Indokinas Mekong – Nord-Thailand, Laos og Kambodsja

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Vannenes mor – Mekong-elva – er reisens røde tråd når vi ser levn fra Indokina i Luang Prabang, tempelbyen Angkor Wat og lokalt liv langs elva

Vi følger Mekong-elva der den flyter gjennom Thailand, Laos og Kambodsja på sin vei mot havet. I Nord-Thailand opplever vi det tidligere beryktede opiumområdet Den gylne trekant, før vi krysser grensen til Laos og går ombord i en tradisjonell båt som de neste to dagene glir stille nedover elva gjennom naturskjønn jungel. Underveis ser vi små landsbyer og Pak Ou-grottene med tusenvis av hellige Buddha-figurer. I den avslappede byen Luang Prabang ser vi nærmere på de flotte bygningene som har satt byen på UNESCOs verdensarvliste. Et fly tar oss med til Kambodsja og den berømte tempelruinen Angkor Wat, verdens største religiøse bygning. Reisen slutter i Kambodsjas mangfoldige hovedstad Phnom Penh.

 

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Cruise

 • Reiseleder Svensk/norsk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Riel (Kambodsja), Bath (Thailand) og Dong (Vietnam)

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Oslo
Dag 2 Ankomst til Bangkok, Thailand
Dag 3 Den gylne trekanten. Opiummuseum, båttur på Mekong og besøk i landsby
Dag 4 Båttur på Mekong: Huay Xai—Pak Beng, besøk hos fjellstammer
Dag 5 Båttur på Mekong: Pak Beng—Pak Ou-grottene—Luang Prabang
Dag 6 Luang Prabang. Munkeopptog, byrundtur, vakre templer og kongepalass
Dag 7 Luang Prabang – egne eventyr
Dag 8 Fly Luang Prabang – Siem Reap
Dag 9 Siem Reap. Angkor Wat
Dag 10 Siem Reap. Besøk i jungeltemplet Beng Mealea
Dag 11 Siem Reap—Khampong Thom. Tonle Sap-sjøen og flytende landsby
Dag 12 Khampong Thom—Phnom Penh. Båttur på Mekong og besøk i silkeveverlandsby
Dag 13 Phnom Penh. Byrundtur med sykkeldrosje. Fengslet S-21 og The Killing Fields
Dag 14 Avreise fra Phnom Penh
Dag 15 Ankomst til Oslo

Bilder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo
Vi flyr fra Oslo til hovedstaden i Thailand, Bangkok, der vi lander dagen etter.
Dag 2
Ankomst til Bangkok, Thailand
Bangkok

Ved ankomsten til Bangkok sjekker vi inn på hotellet vårt og bruker resten av dagen til å slappe av eller se byen.

Om kvelden er det mulig å dra ut på et hyggelig dinner cruise på elva Chao Phraya (ikke inkludert).

Dag 3
Den gylne trekanten. Opiummuseum, båttur på Mekong og besøk i landsby
Landsby i Laos

Et innenriksfly flyr oss til Chiang Rai, hovedstaden i den nordthailandske provinsen Chiang Rai like ved grensen til Burma og Laos. Vi fortsetter nordover med buss gjennom landskaper preget av spisse fjell og grønne daler, og vi har god tid til å nyte den vakre naturen på veien.

Målet er Den gylne trekanten, der grensene mellom Thailand, Burma og Laos møtes. Området er kjent som sentrum for Asias opiumproduksjon, men på den thailandske siden har den ulovlige dyrkingen av opiumvalmuer stort sett stanset opp i de senere årene. I dag er det først og fremst suvenirer, kunsthåndverk og jordbruksprodukter som daglig krysser Mekong-elva.

I landsbyen Baan Sop Ruak besøker vi et opiummuseum og får et grundig innblikk i den euforiserende og smertestillende plantesaftens historie, fremstilling og betydning for området.

Etter lunsjen drar vi for første gang ut på den mektige Mekong, Sørøst-Asias største og viktigste elv, som renner cirka 5000 kilometer gjennom Kina, Burma, Laos, Kambodsja, Thailand og Vietnam. Vi stanser i en landsby på den laotiske siden.

Derfra fortsetter vi på landeveien til Chiang Khong, en grenseby tett ved den laotiske grensen, der vi sjekker inn på hotellet vårt og har resten av kvelden til fri disposisjon.

