrundtur i Sorrento

I dag innleder vi eventyret med en liten formiddagstur i trivelige Sorrento, som blant annet er kjent fra sangen ”Torna Surriento” – tilbake til Sorrento – som ble sunget av den verdensberømte tenoren Enrico Caruso, som bodde i byen i en periode. Allerede i romertiden var byen et yndet turistmål, og keiser Augustus og keiser Marcus Aurelius besøkte stedet. De lokale hevder at bynavnet stammer fra Homers mytiske verden, der sirenene prøvde å forføre Odysseus fra klippen. Siden ble Sorrento gjestet av Europas kunstelite – både Byron, Goethe, Stendhal, Nietzsche og Ibsen bodde her i vintermånedene, og flere av de fine, gamle hotellene kan fremdeles oppleves i byen.

Vi ser de viktigste stedene i byen og skal selvfølgelig også smake på den berømte sitronlikøren limoncello, som blir laget på skallet fra områdets mange sitroner. Sorrento og Amalfikysten har alltid vært kjent for sine store sitroner, og her produserer man alskens varer med sitron, alt fra den herlige limoncello-likøren til sjokolade, såpe og is. Selv den lokale keramikken er dekorert med sitroner og appelsiner.

Dag 3
Fri til å slappe av eller oppleve ting på egen
Hotel Atlantic Palace

På de dagene vi ikke har et fastlagt program vil reiselederne arrangere forskjellige aktiviteter for dem som ønsker det. Reiselederne holder foredrag og arrangerer ekstra utflukter til for eksempel Herculanum med besøk på en vingård, en vulkantur på Vesuv eller en tur på vandrestiene i fjellene ved Positano.

Du blir også tilbudt en introduksjon til det italienske språket, Albatros Travels ”italiensk for begynnere”, så du raskt kan kaste deg ut i språket. Hvis du vil spille bridge hjelper reiselederne deg med å finne likesinnede. Kort sagt sikrer våre reiseledere at du får en fantastisk opplevelse og har muligheten for å være i andres selskap i det omfanget du selv ønsker det.

Dag 4
Utflukt til Pompeii
Pompeii

Vi starter dagen med å dra til den legendariske byen Pompeii, der vi beveger oss mer enn tusen år tilbake i tiden. Byen ble begravd under et tykt lag aske og pimpstein under det voldsomme vulkanutbruddet i 79 e. Kr. Askeregnet varte i tre døgn, og byens ca. 15.000 innbyggere flyktet hals over hode for å komme i sikkerhet. Begivenheten ble levende beskrevet av Plinius den yngre i to brev til Tacitus, som han paradoksalt nok avsluttet med ordene: ”Alt dette er slett ikke verdig til å gå over i historien, du skal ikke lese det med henblikk på å skrive om det (...)”. Til tross for det er beretningen om Pompeiis skjebne blitt overlevert helt fram til i dag, og det er en fascinerende historie som fremdeles beveger tilhørere nå, nesten 2000 år senere. Helt fram til 1748 sto tiden stille i Pompeii, men etter det ble byen vekket fra sin tornerosesøvn.

Utgravingene er ikke avsluttet ennå, og man føler seg virkelig hensatt til en annen tid når man beveger seg rundt i byens gater. På vandringen vår ser vi at man allerede den gang hadde rennende vann i husene, kloakksystemer, fantastiske veggmalerier, patrisierhus, bakerier, templer, badehus med termiske bad og en lokal bar. Som ved et trylleslag forstummet alt liv i byen, og med vår fantasi vekkes den til live igjen. (Entré er inkludert i reisens pris)

Etter en lunsj på egen hånd blir det tid til å se litt mer på Pompeii før vi tar toget tilbake til Sorrento og hotellet vårt. Om kvelden kan vi se silhuetten av den fascinerende vulkanen, som slumrer i nærheten av storbyen Napoli.

Dag 5
Fri til egne eventyr

Herlige dager med tid til å nyte livet i Sorrento.

