Elvecruise på Rhinen med Basel, Amsterdam og Köln

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Seil langs det beste av Rhinen og oppdag de hyggelige middelalderbyene og UNESCO-beskyttede elvelandskap med slott, fjell og vinkledde bakker.

Rhinen har siden romertiden koblet Sør-Europa til det nordlige, og med dagens landegrenser strømmer den gjennom hele seks land. Denne reisen går gjennom fire av landene - fra Basel i Nord-Sveits, til Frankrike og Tyskland via hansabyen Nijmegen til Hollands koselige hovedstad.

Om bord på vårt komfortable skip, Rhein Melodie, glir vi rolig forbi det ene vakre elvelandskapet etter det andre. Et av de absolutte høydepunktene på turen er den eventyrlige tyske Rhindal, der fjellene blander seg med vinmarker og pittoreske slottsruiner. Og hvem vet om vi hører sirenens sang når vi passerer den legendariske Lorelei-klippen?

Underveis møter vi noen av Nord-Europas kulturelle tungvektere som Köln med Kölner Dom og Strasbourg i Alsace med den UNESCO-beskyttede middelalderbyene. Vi må også besøke noen av de små, hyggelige Rhinbyene som Rüdesheim am Rhein og Koblenz samt Mannheim midt i Tysklands største vindistrikter. Skipet fører oss også forbi "Deutsches Eck", der elvene Mosel og Rhinen renner sammen.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Cruise, Elvecruise

 • Reiseleder Norsk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro, sveitsisk franc

Dagsprogram 8 dager
Dag 1
Fly Oslo – Zürich, Sveits. Transport til Basel med byrundtur og innsjekking på skipet
Dag 2
Kehl, Tyskland/Strasbourg, Frankrike. Mulighet for byrundtur i den UNESCO-fredede middelalderbykjernen (tilkjøp)
Dag 3
Mannheim, Tyskland. Rundtur til fots i Mannheim eller mulighet til ekstrautflukt til Speyer. Kveldsrundtur til fots i Rüdesheim am Rhein (tilkjøb)
Dag 4
Koblenz, Tyskland. Gjennom den UNESCO-fredede elvedalen Mittelrhein og Lorelei-passasjen. Mulighet til utflukt i Koblenz med byvandring og kabelbane i Koblenz
Dag 5
Köln, Tyskland. Mulighet til byvandring i Köln med besøk i Kölner Dom og ølsmaking (kjøpes ekstra)
Dag 6
Amsterdam (Zaandam), Nederland. Mulighet for guidet bytur med kanaltur. Tid til dine egne eventyr i den vakre byen
Dag 7
Nijmegen, Nederland. Rundtur til fots i hansastaden Nijmegen
Dag 8
Köln, Tyskland. Hjemreise

MS Rhein Melodie

Rhein Melodie er et komfortabelt og moderne elvecruiseskip med plass til 198 passasjerer fordelt på tre dekk.

Nyt det avslappede livet om bord på det romslige skipet – i den behagelige loungebaren, over en herlig middag i restauranten, på det store soldekket eller i din egen lugar. Skipet har også en liten butikk og et bibliotek/leserom.

Fartøyet er 132 meter langt og 11,4 meter bredt, ble bygd i 2005 og kombinerer moderne komfort med en hyggelig stemning. Du kan nyte utsikten i loungebaren, koble av i soldekkets liggestoler eller lese i biblioteket. Alle måltider spises i skipets restaurant, som varierer mellom buffet og servering ved bordene av den vennlige kelnerstaben.

Klikk her for å se lugaroversikt

Klikk på bildene for å se dem større

Bilder

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
21 498,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo – Zürich, Sveits. Transport til Basel med byrundtur og innsjekking på skipet Innsjekking fra kl. 19.00 15.00, avseiling kl 16:00
MS Rhein Melodie

Ved ankomst i Zürich kjører vi direkte til Basel, som er ca. 1,5 times kjøretur unna. Hvis vi rekker det, tar vi en kort bytur i Basel før vi drar til skipet, der det er innsjekking etter kl 15. Kort tid etter, kursen mot Strasbourg, hvor vi ankommer neste dag.