Dag 4
Båttur på Mekong: Huay Xai—Pak Beng, besøk hos fjellstammer
Mekong

I dag begynner vi en to dager lang båttur nedover på Mekong-elva, som her danner grensen til Laos. Når vi har gjort unna grenseformalitetene og er kommet frem til den laotiske grensebyen Huay Xai, går vi om bord på elvebåten, som er basen vår på de kommende dagenes rolige reise langs vannveien.

Den tradisjonelle båten gjør turen til en autentisk snarere enn luksuriøs opplevelse. Vi glir stille gjennom frodig laotisk jungel og besøker underveis flere landsbyer der det bor forskjellige lokale fjellstammer.

Sent på dagen kommer vi til den lille byen Pak Beng, en idyllisk flekk ved elvebredden som smyger seg oppover en skråning. Byens plassering midt mellom den travle byen Luang Prabang og den thailandske grensen gjør den til et naturlig stopp på manges vei. Vi overnatter på et enkelt hotell og får sjansen til å oppleve livet slik det leves av størstedelen av den laotiske befolkningen.

Dag 5
Båttur på Mekong: Pak Beng—Pak Ou-grottene—Luang Prabang
Flere tusen Buddha-statuer er samlet i Pak Ou-grottene

Bratte fjellskråninger og tett jungel venter oss på dagens tur. Vi legger til ved Pak Ou-grottene, der noen av Laos' viktigste kulturskatter finnes. Det dreier seg om tusener av antikke buddhafigurer samlet fra hele landet gjennom århundrer. De største figurene er i mannshøyde, de minste bare et par centimeter høye. Det er en fascinerende opplevelse å gå rundt mellom de utrolig mange buddhafigurene, og grottene er samtidig godt besøkt av lokale pilegrimer.

Den avslappende båtturen fortsetter til vi tidlig på kvelden kommer til det stemningsfulle Luang Prabang – den nest største byen i Laos. Den står på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Vi overnatter på et sentralt beliggende hotell i de kommende tre nettene. Kvelden er til fri disposisjon og kan for eksempel tilbringes på det lokale nattmarkedet og de gode restaurantene som ligger i nærheten av hotellet vårt.

Dag 6
Luang Prabang. Munkeopptog, byrundtur, vakre templer og kongepalass
400-500 munker deltar i almisse-morgenritualet

Hvis du er morgenfrisk, har du i dag mulighet til å få en helt spesiell opplevelse. Tidlig om morgenen (rundt kl. 0530) kan du overvære det daglige almisseritualet om morgenen, der buddhistmunker kledd i safranfargede drakter vandrer gjennom byen og samler inn almisser fra trofaste lokale innbyggere. Laos har som det eneste buddhistiske landet bevart tradisjonen med den daglige prosesjonen, og normalt deltar omkring 400—500 munker i seremonien. Tiden da de mange munkene rolig går inn i byen, er noe av et særsyn.

Luang Prabang ligger ved bredden av Mekong i en dal omgitt av fjell. Byen er erklært bevaringsverdig av UNESCO på grunn av av de mange buddhisttemplene og den vakre arkitekturen. Selv garvede Østen-turister elsker den på grunn av den avslappede stemningen og blandingen av mange forskjellige folkeslag og kulturer.

Vi fornemmer straks den franske og vietnamesiske atmosfæren fra den tiden da Laos var en del av Fransk Indokina. Den slitte franske koloniarkitekturen, de mange kafeene og restaurantene med inspirasjon fra Vietnam og Frankrike vitner om de mer enn 50 år som fransk koloni. Frem til landeveien til hovedstaden Vientiane sto ferdig for cirka 15 år siden, var byen nærmest avskåret fra omverdenen. De eneste trafikkforbindelsene var med fly eller flere dagers reise med båt. Den nye veien har satt fart i utviklingen og turismen, men det er fremdeles bare begrenset motorisert trafikk.

Vi ser nærmere på Luang Prabangs største severdigheter, som blant annet teller de overdådige templene Wat Sensoukharam med den rubinrøde og gylne fasaden og Wat Xieng Thong, der gulldekorasjoner pryder alle vegger, søyler og dører.

Om ettermiddagen besøker vi byens kongepalass, som ble bygd i 1904 under den franske kolonitiden for kong Sisavang Vong og hans familie. Arkitekturen er en blanding av tradisjonelle laotiske og franske Beaux Arts-stilarter, og palasset er rikt utsmykket med mosaikker, marmor og statuer. I 1975 ble monarkiet styrtet av den kommunistiske regjeringen, og palasset ble deretter omdannet til nasjonalmuseum.

Dag 7
Luang Prabang – egne eventyr
Wat Xieng Thong-tempelet

Dagen er din egen, og du bestemmer selv om du vil bruke den på å slentre rundt i byen eller dra på tur i nærområdet. Det er mange ting å se, og reiselederen hjelper naturligvis gjerne med ideer og forslag til aktiviteter.

Dag 8
Fly Luang Prabang – Siem Reap

Vi sier farvel til Laos og goddag til Kambodsja. Fra Luang Prabang flyr vi til byen Siem Reap, som er basen vår for de kommende dagenes utforskning av de storslåtte Angkor Wat-templene.

Siem Reap er i seg selv ganske sjarmerende, med trær langs bulevardene og gamle franske hus. Vi bor på et sentralt beliggende hotell og tilbringer resten av dagen med å slappe av eller kikke nærmere på byen.

Dag 9
Siem Reap. Angkor Wat
Angkor Wat

I dag bruker vi hele dagen på å utforske det gigantiske tempelområdet Angkor Wat.

Vi begynner i Angkor Thom. Dette gamle bysentret er i dag en ruinby omkranset av en kvadratisk åtte meter høy mur. Etter å ha passert inngangsporten, som er flankert av imponerende elefanter, beveger vi oss inn til Bayon-templet, som ligger nøyaktig midt i byen. Templet har 54 tårn med utskårne, gåtefulle ansikter som symboliserer de 54 provinsene i det store Khmer-riket. Vakre relieffer ser vi også på Elefantterrassen og Den spedalske kongens terrasse.

Om ettermiddagen lar vi bussen stå og kjører i stedet i tuk-tuk til den berømte og enestående tempelbyen Angkor Wat. Hele tempelkomplekset dekker 20 x 50 kilometer og var i tiden fra 800- til 1300-tallet hovedstaden i det mektige Khmer-riket. Det hadde en innflytelse som strakte seg langt inn i nabolandene. Selve Angkor Wat er bare det største av mange templer, selv om det har gitt hele området navn. Angkor Wat er et av de bygningsverkene som stadig forbløffer turistene, og stedet etterlater ingen tvil om at Khmer-riket med rette hadde en storhetstid.

Hvis det er vær til det, nyter vi solnedgangen over rismarkene fra det vakre tempelområdet før vi vender tilbake til hotellet.

Dag 10
Siem Reap. Besøk i jungeltemplet Beng Mealea
Det tilgrodde Beng Mealea

Bare 40 kilometer fra Angkor Wat ligger templet Beng Mealea, som vi besøker i dag. Templet kan ikke dateres nøyaktig, og dets historie er langt på vei ukjent, men det er opprinnelig bygd som et hinduisk gudshus, noe man kan se av de utallige utskjæringene med scener fra hinduisk mytologi.

Beng Mealea er mindre enn Angkor Wat, og ikke så kjent eller så mye besøkt av turister. Ruinene er langt mer rå og overgrodde og innbyr til å gå og klatre på oppdagelsestur i jungelomgivelsene.

Dag 11
Siem Reap—Khampong Thom. Tonle Sap-sjøen og flytende landsby
Tonle Sap-sjøen

Tonle Sap er den største ferskvannssjøen i Sørøst-Asia og en del av Mekong-systemet. Elva er den eneste i verden med en strøm som skifter retning to ganger i året, og monsunregnet om sommeren får sjøen til å firedoble sin størrelse. Vi drar ut på sjøen i en tradisjonell trebåt og besøker en flytende landsby rundt 10 kilometer sør for Siem Reap. Landsbyboerne lever bokstavelig talt på vannet, for alle hus – fra boliger og restauranter til butikker og skoler – er enten husbåter eller står på pæler.

Vi fortsetter sørover til Khampong Thom og bor i byen på et hotell like ved elva.

Dag 12
Khampong Thom—Phnom Penh. Båttur på Mekong og besøk i silkeveverlandsby
8-benede delikatesser

Om morgenen drar vi videre mot Kambodsjas hovedstad, Phnom Penh. Underveis stanser vi i byen Spiderville, der den lokale spesialiteten er frityrstekte edderkopper av anselig størrelse. Du kan nøye deg med å "nyte" det eksotiske måltidet med øynene, hvis du ikke vil smake. Her er dessuten et bredt utvalg av andre lokale godbiter, frukt og grønnsaker.

Vi nærmer oss Phnom Penh og går om bord i en trebåt som frakter oss den siste strekningen nedover Mekong. Underveis besøker vi en silkeveverlandsby der vi får innsikt i fremstillingen av det myke stoffet, helt fra silkesommerfuglenes kokonger til vevingen. Vi passerer også en flytende landsby der livet leves på elva. En del av husene i landsbyen står på pæler i vannet, og beboerne forflytter seg i små båter.

De tidligere franske koloniherrene har satt et tydelig preg på arkitekturen i Phnom Penh, og med sine brede bulevarder ble den tidligere ansett som den vakreste byen i Indokina. Men de historiske begivenhetene og landets manglende ressurser har ført til at bare få av de franske kolonibygningene er blitt vedlikeholdt. I dag fremstår Phnom Penh som en moderne storby. Vi sjekker inn på hotellet vårt like ved elva og kongepalasset.

Dag 13
Phnom Penh. Byrundtur med sykkeldrosje. Fengslet S-21 og The Killing Fields
S-21 var fengsel og torturkammer under De Røde Khmerer

På dagens byrundtur blir vi transportert med sykkeldrosje, så vi kommer litt tettere på opplevelsene og bylivet enn i buss. Første stopp er ved det imponerende kongepalasset fra 1866, som er Kambodsjas svar på Grand Palace i Bangkok. Men hele palasset er ikke åpent for offentligheten. I nærheten ligger Sølvpagoden, som har fått navn etter de 5000 tunge sølvflisene som dekker pagodegulvet. Her er også en spennende samling av buddhafigurer i gull, sølv, bronse og krystall.

Etter lunsj dykker vi ned i Kambodsjas triste fortid under Pol Pots styre. Vi besøker Tuol Svay Prey High School, som i 1975 ble omdannet til et fengsel av Røde Khmer og gitt navnet S-21 (Security Prison 21). I tiden 1975—1978 fungerte fengslet som torturkammer, og for mer enn 17 000 mennesker ble oppholdet i S-21 siste stopp før de ble transportert videre til utryddelsesleiren i Choeung Ek (i dag kjent som The Killing Fields).

I dag er S-21 omdannet til museet Tuol Sleng til minne om de grusomhetene som fant sted under Røde Khmer. Samtlige fanger som oppholdt seg her, ble fotografert.  På veggene er portrettene utstilt, og fortvilelsen står malt i ansiktene deres. Stedet er i sannhet deprimerende å besøke og blir en påminnelse om menneskets mørkeste sider. Vi kjører fra Tuol Sleng-museet til The Killing Fields ved Choeung Ek rundt 15 kilometer fra Phnom Penhs sentrum. I dag et stedet veldig fredfylt, men på disse markene ble tusener av mennesker mishandlet og henrettet på bestialsk vis under Røde Khmer. Man minnes ofrenes lidelser og historie på stedet med et høyt tårn med kranier fra bare noen av de menneskene som endte sine dager i massegravene på en så sørgelig måte.

Dag 14
Avreise fra Phnom Penh
Du har noen timer til å besøke noen av byens severdigheter eller gjøre dine siste innkjøp før vi kjører til lufthavnen og setter kursen mot Oslo.
Dag 15
Ankomst til Oslo
Vi lander i Oslo.

Måltidspakke

Sørøst-Asia er kjent for sin spennende og varierte mat, men det kan være vanskelig å finne de helt riktige restaurantene på egen hånd.

Vi har derfor satt sammen en delikat måltidspakke som dekker de fleste måltidene (unntatt lunsj på dag 7 og 14 samt middag på dag 3, 5 og 7), og vi spiser på en rekke hyggelige restauranter. Det gjør det lett for deg og gir deg sjansen for å smake et enda bredere utvalg av maten i det herlige asiatiske kjøkkenet. Samtlige måltider er tilberedt slik at du får en god smaksopplevelse – uten alt for mye chili.

I måltidspakken inngår:
6 lunsjer
1 dinner cruise i Bangkok
6 middager

Måltidspakken bookes hjemmefra, kjøpes samlet og er ekskl. drikkevarer. Reiselederen og lokalguiden deltar i måltidene og forteller om maten. Hvis det er transport til måltidene er den naturligvis inkludert i prisen.

Pris per person kr 1 448,–

Du kan også velge bare de 6 lunsjene. Lunsjpakken bookes også hjemmefra og er ekskl. drikkevarer.

Pris per person kr 548,–

Tid til lunch i Mekongdeltaet

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
4 998,–
Prisen inkluderer
 •  Norsk/svensk reiseleder
 •  Fly Oslo – Bangkok
 •  Fly Bangkok – Chiang Rai
 •  Fly Luang Prabang – Siem Reap
 •  Fly Phnom Penh – Oslo
 •  Utflukter og entreer ifølge program
 •  Innkvartering i delt dobbeltrom (tillegg for enkeltrom)
 •  Frokost daglig
 •  Lunsj dag 3, 4, 5 og 12
 •  Middag dag 4, og 11
 •  Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 •  Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6 % av reisens pris
 •  Reiseforsikring
 •  Visum til Kambodsja, som blir utstedt ved innreisen (pt. 20 USD – husk å ta med deg 20 dollar i kontanter + et passbilde)
 • Visum til Laos, som blir utstedt ved innreisen (pt. 35 USD – husk å ta med deg 35 dollar i kontanter + et passbilde)
 •  Driks til lokalguider og sjåfører
 •  Eventuelle ekstraarrangementer
 •  Tillegg for enkeltrom
 •  Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer“

 

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from En fantastisk reise med sterke inntrykk En fantastisk reise som tok oss med i vakker natur både på land og til vanns. Med elvebåt tok vi oss nedover Mekong elven hvor vi besøkte to skoler i landsbyer og fikk oppleve dagliglivet i landsbyen. Siem-Reap hvor høydepunktene var besøk i Angkor Wat, jungeltemplet Beng Mealea og Tonle Sap sjøen med flytende landsby. Turen gikk så videre til Phnom Penh hvor vi fikk de sterkeste inntrykkene på turen med besøk på The Killings Fields og Fengslet S-21.. Vi har bodd på flotte hotell og fått god mat. Guiden har hvert helt enestående med måten han har lagt opp turen på ved å ha alle papirer ferdig utfylt for oss samt en fantastisk kunnskap som har gjort denne turen en av de best vi har hvert på. Turen har hvert en fantastisk opplevelse og kan anbefales på det sterkeste.
Date published: 2016-03-15
Rated 4 out of 5 by from En evetyrreise En utrolig flott reise. Med en reiseleder som var full av kunnskap om de land og kulturer vi besøkte. Turen var en god miks av aktiviteter/opplevelser og fritid. Flott at vi fikk muligheten til og utforske litt på egenhånd enkelte dager. Mht valuta brukte vi nesten ikke penger mens vi var i Thailand. Greit og ta ut litt håndpenger. Ellers var det dollar som gjaldt. Enkelt og veksle til Laotiske valuta på grensen. I Kambodsja var det bare dollar som gjaldt. Husk dollar i kontanter når du skal søke visum på grensene til Laos og Kambodsja.(60 tilsammen), og 65 dollar til tips for hele turen, som reiseleder tok hånd og fordelte. En reise vi vil anbefale.
Date published: 2019-03-13
Rated 5 out of 5 by from En flott tur - godt arrangert og med mange fine opplevelser og inntrykk. Litt trøblete start, da reiseleder ble forhindret fra å møte oss i Bangkok. Lokal guide gjorde en fin jobb i Chiang Rai før "vikar-guide" dukket opp og tok seg godt av oss i noen dager før opprinnelig guide, Thomas, møtte oss i Luang Prabang. Thomas var kunnskapsrik, hyggelig og gjorde en utmerket jobb. Ikke minst pga. hans bidrag ble turen en spennende og interessant opplevelse. Lokale guider i Laos og Kambodsja bidro fint, og supplerte med informasjon fra eget land og kultur. For meg var Luang Prabang høydepunktet, tett fulgt av besøket i Angkor Vat. Programmet var "romslig", med god anledning til private aktiviteter - noe som passet oss utmerket. Hvis jeg skulle komme med et programønske, må det være en byvandring i Luang Prabang, for å bli bedre kjent med denne flotte byen - utover det vi tok oss til på egenhånd.
Date published: 2016-11-08
Rated 4 out of 5 by from Interresant tur i ukjent landskap Besøk i en verden så anderledes enn vår. Vi opplevde flyturer, båtturer og bussturer som alle var spennende på sin måte. Å kjøre båt på Mekong elva var en stor opplevelse, med god tid for refleksjon både over reisen og livet. Bussene hadde flinke sjåfører og godt lydanlegg, og utmerket kunnskapsnivå hos guiden. Almisseseremonien om morgenen i Luang Prabang var en"once in a lifetime" opplevelse, mektig. Angkor Wat var for oss turens høydepunkt.
Date published: 2016-11-22
Rated 5 out of 5 by from Indokinas Mekong – Nord-Thailand, Laos og Kambodsja Veldig interessant og hyggelig tur spekket av opplevelser og historie. Reiseleder Niklas Sundstedt er meget dyktig og skal ha stor del av æren for vår gode ferieopplevelse. Han er hyggelig, kunnskapsrik og yter mer enn vi kunne forvente .
Date published: 2018-02-10
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk tur til Nord-Thailand, Laos og Cambodia Angkor Wat var det store målet med turen, men det ble mange flotte opplevelser i tillegg. Dagligliv langs Mekong, skolebesøk i landsbyer i Laos og båttur til flytende landsbyer gjorde spesielt inntrykk. Den norske guiden var kunnskapsrik og inkluderende for alle i gruppen. Han var utrolig klar i sin informasjon og alt fungerte etter programmet! Han var 5-stjerners!
Date published: 2016-03-21
Rated 5 out of 5 by from Vel gjennomført tur med utrolig mange opplevelser Her sto opplevelsene i kø-fra tur nedover Mekong ,besøk i landsbyer med stolpehus laget av bambus og bananblader, fantastiske templer ,palass,nattmarkeder, flytende landsbyer ,spennende byer,Killing Fields- og til slutt Angkor Wat ! Bra lokal guide i Laos. Bra norsk guide - kan utrolig mye om Budda !
Date published: 2016-02-18
Rated 5 out of 5 by from En opplevelse av de skjeldne På forhånd hadde vi forholdsvis liten kunnskap om de områder vi skulle reise igjennom utenom de informasjoner som Albatross kom med. Vi har imidlertid i lang tid ønsket å reise i Indokina for å bli kjent med kulturen og landene der. Det var ett passe stort reiseselskap med en masse motiverte og hyggelige folk. For oss var det en opplevelse fra dag 1. En veldig behagelig reiseleder som i tillegg til sin kunnskap var god til å spille på kunnskapen til de lokale guider. En flott kombinasjon. Veldig spesielt var reisen igjennom Laos, spenne de båttur, mange inntrykk av den kulturen langs Mekong og en super avslutning med Luang Prabang og de flotte fossefallene. Så det imponerende Angkor Wat, hvor vi finn ett imponerende innblikk i den gamle Kambodsjanske kulturen. Det som ikke trist og se var all den søpla som fløt omkring i Kambodsja. Så det imponerende jordbruksområdene ved Tonie Sap sjøen. Videre en busstur som var i lengste laget fram til Phnom Penh , men vi fikk ett godt innblikk i historikken i området samt hvorfor vi ikke bør kjøre bil i området. Trafikkulturen var særs spesiell for oss nordboer. Så avslutningen i den travle, flotte, imponerende og til dels kaotiske hovedstaden med de svært spesielle og tragiske hendinger fra Pol Pot tiden. Det var veldig spesielt at vi fikk møte og snakke med en av de få fanger som overlevde i S-21. Vår reiseleder var svært dyktig til å ta oss med til spennende steder av både historisk og kulturell interesse når vi skulle ut å spise middag. Dette var etter vår mening, virkelig "Value for Money". Vi har benyttet oss av Albatross før og kommer til å gjøre det igjen.!!
Date published: 2018-03-04
 • y_2020, m_7, d_13, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_58
 • loc_no_NO, sid_THRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

THRTR02ANO