Dag 6
Utflukt til Napoli
Napolis Piazza del Plebiscito

I dag skal vi over på den andre siden av Napolibukta til Campanias hovedstad Napoli. Etter en panoramasightseeing i byen beveger vi oss rundt til fots, mens vi hører litt om den sjarmerende byen og ser noen av de mest kjente severdighetene. Vi passerer blant annet San Carlo-operaen og det kongelige slottet. Napolitanerne er fargerike og levende, og byen har en intens stemning. Kanskje ser vi klesvasken blafre i de små smugene i sentrum! Det blir også tid til å gå en liten tur i byens historiske del. (Sammenlagt går vi ca. 4 kilometer i Napoli.)

Den som ønsker det kan besøke Napolis berømte arkeologiske museum, der noen av de mange funnene fra Pompeii kan ses (entré er inkludert i reisens pris). Utpå ettermiddagen er vi tilbake på hotellet.

Dag 7–8
Fri til avslapning og opplevelser på egen hånd

Det vakre området inviterer til vandreturer i naturen, avslapning med en god bok i hånden og byturer. Hvis man trenger litt avveksling kan man også delta i noen av de turene eller arrangementene som reiselederne planlegger løpende.

Dag 9
Mulig utflukt til Capri (ikke inkl.)
Capri

I dag er det mulighet for å bli med på en båttur i Napolibukta. Bak oss har vi en enestående utsikt over Napoli med Vesuv i bakgrunnen, og foran oss ser vi den eksklusive øya Capri reise seg fra havet.

Capri har gjennom tidene vært besøkt av alt fra romerske keisere til forfattere, filmstjerner og ikke minst det internasjonale jetsettet. Det har blitt skrevet og sunget mye om den lille øya, der vi legger til i Marina Grande. Vår tur går opp til den lille byen Anacapri i 270 meters høyde, der vi finner Villa San Michele, en fantastisk villa oppført av den svenske legen og forfatteren Axel Munthe. Axel Munthe utga som 72-åring ”Boken om San Michele” (1929), som straks ble en verdenssuksess. Villaen, som er bygget på ruinene av en romersk villa, er imponerende og har et fantastisk hageanlegg med terrasser. Her kan man nyte den uforglemmelige utsikten over øya, Sorrentohalvøya og Vesuv.

I Capri by blir det tid til å se nærmere på de elegante butikkene, hotellene og restaurantene som ligger langs de slingrende gatene. Vi finner en plass i solen på en av de hyggelige kafeene på Piazza Umberto hvis værgudene er med oss. Herfra kan vi iaktta bylivet og den lille, hvite kirken som pryder plassen. Det blir også tid til å beundre de fargerike hagene og til å nyte den fantastiske utsikten over klippene, ”I Faraglioni”, og marinaen.

Har man tid og krefter kan man gå en tur til den gamle keiservillaen Villa Jovis, som har tilhørt keiser Tiberius. Man skal være god til beins og turen tar omtrent en time hver vei. Eller kanskje fristes man til å bli med de lokale fiskerne på en båttur til ”Grotta Azzurra”, den verdensberømte blå grotte.

Utpå ettermiddagen går vi ombord på båten og setter kurs mot Sorrento og vårt praktfulle hotell.

(Utflukten selges separat og bestilles og betales på reisemålet. Pris € 120. Utflukten gjennomføres med minimum 25 deltagere)

Dag 10
Enda en herlig dag til opplevelser på egen hånd
Dag 11
Mulighet for utflukt til Amalfikysten med Amalfi og Salerno (ikke inkl.)
Amalfi

I dag går turen til den andre siden av Sorrentohalvøya hvor vi finner den sørlige skråningen som av mange anses for å være Italias, og kanskje verdens vakreste og mest spektakulære kyststrekning. 

Vi starter med å kjøre til havnebyen Salerno hvor vi stiger om bord på en flyvebåt som seiler oss langs den vakre kyststrekningen til den gamle sjøfartsrepublikken Amalfi. 