Dag 2
Kehl, Tyskland/Strasbourg, Frankrike. Mulighet for byrundtur i den UNESCO-fredede middelalderbykjernen (tilkjøp) Ankomst kl. 09:15, avseiling kl. 22.00
Vakre Strasbourg

Vi ankommer om formiddagen til den tyske byen Kehl, som ligger like ved middelalderbyen Strasbourg rett ved den tyske grensen. Strasbourg er regionhovedstad i Alsaceprovinsen og er en betydningsfull kultur- og handelsby full av museer, vakker arkitektur og en UNESCO-fredet gammel bydel på den vakre øya Grande Île.

På tross av et hav av stridigheter gjennom historien, da byen skiftevis har vært på tyske og franske hender, funger Strasbourg i dag som brobygger mellom de to nabolandene. Spesielt Strasbourg universitet har skapt forståelse mellom områdets protestanter og katolikker. På universitetet, som er det nest største i Frankrike, har blant andre den tyske dikteren Goethe studert og tilbrakt sine ungdomsår. Byen er også kjent som hjemsted for Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

Som en del av dagens Albatros-tilbud drar vi inn til byen for å se nærmere på den gamle bydelen. Turen går i de smale gatene i den pittoreske bydelen La Petite France, der det ligger vakre bindingsverkshus side om side. Spaserturen fører oss også forbi den veldige gotiske katedralen fra 1439, som ligger vakkert til på en av byens sentrale plasser, like ved elva og det vakre Palais Rohan – palasset som ble bygd til byens biskop i begynnelsen av 1700-tallet.

Etterpå blir det mulig å besøke katedralen med det karakteristiske ene tvillingtårnet på egen hånd, eller kanskje nyte en kopp kaffe eller et glass kjølig hvitvin på en av byens mange kafeer mens du studerer gatelivet (katedralen stenger rundt klokken 17, så husk å besøke den i tide).

Vi drar tilbake til skipet for å spise lunsj. For dem som ønsker å bli i byen og spise lunsj på egen hånd er det også en mulighet. Skipet setter kurs mod Mannheim om kvelden.

(Skipet ligger til kai på den tyske siden i Kehl. Fra kaia i Kehl kan man ta toget inn mot sentrum. Reiselederen informerer nærmere på selve turen.)

(Dagens utflukt i Strasbourg er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes, se mer senere i programmet.)

Dag 3
Mannheim, Tyskland. Rundtur til fots i Mannheim eller mulighet til ekstrautflukt til Speyer. Kveldsrundtur til fots i Rüdesheim am Rhein (tilkjøb) Ankomst Mannheim kl 0600, avseiling kl 1300. Ankomst Rüdesheim kl 1900
Friedrichsplatz i Mannheim

I dag kommer vi til kulturbyen Mannheim, som ligger i den tyske delstaten Baden-Württemberg og har omtrent 315 000 innbyggere.

I tillegg til sine mange museer, teatre og utdannelsessteder er byen også deilig lett å orientere seg i, med vinkelrette gater i et kvadratisk veinett. Mannheim ble grunnlagt i starten av 1600-tallet og er siden blitt gjenoppbygd løpende når kriger har skadet infrastrukturen – særlig under andre verdenskrig var byen et bombemål for de allierte styrkene.

I Mannheim finner man blant annet det barokke Mannheim-slottet, telekommunikasjonstårnet Fernmeldeturm og det 60 meter høye barokke vanntårnet, som ligger ved Friedrichsplatz.

Albatros-reiselederen vil arrangere en frivillig rundtur til fots i Mannheim.

Rederiet arrangerer også en ekstrautflukt til Speyer, som ligger i nærheten og er kjent for sin UNESCO-fredede domkirke. Domkirken ligger i en liten park som er anlagt helt ned til elva. Den imponerende trefløyede basilikaen av rød sandstein er toppen av romansk arkitektur, og anses for å være et av de viktigste arkitektoniske monumentene fra sin tid. Konrad II, keiser av det tysk-romerske riket, bestilte kirken i 1024. Det skulle være den største kirken i den kristne, vestlige verden – og hans siste hvilested. Kirken ble innvidd i 1061, men hverken Konrad eller sønnen hans så den ferdige kirken. Begge ble begravd der mens den var under oppføring.

Utflukten til Speyer bestilles og betales om bord, og hvis det er nok påmeldte deltar Albatros-reiselederen.
Om kvelden er vi fremme i den lille, hyggelige byen Rüdesheim am Rhein. Byen er blant annet kjent for Drosselgasse, en smal gate spekket med barer og restauranter. Her er det alltid liv og glade dager! Rüdesheim am Rheins mest besøkte attraksjon er det imponerende Niederwald-monumentet, som ligger på et høydedrag over byen i Niederwald landskapspark. Niederwald-monumentet ble oppført i årene 1871–1883 i anledning av samlingen av det tyske keiserriket

Ved ankomsten går reiselederen en tur gjennom byen, og alle er velkomne til å slå følge. Det er også mulighet til å ta en utflukt med «Vintner Express» (minitog) og besøke Siegfrieds magiske musikkabinett som inneholder 350 automatiske musikkinstrumenter

Utflukten til Speyer og utflukten med Vintner Express og Siegfrieds kabinett bestilles og betales om bord. Hvis det er nok påmeldte deltar Albatros-reiselederen.

Dag 4
Koblenz, Tyskland. Gjennom den UNESCO-fredede elvedalen Mittelrhein og Lorelei-passasjen. Mulighet til utflukt i Koblenz med byvandring og kabelbane i Koblenz Avseiling kl 0900, ankomst kl 1300, Avseiling fra Kobelenz kl. 20.00
Utsikt over Koblenz

Om morgenen og formiddagen i dag skal skipet gå gjennom den UNESCO-fredede elvedalen Mittelrhein, som er som tatt ut av et eventyr. Her veksler fjellandskapene med vinmarker i terrasser oppover skråningene. Og på hver fjelltopp ligger det pittoreske borgruiner strødd ut med rund hånd. På begge sider av elva ser vi småbyer som gir liv til områdets lange historie og rike kulturarv. Området er med rette kjent som den romantiske delen av Rhinen etter Goethes beskrivelse av sin reise på elva i 1770-årene.

Det kan anbefales å sitte på skipets soldekk og nyte utsikten. Etter et par timer kommer vi til Lorelei, det absolutt mest sagnomsuste stedet langs Rhinen. En nesten loddrett klippe av skifer reiser seg 132 meter i været, og sagnet forteller at her bor en mystisk sirene som med sangen sin lokker sjømenn i døden i den forræderiske strømmen i elva. Det er også Rhinens smaleste sted mellom Sveits og Nordsjøen, og det er nok den vanskelige passasjen som har avfødt sagnet.

Ettermiddagen er satt av til å oppleve en av de eldste og vakreste byene i Tyskland: Koblenz. Koblenz har en historie som går mer enn 2000 år tilbake i tiden, og byen ligger flott til like ved Deutsches Eck, der Rhinen og Mosel løper sammen og fortsetter nordover som Rhinen. Byen ligger mellom fire høydedrag der det meste er skog og eng, og Rhinen har alltid vært en viktig del av området.

Dagens Albatrosutflukt er en rundtur i den gamle byen samt en tur med kabelbane til Ehrenbreitstein slott, der vi skal nyte panoramautsikten over området.

(Dagens utflukt med byrundtur og kabelbane i Koblenz er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes, se mer senere i programmet.)

Dag 5
Köln, Tyskland. Mulighet til byvandring i Köln med besøk i Kölner Dom og ølsmaking (kjøpes ekstra) Ankomst Köln kl. 01.00, avseiling Köln kl. 14.00
Flotte Kölner Dom

Dagens Albatros-tilbud er en byvandring i den gamle romerske byen. Köln skal ha vært en av de største byene utenfor Roma og het Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Den romerske historien er tydelig overalt i bybildet. Selv i parkeringskjellere støter man ofte på romerske bygningsrester.

Vi starter i den gamle bydelen, Altstadt, som ligger ned til Rhinen. Kölns Altstadt er ikke så imponerende som i mange andre tyske byer, men det er riktig hyggelig å gå en tur i de kronglete gatene. Der er et lite stemningsfullt torg, Alter Markt, og en del historiske bygninger, som likevel ikke er de opprinnelige, men gjenoppført etter andre verdenskrig, da Köln nesten ble jevnet med jorden. Det sies at da de siste bombetoktene var over kom beboerne opp fra tilfluktsrommene. De så seg rundt og begynte å diskutere om de skulle gjenoppbygge byen eller flytte til et annet sted. Men da de så at Kölnerdomen på mirakuløst vis fremdeles sto der, bestemte de seg for å bli – og bare derfor.

Vi skal naturligvis også se den imponerende domkirken, som er et ypperlig eksempel på gotisk arkitektur og for øvrig er den største gotiske kirken i Nord-Europa. Kölner Dom står på UNESCOs liste over verdens kulturarv og er en av de mest besøkte severdighetene i Tyskland.

Etter byrundturen er det mulig å gå på oppdagelsestur alene i Köln og kanskje nyte et glass eller to av det lokale ølet Kölsch, som smaker som pils og serveres i høye, slanke glass. Lunsj på egen hånd (eller på skipet).

(Dagens utflukt er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes, se mer senere i programmet.)

Dag 6
Amsterdam (Zaandam), Nederland. Mulighet for guidet bytur med kanaltur. Tid til dine egne eventyr i den vakre byen Ankomst kl. 09.00 og avseiling kl. 19.30
Amsterdam er tulipanenes by

Vi ankommer Amsterdam om morgenen. Etter frokost er det tid for enda en Albatrosutflukt da vi må oppleve Nederlands hovedstad i dagslys. I dag har du, som en del av utfluktpakken, muligheten til å ta del i en atmosfærisk kanaltur gjennom byens mange kanaler - med utsikt over husbåter og de karakteristiske smale husene som kjennetegner sentrum. Byen viser seg fra sitt aller beste i det gamle arbeiderkvartalet Jordaan. De små gatene mellom de tre store kanalene er best kjent som "De ni små gatene" - De negen straatjes. Disse gatene er hjem til en rekke interessante designere som får selskap av spesialforretninger, gallerier, så vel som de såkalte brune kafeer, som er gamle, patenterte tavernaer med godt lokalt og belgisk øl. 

Hvis plassen i de trange kanalene tillater det, seiler vi i Jordaan forbi et av Amsterdams største severdigheter, Anne Franks hus, som ligger ved Prinsengracht-kanalen nær Westerkerk-kirken. Her hvor Anne Frank skrev sin berømte dagbok blir den spøkende historien om jenta og hennes jødiske familie, som i flere år gjemte seg i hemmelige rom i huset frem til de ble avslørt og sendt til konsentrasjonsleir. 

Amsterdam er på alle måter en sterk museumsby og arnested for en rekke av verdenshistoriens største kunstnere. Det er derfor imponerende samlinger som har fått plass på museumsveggene. Gå for eksempel på oppdagelsestur omkring Museumplein (museumskvarteret), der man finner byens mest prominente kunstmuseer. Rijksmuseum Amsterdam rommer en stor samling mesterverker: fra religiøs kunst til gullaldermalerier og verker av blant andre Rembrandt. På van Gogh-museet kan man se verdens største van Gogh-samling med mer enn 200 malerier og 500 tegninger av den store mesteren.

Moderne kunst har hjemme på Stedelijk-museet, mens en rekke andre utstillingsbygninger og museer på hver sin måte medvirker til å kaste lys over Nederlandenes historie som flåtenasjon og kolonimakt. Det gjelder blant annet Amsterdams spennende historiske museum, som med interaktive midler folder ut den store fortellingen i bygningen på Kalverstraat.

Ved midnatt stevner vi ut på Rhinen mot Nijmegen, som vi forventer å anløpe neste dag. Fra Amsterdam går skipet gjennom den nederlandske provinsen Utrecht og ankommer til provinsen Gelderland, der vi anløper Nijmegen ved Gelderse Poort i løpet av natten. Her møtes de store nederlandske elvene Waal, Ussel og Neder Rijn (Nedre Rhin).

(Dagens utflukt med byrundtur i Amsterdam er ikke inkludert i reisens pris. En spesiell utfluktspakke kan kjøpes, se mer senere i programmet.)

Bemerk vennligst: Rederiet prøver så vidt mulig å få kaiplass i Amsterdam sentrum. Det er dessverre ikke alltid mulig, for selv om en kaiplass er bestilt og bekreftet, forbeholder havnen seg alltid rett til å flytte et skip – og det opp til få timer før ankomst. Det betyr at vi de tilfellene der kaiplassen er langt fra sentrum og utenfor gangavstand, bestiller en buss i forbindelse med byturer og andre arrangementer i programmet og utfluktspakken. Deltar man ikke i det planlagte programmet, eller ønsker man å legge inn egne programpunkter, er transport fra og til skipet på egen regning. 

Dag 7
Nijmegen, Nederland. Rundtur til fots i hansastaden Nijmegen Ankomst kl 04.30, avseiling kl 14.30
Sjarmerende Nijmegen

Om morgenen er vi framme i Nijmegen, som er Nederlands eldste by. Vi kan nyte utsikten over de gamle kirkespirene og den flotte hanseatiske arkitekturen.

Albatros-reiselederen tilbyr en frivilling rundtur til fots i byen. Turen avsluttes ved den historiske bykjernen Grote Markt, der det er rikelig med kafeer som kan slukke den kaffetørsten som kanskje har oppstått underveis. Man kan også oppsøke det nasjonale sykkelmuseet Velorama, der utstillingen over tre etasjer går gjennom utviklingen av sykkelen og atskillige små historier og kuriosa om de tohjulede kjøretøyene. (entré er ikke inkludert)

Et fint sted å besøke hvis man vil ha en mer avslappet opplevelse er parken Kronenburgerpark, som er anlagt midt i sentrum. Flotte springvann, ender, hegrer, velholdte gressplener og hyggelig stemning er det som kjennetegner parken. Byens andre kjente park, Valkhof Park, ligger også ganske nært sentrum, men i motsatt retning. Her kan man se ruinene av den gamle borgen og borgkapellet som fremdeles står.

Etter lunsj forlater vi Nederland igjen og setter kursen mot vår siste anløpshavn. 

Dag 8
Köln, Tyskland. Hjemreise Ankomst kl. 08.00

Vi ankommer til Köln tidlig om morgenen. Det er tid til å gå fra borde for siste gang på denne turen, og vi kjører til flyplassen der flyet hjem venter.

Utfluktspakker

Bare for Albatros Travels-gjester har vi utarbeidet en utfluktpakke ledet av vår norske reiseleder. Pakken må kjøpes hjemmefra senest 45 dager før avreise.

Utfluktspakken inkluderer:

 • Halvdagsutflukt i Strasbourg med byvandring i middelalderbykjernen
 • Halvdagsutflukt med byvandring i Koblenz og kabelbane
 • Halvdagsutflukt i Köln med byvandring, besøk i Kölner Dom og ølsmaking
 • Halvdagsutflukt med kanalbåttur i Amsterdam

    
Pris kr  1998,– per person

Utfluktspakken må bestilles i forbindelse med reisen, kan kun kjøpes som en samlet pakke og gjennomføres med minimum 20 deltagere.

Kaféliv i hyggelige Strasbourg

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 21 498,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltlugar
 • Tillegg for utvendig enkeltlugar på Main-dekk, kr 12 798,–
 • Tillegg for utvendig enkeltlugar på Main-dekk reduced, kr 11 598,–
 • Tillegg for utvendig enkeltlugar på Middle-dekk, kr 18 598,–
 • Tillegg for utvendig enkeltlugar på Upper-dekk kr 26 698,–
Tillegg for oppgradering av lugar
 • Tillegg for utvendig lugar på Middle-dekk kr 2 998,– per person
 • Tillegg for utvendig lugar på Upper-dekk kr 7 298,– per person

  Rabatt for utvendig lugar på Main-dekk kat. D: kr 800,– per person
Prisen inkluderer
 • Norsk reiseleder
 • Fly Oslo–Zürich og Frankfurt–Oslo
 • Frivillige turer til fots
 • 7 netters cruise på Rhein Melodie i delt dobbeltlugar med vindu på main-dekk. 
 • Transport ifølge program 
 • Utflukter ifølge program 
 • Helpensjon på skipet 
 • Kaffe og te til måltidene på skipet 
 • Daglig rengjøring av lugaren
 • Håndklær på lugaren
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris 
 • Reiseforsikring 
 • Utfluktspakke og eventuelle ekstra utflukter og arrangementer 
 • Tillegg for enkeltlugar 
 • Eventuelle måltider på land 
 • Drikkevarer utenom de nevnt i reiseprogrammet
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn 8 euro pr. person i alt) 
 • Driks til personalet på skipet (vi anbefaler 10-13 euro pr. person pr. dag) 
 • Personlige fornødenheter 
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer" 

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Det er absolutt en god idé å ha med kikkert, man går glipp av mye uten.

Hvem kan delta?

For å delta på dette elvecruiset er det et krav at du er mobil, selvhjulpen og kan ferdes uten hjelp til fots i byer og på stier i parker. Personer under 18 år må reise i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Spesielle helseforhold

I henhold til rederiets regler er du pliktig å informere Albatros Travel om evt. sykdom eller kronisk sykdom, handikap, graviditet eller andre forhold som kan ha betydning for ditt velbefinnende eller din helsetilstand mens du er på cruise.

Ikke egnet for deg som går dårlig

Utfluktene våre og rundturene i byene foregår til fots, og vi går ofte fra skipet til byenes sentrum. Da mange av byenes gamle bydeler er fredede og har smale brosteinsgater, er det ikke mulig å kjøre i buss. Vi opplever også stemningen på en helt annen måte når vi går. Vi bruker også offentlig transport som trikk og metro. Som deltager på turen må du derfor regne med å gå 6 kilometer om dagen i rolig tempo på byturene, som varer mellom 1,5 og 2,5 timer. Du må altså være mobil, selvhjulpen og kunne ferdes uten hjelp.

Vi gjør også oppmerksom på at reisen ikke egner seg for personer som går dårlig, siden man kan risikere å skulle gå fra båt til båt for å komme i land og tilbake på skipet igjen. Det er et sikkerhetskrav fra rederiet at alle passasjerer må kunne gå fra et skip til et annet uten hjelp fra besetning eller medpassasjerer.

Det er ikke tillatt å ta med rullestol/rullator på skipet. Dette er også på grunn av sikkerheten, siden det må være fri passasje i gangarealene mv.

Utflukter - Halvdag og heldag

Det er vanlig praksis å skille mellom halvdags- og heldagsutflukter. Dette betyr ikke nødvendigvis at utfluktene varer henholdsvis. en halv eller en hel dag. En halv dagers ekskursjon finner vanligvis verken om morgenen eller på ettermiddagen og vil ikke strekke seg over et måltid. Dermed vil man som oftest være hjemme så det passer med lunsj eller middag. Utfluktene varer vanligvis 2-4 timer. En utflukt hele dagen forventes å vare ca. 5-9 timer, og strekker seg vanligvis over et hovedmåltid, som ikke alltid trenger å være inkludert. Dette vil imidlertid fremgå av utfluktsbeskrivelsen.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Hånden på hjertet

Nicko Cruises

Nicko Cruises er et tyskejet rederi, der driver 3 til 4-stjernede skibe, hvor komfort og service kan sammenlignes med et hotel i samme kategori. Der er forskel på skibenes alder, faciliteter og kahytter, så derfor skal man kigge på skibsbeskrivelserne på hver enkelt rejse. Oplevelsen om bord for de fleste stadig på et service- og gastronomisk niveau, som ligger et pænt stykke over, hvad hverdagen hjemme byder på. 

Gæsterne om bord på skibet er primært fra Norden og Tyskland. Hovedsprogene er oftest tysk og på enkelte afgange engelsk. Der vil altid være en dansk rejseleder med, som tager sig af Albatrosgruppen samt oplæg. Personalet på båden taler engelsk og tysk.

Kaiplass

Når elvecruiseskipene legger til kai, ligger skipene ofte fortøyd inntil hverandre opp mot kaia. Det betyr at du kan oppleve å se inn i siden av et annet skip, i stedet for å ha utsikt over landskapet eller en by, når skipet ligger til kai. Og at man må gjennom andre båter for å komme i land – eller at andre passasjerer går gjennom skipet «vårt».

Rederiet prøver så langt det er mulig å få til båtplasser i sentrum av byene vi besøker. Dette er dessverre ikke alltid mulig, og selv om en båtplass er bestilt og bekreftet, forbeholder havnen seg alltid retten til å flytte vårt skip inntil noen timer før ankomst. Det betyr at i tilfeller hvor båtplassen ligger langt fra sentrum og utenfor gangavstand, bestiller vi buss eller bruker kollektivtransport til sentrum når vi skal på utflukt, jf. programmet. Dersom du ikke deltar i det planlagte programmet, eller ønsker å inkludere egne programpunkter, er transport fra skipet for egen regning.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from en super ferie! Det var mye å oppleve, på elvecruise kommer man nær landet, byene og landsbyene. Var glad vi kjøpte utfluktspakke, mye spennende var inkludert, samtidig ble det litt hektiske dager. Man må like å gå.
Date published: 2023-09-10
Rated 4 out of 5 by from En opplevelsesrik tur på Rhinen Det var en fin tur på Rhinen , med en kunnskapsrik og hyggelig reiseleder som gjorde turen ekstra bra.
Date published: 2023-05-31
Rated 4 out of 5 by from En flott og behagelig reise Reisen var veldig fin og reiselederen var helt topp
Date published: 2019-08-20
Rated 4 out of 5 by from Fin reise på Rhinen Fin reise med hyggelig reisefølge og flink reiseleder.
Date published: 2019-08-13
Rated 4 out of 5 by from Flott reise som jeg vil anbefale til andre Reisen vår var flott og vi hadde en flink, interessant og kunnskapsrik reiseleder (Elisabeth fra Sverige) Vi drog stort sett på våre egne utflukter. Gikk stort sett med kart rundt om til de byene vi besøkte. Virkelig og anbefale!!
Date published: 2019-08-12
Rated 2 out of 5 by from Et elvecruise med flere negative opplevelser Våre forventninger til cruiset ble ikke innfridd. Båten var utstyrt med gammelt og utslitt møblement på soldekk, Rederiets reiseledelse på båten tok svært lite hensyn til ikke tyskspråklige gjester. Maten som ble servert holdt ikke god nok standard. Starten på cruiset ble forsinket på grunn av tekniske grunner. Forsinkelsen ble ikke tatt inn igjen på en aktiv måte, noe som var svært irriterende og førte til unødvendig lite tid i Strasbourg. Anløpet i Mannheim var fullstendig meningsløst. Til tross for at dekksmannskapet virket utrente på setting av landgang, noe som en gang medførte krangel foran gjestene, var mannskapet svært hyggelige og serviceinnstilte. Albatros reiseleder var dyktig, hyggelig, aktiv og svært hjelpsom ovenfor alle. Hun gjorde alt som var i hennes makt for at de norske deltakerne skulle få en god opplevelse.
Date published: 2019-08-11
Rated 4 out of 5 by from En fin reise med mulighet til besøk i mange spennende byer Reiselederen vår Elisabeth tok veldig godt vare på oss, er utrolig serviceminded og genuint hyggelig.
Date published: 2019-08-10
 • y_2023, m_12, d_6, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.37
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_7
 • loc_no_NO, sid_CHCRI05, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser