group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

På Java og Bali får du det beste av Sørøst-Asia på to vakre øyer

Mellom jungel og irrgrønne rismarker på Java dukker det kjegleformede vulkaner opp, og langs fjellsidene strekker det seg plantasjer med kaffe, kakao og krydder – bare avbrutt av små idylliske landsbyer. I dette landskapet opplever vi både buddhismens, hinduismen og naturens ypperste prestasjoner: De fabelaktige templene Borobudur og Prambanan samt den overjordisk vakre vulkanen Bromo. Reisen fortsetter til Bali, med sand, vann og gudeskjønn natur. Det som gjør Bali helt spesiell er den gjestfri og smilende befolkningen. Ubud er øyas hjerte, og her bor vi i 3 netter på et herlig resort litt utenfor byen, omgitt av lysegrønne rismarker. Heretter venter strandlivet på Sanur Beach, der vi bor på et godt hotell direkte på stranden. Det er opp til deg om du vil bruke tiden på å slappe av, dykke eller bare utforske mer av Gudenes øy.
Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Rupiah

Dagsprogram
Dag 1 Avreise fra Norge
Dag 2 Ankomst til Jakarta. Velkomstmiddag
Dag 3 Jakarta. Byrundtur
Dag 4 Fra Jakarta med tog til Yogyakarta
Dag 5 Yogyakarta og omegn. Sultanens palass og Borobudur-tempelet
Dag 6 Yogyakarta. Sykkeltur og Prambanan-tempelkomplekset
Dag 7 Med tog fra Yogyakarta til Malang
Dag 8 Malang–Bromo-vulkanen
Dag 9 Bromo-vulkanen–Surabaya. Fly til Bali
Dag 10 Ubud. Formiddagssykkeltur i rismarkene og ettermiddagstur til Ubud
Dag 11 Fridag i Ubud
Dag 12 Ubud–Sanur. «Ungdommens kilde» og kratersjøen ved Batur-vulkanen
Dag 13 Sanur. Avslapping og tid til egne eventyr
Dag 14 Avreise fra Bali
Dag 15 Ankomst til Norge

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Norge
Dag 2
Ankomst til Jakarta. Velkomstmiddag

Vi lander i Indonesias hovedstad Jakarta. Etter innreiseformalitetene sjekker vi inn på hotellet vårt og spiser middag.

Overnatting i Jakarta.

Dag 3
Jakarta. Byrundtur

I dag skal vi på en rundtur i den multikulturelle hovedstaden. Byens severdigheter bærer preg av at Indonesia har vært under innflytelse av blant annet Kina, India og Kambodsja og var nederlandsk koloni fram til 1945. Vi starter med et besøk på det flotte, hvite nasjonalmuseet. Det har en stor samling arkeologiske, forhistoriske, religiøse og etnografiske gjenstander som avspeiler Indonesias sammensatte natur og spennende historie.

Turen fortsetter til det 132 meter høye nasjonalmonumentet som åpnet i 1975. Det er bare en enkelt heis opp til toppen av monumentet, så vi nøyer oss med å se det utefra og slipper å vente i timevis. Men nederst i tårnet er det et lite museum som vi naturligvis skal besøke. Vi fortsetter til det gamle rådhuset som ligger i Oud Batavia, som de nederlandske koloniherrene valgt å kalle området. På den store plassen foran rådhuset blir vi møtt av drageselgere og folk på tandemsykler. Hvis du har lyst til å gjøre som lokalbefolkningen kan du leie en tandemsykkel billig på plassen.

Overnatting i Jakarta.

Dag 4
Fra Jakarta med tog til Yogyakarta
Fargerike tekstiler

Vi tar morgentoget inn i hjertet av den frodige øya Java, og togturen byr på en helt fantastisk utsikt over det kuperte og grønne landskapet. Etter lunsj på toget kommer vi fram til Yogyakarta, som er Javas sentrum for kunst, kultur og utdanning. Yogyakarta tiltrekker kunstnere og studenter til det store universitetet og de mange skolene for kunstarter som tradisjonell dans, batikk, billedkunst, smykkekunst og treskjæring.

Byen var i sin tid hovedstad i sultanatet Mataram, og byens overhode har fremdeles tittelen sultan. Byen er dermed det eneste overlevende sultanatet i Indonesia. Flere ganger i historien har Yogyakarta markert seg som frihetens by, senest i kampen mot de nederlandske kolonistyrkene som besatte byen i 1948. Byen er fremdeles et symbol på frihet for de fleste indonesere.

Når vi har sjekket inn på hotellet kan de mere energiske følge reiselederen på en kort spasertur rundt i byen. Man kan også slappe av ved bassenget.

Dag 5
Yogyakarta og omegn. Sultanens palass og Borobudur-tempelet
I Yogyakarta

Vi starter dagen med å besøke sultanens palass, eller kraton, som et palass blir kalt på disse kantene. Vi besøker noen av de mange paviljongene og bygningene som fremdeles blir brukt til representasjon. Palassets hjerte er den store mottakelsessalen som kalles Den gylne paviljong. Den er, som de fleste andre bygningene i palasset, rikt dekorert med overdådige, gylne utskjæringer i taket og på de mange teaksøylene.

Etter besøket hos sultanen spiser vi lunsj og begir oss deretter ut av byen og avgårde mot Borobudur, verdens største buddhistiske monument. Midt i et frodiggrønt område med rismarker og slanke palmetrær ligger det kvadratiske tempelet og utstråler fullendt harmoni. Dette fantastiske tempelet er bygd som en trappepyramide med ni kjempemessige trinn. På toppen av den øverste plattformen står det en stor stupa omgitt av 72 mindre stupaer. Borobudur ble bygd fra år 780 til 850 og har overlevd både å bli begravd i aske fra vulkanen Gunung Merapi og et bombeangrep i 1985, og ble satt på UNESCOs liste over verdens kulturarv i 1991.

Vi er tilbake på hotellet vårt sist på ettermiddagen.

Dag 6
Yogyakarta. Sykkeltur og Prambanan-tempelkomplekset
Prambanan-templet

I dag skal vi på tur utenfor byen igjen. Vi kjører til de fantastiske hindutemplene i landsbyen Prambanan. Her bytter vi bussen ut med sykler og drar på en spennende totimers sykkeltur ved templene og landsbyene rundt. Tempelkomplekset er det største av Javas hinduistiske templer, og de tre hovedbygningene, som kan ses på lang avstand, har noen av Javas aller beste relieffer og skulpturer. De flotteste av relieffene gjengir scener fra de berømte hinduistiske Ramayana-fortellingene. Det er den dramatiske historien om helten Rama og hans kamp mot demonene som bortførte hans kone Sita. Akkurat som vår norrøne mytologi inneholder Ramayana-eposet overtro og gammeldags leveregler, men de har fremdeles stor betydning for nåtidens hinduer.

Det største av Prambanan-templene er viet til guden Shiva og flankeres av to mindre templer tilegnet Brahma og Vishnu. Disse tre gudene – ødeleggeren, skaperen og opprettholderen – er en betydningsfull treenighet i hinduismens komplekse system av guder. Det storslåtte Shiva-tempelet inneholder et strålende eksempel på et av tempelkompleksets særeste kjennetegn, nemlig tilstedeværelsen av buddhistiske elementer i dette hinduistiske praktverket. Midt i tempelet står det en statue av en firearmet, dansende Shiva – et av hinduismens mest kjente symboler – midt i en kjempemessig lotusblomst, buddhismens symbol på sinnets renhet. Grunnen til denne religiøse symbolforvirringen er sannsynligvis at Javas to dynastier, et hinduistisk og et buddhistisk, en gang på 800-tallet ble forent av ekteskapet mellom en hinduistisk sultan og en buddhistisk prinsesse. Templene står naturligvis på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Etter en spennende dag er vi tilbake på hotellet vårt først på ettermiddagen og har fri resten av dagen.

Dag 7
Med tog fra Yogyakarta til Malang
Teplukkere på Java
Vi tar morgentoget inn i hjertet av den frodige øya Java, og togturen kan by på fantastisk utsikt over det kuperte og grønne landskapet. Etter lunsj på toget er vi framme i den gamle kolonitidsbyen Malang utpå ettermiddagen.
Dag 8
Malang–Bromo-vulkanen
Bromo-vulkanen

Vi bruker formiddagen i den hyggelige byen, som ble utvidet av nederlenderne sist på 1700-tallet. Vi går en tur ned gjennom de åpnebulevardene flankert av storslåtte kolonitidspaleer og ender ved et av byens markeder, der det er mulig å gjøre et par ekte javanesiske funn. Fra Malang kjører vi til Tosari, som er basen for vår utforsking av Bromo-vulkanen. Lunsjen spiser vi underveis på en lokal restaurant, og ved ankomst til Tosari blir vi innlosjert på hotellet. Landsbyen ligger i fjellskråningen, og vi kan bruke resten av ettermiddagen på å spasere rundt i området og nyte utsikten til den berømte vulkanen som nærmest ligner noe fra en annen verden.

Bromo ble født for flere tusen år siden av krateret av en annen kjempevulkan og ligger sammen med to andre vulkantopper i et hav av aske og vulkansk sand. Bromo er fortsatt aktiv, og søyler av røyk og aske stiger av og til opp fra det sirkelrunde krateret og legger enda et skjær av eventyr over det i forveien nesten uvirkelige landskapet.

Dag 9
Bromo-vulkanen–Surabaya. Fly til Bali
Elefanthulene i Ubud

Dagen begynner tidlig om morgenen med en tur opp til kraterkanten (hvis man ønsker det vil det være mulig å tilbakelegge denne siste etappen på hesterygg). Her ser vi solen stige opp over vulkanen og kaste sitt varme, rødlige lys over Bromos rykende krater og det mektige havet av sand og aske. Vi håper på bra vær men kan dessverre ikke garantere skyfri himmel. Når vi har opplevd det klare morgenlyset over Indonesias kanskje mest enestående naturscenarie drar vi tilbake til hotellet og spiser frokost. Vi kjører i buss til Javas store havneby, Surabaya, og tar flyet til Bali.

Vel framme på Bali setter vi straks kursen mot Ubud, som ligger en god times kjøretur fra flyplassen. Her har vi funnet et sjarmerende resort som ligger i hjertet av Bali.

Dag 10
Ubud. Formiddagssykkeltur i rismarkene og ettermiddagstur til Ubud
På sykkeltur

Hvis du må knipe deg i armen når du våkner i disse omgivelsene, så forstår vi det godt. Her er det helt rolig, ingen trafikkstøy og den flotteste utsikt over de frodige rismarkene. Etter en rolig morgen med tid til å nyte frokosten begir vi oss ut i området på sykkel. Turen går langs marker og risterrasser ut i den landlige idyllen.

Underveis passerer vi rismarker, krydderplantasjer og små landsbyer, og gjør holdt for å se templer, hus eller det lokale livet vi møter på veien. Vi har masser av inntrykk med hjem når vi etter en lekker lunsjbuffet kjører tilbake til resortet.

Vi har et par timer til å slappe av ved bassenget og spise lunsj, før vi møtes om ettermiddagen for å ta bussen inn til Ubud, et snaut kvarter unna.

Det er ikke vanskelig å se at Ubud regnes for å være øyas kulturelle sentrum, og at området omkring byen tiltrekker mange utenlandske kunstnere, som reiser hit for å dyrke sin kreative åre og nyte livet. Vi går en tur i byen, der det er god mulighet til å finne en helt spesiell suvenir i en av de mange kunsthåndverkbutikkene. Ubud er også en travel by med en del trafikk på de to hovedgatene, og etter noen timer i den hyggelige, men også litt hektiske byen vender vi tilbake til det fredfulle og rolige resortet vårt.

Dag 11
Fridag i Ubud
Rismarker i Ubud

Dagen i dag er til fri disposisjon. For den som har lyst vil reiselederen arrangere en liten formiddagstur til fots.

Senere kan man besøke Goa Gajah eller Elefanthulen. Hulen er hogd inn i en klippevegg, der selve inngangen er utformet som munnen på en demon. Innenfor i den T-formede hulen ser vi fragmenter av hinduiske symboler, bl.a. hindu-guden Shiva og Shivas sønn Ganesh med elefanthode. På plassen foran hulen er det to gamle bassenger med vann som sies å komme fra «ungdommens kilde», og derfor kommer store mengder av lokalbefolkningen hit for å få vasket kropp og sjel.

Det er usikkert hvilken tid templet stammer fra, men de beste forslagene angir 1000-tallet som mest sannsynlig. Nederlandske arkeologer oppdaget hulen i 1923, men fontenen og bassengene ble først oppdaget i 1954. Hvis man har lyst kan man også oppleve templene i Ubuds berømte Apeskog i utkanten av byen.

Dag 12
Ubud–Sanur. «Ungdommens kilde» og kratersjøen ved Batur-vulkanen
Farver er der masser af på Bali
Vi forlater Ubud og bruker dagen på en herlig utflukt rundt omkring på Bali. Dagens mål er Kintamani, som er navnet på et vakkert fjellområde med fantastisk utsikt over den aktive vulkanen Batur og den klare Batur-innsjøen. Siden det godt kan bli litt kjølig oppe i fjellene anbefaler vi at du tar med deg en langermet genser. På veien til Kintmani besøker vi en kunstnerby og byen Tampaksiring. Her skal vi se «Ungdommens kilde», dit lokalbefolkningen kommer for å vaske både kropp og sjel. Etter dagens opplevelser kjører vi til strandbyen ved Sanur og er fremme sist på ettermiddagen.
Dag 13
Sanur. Avslapping og tid til egne eventyr
Sanur Beach

I dag skal vi nyte livet i Sanur. Hotellet ligger direkte på stranden, og Sanur Beach er ideelt hvis du vil slappe av i rolige og naturskjønne omgivelser. I byen kan du besøke de lokale markedene og masser av småbutikker og suvenirboder.

Langs kysten kan du se fiskebåtene som kommer inn med dagens fangst, og fra Sanur blir det arrangert snorkleturer ut til fargestrålende fisk og koraller. Du kan også nyte en massasjebehandling på stranden eller spise en middag i vannkanten med føttene begravd i sanden.

Dag 14
Avreise fra Bali

Det er blitt tid til å forlate Bali. Dagen er til fri disposisjon inntil vi kjører mot lufthavnen og setter kursen mot Norge.

Dag 15
Ankomst til Norge
Vi lander i København, og en eventyrlig rejse er slut.

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Jakarta og Bali–Oslo med mellomlanding
 • Innenriksfly Surabaya–Bali
 • Utflukter og entreer ifølge program
 • Innkvartering på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 3, 5– og 12
 • Middag dag 2, 9 og 13
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Tillegg for enkeltrom
 • Visum til Indonesia, pt. USD 35,– som betales kontant ved ankomst
 • Driks til lokalguider og sjåfører (beregn ca. kr 400,– per person)
 • Skatt ved innenriksflyreisen, pt. USD 2,– som betales kontant ved innsjekking
 • Personlige fornødenheter
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Alt ikke nevnt under ”Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Krav til deltagere på reisen

På denne reisen er det en del gåing, og det er en forutsetning at deltagerne er i normalt god fysisk form og kan bevege seg ved egen hjelp. Alle i normal fysisk form kan delta, men man må være forberedt på at de forskjellige naturstiene er anlagt på røtter og av og til i kupert terreng. Turen er derfor ikke egnet for folk som går dårlig eller bruker rullator eller rullestol.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall ber vi om at du opplyser dette når du bestiller reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 timer mellom flyskiftene.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Lignende reiser

IDRTR03ANO