På vår tur langs Amalfikysten reiser de frodige, grønne fjellene seg bratt opp fra havet og små hyggelige byer, som den kjente Amalfi, ligger som perler på en snor mellom forrevne klipper med en fantastisk utsikt over Middelhavet. 

De maleriske husene ligger klistret til skråningen og arkitekturen bærer preg av de fremmede folkeslagene som har i løpet av historien har invadert området. Hovedbyen Amalfi som var en av de fire italienske sjøfartsrepublikkene, har spilt en viktig rolle i Italias historie. I dag er området et attraktivt feriemål på lik linje med Sorrento. Vi går en tur og ser nærmere på den hyggelige byen med den vakre kirken. 

Det blir også tid til å utforske litt mer av byen på egen hånd før vi stiger om bord på båten og seiler til den sjarmerende byen Salerno hvor vi tilbringer et par timer. 

Salernos hyggelige historiske sentrum summer av liv. Du kan legge veien innom den vakre domkirken San Matteo eller gå på oppdagelse i de små gatene og smugene som lokker med både butikker, kaféer og kanskje et godt glass vin.

(Pris 65€ - Spar penger og kjøp utflukten hjemmefra i utfluktspakken vår, ellers bestilles og betales den på plass – se mer senere i programmet. Utflukten gjennomføres ved minimum 20 deltagere.

Dag 12–13
Avslapping og opplevelser på egen hånd
Dag 14
Mulig utflukt til greske templer i Paestum med besøk hos mozzarellaprodusent og pastafabrikk i Gragnano (ikke inkl.)

Vi kjører til den lille byen Gragnano som ligger sør for vulkanen Vesuv. Gragnano. Byen kalles Cittá della Pasta – Pastabyen – og er et symbol på Italias mest stabile erverv, nemlig pastaproduksjonen. Her har man gjennom 500 år produsert den fineste pasta, og på 1800-tallet var det 140 større eller mindre pastamakere i byen. 

Vi besøker en pastaprodusent som lager denne herlige italienske spesialiteten som har sneket seg inn i all verdens kjøkkener. Vi hører mere om fremstillingsprosessen av kvalitetspasta og litt om de forskjellige typene pasta. Og også litt om hvilke typer pasta, som passer til hvilke sauser. Det er en sann kunst å lage god italiensk pasta og vi kommer til å kjenne igjen god pasta etter dagens besøk i pastabyen. 

Vi fortsetter mot Salerno og kjører enda lenger sør til hvor vi finner de berømte greske templene i Paestum, som H.C. Andersen besøkte i mars 1834. Han noterte i sin berømte dagbok: “Tidsler og vilde Figenbuske danner et Vildnis her, hvor de herlige, de meest skjønne Templer jeg har seet, staae under den blaa Luft, det vrimlede med Violer, store dejlige Violer, der groede om Templerne (...) der som et Pompeji i vor Tidsalder atter er fremsteget fra Glemsel og Nat“.

Grekerne slo seg ned i området omkring år 600 f. Kr. De kalte byen Poseidonia og oppførte fantastiske templer. Navnet Paestum fikk byen først av romerne som erobret byen i år 273 f. Kr. Senere ble området glemt på grunn av malaria, og det var først på midten av 1700-tallet at man gjenoppdaget templene. Kunstnere fra hele Europa strømmet til og var dypt fascinerte av stedet. I dag ser vi de tre templene, som virkelig er et besøk verd. På veien tilbake fra Paestum besøker vi en bøffelmozzarellaprodusent hvor vi smaker på den herlige, hvite, bløte osten som fremstilles av melken fra de flotte bøflene i området. Og kanskje det blir i selskap med et glass vin?

(Pris 80€ - Spar penger og kjøp utflukten hjemmefra i utfluktspakken vår, ellers bestilles og betales den på plass – se mer senere i programmet. Utflukten gjennomføres ved minimum 20 deltagere.)

Dag 15–17
Fri til avslapning og opplevelser på egen hånd
Dag 18
Mulig utflukt til vulkanen Vesuv (ikke inkl.)

I løpet av reisen blir det mulig å bli med på en utflukt til den berømte vulkanen Vesuv.

I horisonten har vi sett den berømte Vesuv-vulkanen med den majestetiske kjeglen som strekker seg mot himmelen i det fjerne og mange har kanskje drømt om å se litt nærmere på den. Vesuvs berømte utbrudd for snart 2.000 år siden ødela blant annet byene Pompeii og Herculanum. Innbyggerne i området lever i skyggen av den aktive vulkanen med den vakre beliggenheten. Vi skal helt opp til toppen av den 1.200 meter høye vulkanen, der man kan se ned i det imponerende krateret. Den siste biten opp til kanten går vi til fots, og turen tar ca. tjue minutter, så turen anbefales ikke hvis man har gangbesvær.

Heretter kjører vi til hotellet og er tilbake tidlig om ettermiddagen. 

(Pris opplyses på plass – avvikling av utflukt til Vesuv er avhengig av været og interessen. Dagen for utflukten avgjøres på plass, og det samme gjelder bestillingen.)

Dag 19–20
Fri til avslapning og opplevelser på egen hånd
Dag 21
Avskjedsmiddag

I dag er vår siste dag i Sorrento. Du kan eventuelt nå å handle de siste tingene eller varme deg i solen før vi begir oss hjemover til den norske våren.

Om kvelden spiser vi en felles avskjedsmiddag på hotellet.

Dag 22
Sorrento – Oslo
Vi sjekker ut av hotellet og kjører en siste gang langs den vakre kyststrekningen til Napoli. Herfra flyr vi hjem til Norge etter 22 opplevelsesrike dager i det behagelige søritalienske klimaet.

Utfluktspakke

Spar 340,– og kjøp utfluktspakken samlet hjemmefra til 1 310,–

Prisen pr. person pr. utflukt når den bestilles på plass i Italia:

 • Paestum og Gragnano 900,– (80)
 • Amalfikysten med Amalfi og Salerno 750,– (65€)

Utfluktene gjennomføres når minimum 20 deltagere har meldt seg på.

Merk at utflukten til Capri og Vesuv ikke er en del av utfluktspakken og kjøpes på plass. 
Vi forbeholder oss retten til å kun gjennomføre ekstrautflukter ved tilstrekkelig antall påmeldte.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 22 298,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom

5 850,– (Type 8 – se beskrivelse nedenfor)

Romtyper

Tillegg for oppgradering av romkategori:

Type 1: Dobbeltrom med balkong med utsikt mot sitronplantasje (”Garden view”)
Dobbeltom med balkong mot sitronplantasjen. Disse rommene vender bort fra veien og kan derfor oppfattes som mer stille.
Tillegg 380,– pr. person ved 2 personer

Type 2: Dobbeltrom med balkong med utsikt mot sitronplantasje (”Garden view low”)
Dobbeltrom på hotellets nederste etasje med balkong mot sitronplantasjen. Disse rommene vender bort fra veien og kan derfor oppfattes som mer stille.
Tillegg 200,– pr. person ved 2 personer

Type 3: Standard dobbeltrom INKLUDERT (Hotel Front)
Dobbeltrom med balkong på hotellets forside med utsikt mot grønt område. Rommene vender mot veien som fører til Sorrento og mot havet, men man kan ikke se havet.
Inkludert i reisens pris.

Type 4: Dobbeltrom i hotellets anneks md terrasse (”Anneks terrasse”)
Dobbeltrom i hotellets anneks på bakkeplan med en liten terrasse. Rommet vender mot veien som fører til Sorrento og mot havet men man kan ikke se havet.
Tillegg 380,– pr. person ved 2 personer.

Type 5: Dobbeltrom i hotellets anneks med balkong og havutsikt.
Dobbeltrom i hotellets anneks på andre etasje. Rommet har utsikt til havet og over grønne områder.
Tillegg 1400,– pr. person ved 2 personer

Type 6: Penthouse dobbeltrom i hotellets anneks, øverst oppe med stor balkong. («Anneks Grande Balcone»). Rommet har utsikt til havet og over grønne områder. 
Tillegg 1600,– pr. person ved 2 personer

Type 7: Dobbeltrom med delvis havutsikt.
Dobbeltrom i hovedbygningen. Rommene har balkong med delvis havutsikt og ut mot herlige grønne områder.
Tillegg 1800,– pr. person ved 2. personer

Type 8: Dobbeltrom i hotellets anneks med balkong. Rommet vender mot havet og veien som går til Sorrento men man kan ikke se havet. Enkelte som vender mot hotellets hage og bassengområde. Disse rommene brukes som enkeltrom.
Tillegg for enkeltrom 5 850,–

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Napoli t/r med mellomlanding
 • Transport til og fra flyplassen
 • Utflukt til Napoli
 • Utflukt til Pompeii
 • Inngangsbillett til museer: Pompeji 19 euro, det arkeologiske museet i Napoli 18 euro
 • Innkvartering på 4-stjerners hotell i delt dobbeltrom (tillegg for enkeltrom)
 • Halvpensjon på hotellet (frokost/middag)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Utflukt til Capri (kjøpes separat på reisemålet, € 120. Utflukten gjennomføres med minimum 25 deltagere)
 • Utflukt til Amalfikysten med Amalfi og Salerno (kjøpes som en del av en samlet utfluktspakke hjemmefra eller enkeltvis på stedet)
 • Utflukt til Paestum og Gragnano (kjøpes som en del av en samlet utfluktspakke hjemmefra eller enkeltvis på stedet)
 • Utflukt til vulkanen Vesuv ( kjøpes separat på reisemålet)
 • Eventuelle ekstraarrangementer
 • Driks til sjåfør og lokalguide (beregn ca. 6 euro)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Været

Vi reiser til den sørlige delen av Italia, der været generelt er bra. I mars har Sør-Italia omtrent samme temperatur som Skandinavia har i mai eller september, med en gjennomsnittstemperatur på 15 grader. I mars har Sorrento hele 158 soltimer – til sammenligning har Oslo i gjennomsnitt 126 soltimer den måneden. Det kan naturligvis også regne i Campania, men regnet faller oftest i kortvarige, kraftige byger. Vi anbefaler at man pakker klær etter lag-på-lagprinsippet, så man er forberedt på både milde solskinnsdager, byger og kjølige kveldstimer.

Reiseleder

Mens vi er i Sorrento vil vi være tilknyttet en eller flere Albatros-reiseledere. Reiselederne står for fellesarrangementer, holder foredrag og leder utfluktene i programmet. Reiseledernes rolle er allikevel vesentlig forskjellig fra en vanlig Albatrosreise på grunn av denne reisens varighet. Reiselederne har treffetid på fastlagte dager og arrangerer løpende turer ut i det blå, foredrag med mere. Reiselederne fungerer som kontaktpersoner på reisen hvis du skulle få bruk for hjelp, men de sikrer også at oppholdet ditt blir best mulig og at du får en masse opplevelser i bagasjen.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 24 personer. Hvis dette antall ikke nås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Program

Av praktiske årsaker kan det skje at vi blir nødt til å forandre programmet. Derfor kan de beskrevne utfluktene finne sted på andre dager enn de nevnte. Endelige datoer opplyses ved ankomst.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall bes du opplyse om det ved bestilling av reisen. I enkelte tilfelle må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 time mellom flyskiftene.

Viktig informasjon vedr avganger som flyr til Roma, Fiumicino flyplass.

På denne reisen bruker vi begge fly til Napoli og Roma. Dersom avgangen du har bestilt flyr til Roma, Fiumicino flyplass, er det viktig at du ved ankomst Fiumicino flyplass går riktig vei for bagasjen, ellers havner du i feil terminal.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from En fin reise til et veldig flott sted. Det fine med Sorrento foruten at det er en veldig koselig by, er alle de flotte stedene i nærheten som du kan besøke. Det burde være noe for enhver smak. Hotellet var ikke supert, men greit det samme med maten. Alt var i grunn bra bortsett fra reiselederne. De var ikke særlig tilgjengelige eller forekommende. Kunnskapsnivået er det vanskelig å si noe om da de snakket/fortalte svært lite både på utflukter og ellers.Har reist mye med Albotros og dere pleier alltid å ha supre reiseledere, dette var unntaket fra regelen.
Date published: 2024-04-05
Rated 4 out of 5 by from Mye flott å se i område. Skuffende at vi ikke fikk det rommet vi hadde bestilt og betalt for. Dårlig behandling av reiseleder Jeppe Munkholm
Date published: 2024-03-29
Rated 5 out of 5 by from En fin reise med mange spennende opplevelser. Reisen var veldig bra og med gode utvalgte reisemål var var det virkelig fint., De lokale guidene var virkelig flinke.
Date published: 2024-03-28
Rated 4 out of 5 by from Et fint opphold i et historisk interessant område av Italia Interessant reise med mange utflukter til historiske steder og byer, både de som var inkludert i reiseprogrammet og de som kom til i løpet av oppholdet. De innleide lokale guidene var kunnskapsrike og interessante å høre på. Hotellets beliggenhet var i lang gåavstand til sentrum, til dels langs en meget trafikkert vei uten fortau, men en utmerket shuttlebuss-ordning kompenserte for dette.
Date published: 2023-11-23
Rated 2 out of 5 by from En stor skuffelse Hadde dårlige opplevelser både med reiseleder og hotell. Det mest positive jeg kan si, er at det var godt trykk i dusjen , og at rengjøringspersonalet på rommet vårt var flinke og hyggelige.
Date published: 2023-11-22
Rated 2 out of 5 by from En spennende reise, men med mange skuffelser! Betalte ekstra for balkong med havutsikt, utsikten var en stripe «blått» og balkongen under 1 m2.STOR SUFFELSE!!!!!Vi burte få ref.oppgraderingen. Stadig eim av kloakk, men romserviceen var veldig bra! Savnet vannkoker på rommet! Utfluktene var bra, men alle uttrykte skuffelse over guidene som var lite interessert oss og utenomspørsmål. Dårlig vin og maten sådær!!! En av oss har reist tidligere med Albatros og vært kjempefornøyd.
Date published: 2023-11-22
Rated 2 out of 5 by from Kommer aldri tilbake Et flott distrikt som kunne vært uforglemmelig. Sånn ble det ikke. Hotellet vi bodde på skulle være 4*, men slik oppleves det ikke. Annekset vi bodde på hadde ok rom og badet var bra, men vi plagdes av kloakklukt nesten daglig. Vi ga beskjed, men ingenting ble gjort. Maten var en skuffelse, usmakelig. Vi som er bortskjemt med god italiensk mat - dette holder ikke mål. Vinene var heller ikke gode og de var dyre.
Date published: 2023-11-22
Rated 2 out of 5 by from Sorrento er vakker, men oppholdet hadde flere «forstyrrelser» Reiselederne var kunnskapsrike, men lite imøtekommende, om noe var ubekvemt. Mitt rom i annekset luktet konstant kloakk, noe de ikke grep fatt i. Den lovede balkong var av typen fransk, ikke plass til å sitte.Betjeningen (unntatt værelsespiken!) virket leie, lite serviceminded, svært mye var ekstra (frokost) og mye var «finito», og frokost ble stadig mer begrenset.
Date published: 2023-11-22
 • y_2024, m_4, d_12, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_80
 • loc_no_NO, sid_ITVLT72, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser