Kasakhstan – Nomadenes land

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Eplenes hovedstad Almaty, storslåtte nasjonalparker og fjellandskaper i Sentral-Asias største land

Bli med på en aktiv reise til verdens niende største land, der et utall av natur- og kulturopplevelser venter. Vi besøker blant annet landets gamle hovedstad, Almaty, som ligger vakkert til ved foten av Tianshan-fjellene, vi fordyper oss i landets spennende historie og vi går på oppdagelsestur med lokalbefolkningen på livlige markeder og i hyggelige gågater. Et fire dagers eventyr i moderne 4-hjulstrekkere til landets to største nasjonalparker byr på noen av de mest imponerende naturopplevelsene i hele Sentral-Asia. Her ser vi de særpregede røde sandsteinsfjellene i Tsjaryn-gjelet og ”de syngende sanddynene” og går fotturer langs de vakre skogsvannene Kaindy og Kolsaj, der vi har naturen helt for oss selv. Underveis bor vi blant annet på små privateide gjestehus, der vi kommer helt tett innpå lokalbefolkningen. Hele reisen krydres med gode lokale matopplevelser, og den foregår i et tempo der alle kan være med.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Kasakhstansk Tenge

Dagsprogram 9 dager
Dag 1
Avreise Oslo
Dag 2
Almaty. Byrundtur inklusive Panfilov-parken, Musikkmuseet og Kok tobe-fjellet
Dag 3
Almaty. Nasjonalmuseet og utflukt til Zailijskij Alatau-fjellene. Mulighet til ekstrautflukt med vinsmaking og middag
Dag 4
Almaty–Altyn Emel. Opplevelser i nasjonalparken. Nasjonalparkmuseet og De syngende sanddynene
Dag 5
Altyn Emel–Tsjaryn-gjelet–Saty. Sandsteinsfjell, Slottsdalen og ankomst til Saty
Dag 6
Saty–Kolsaj–Saty. Naturopplevelser ved Kolsaj-sjøene
Dag 7
Saty–Kaindy–Almaty. Utflukt til Kaindy-sjøen, lokal lunsj og retur til Almaty
Dag 8
Almaty. Tid på egen hånd og avskjedsmiddag
Dag 9
Hjemreise Almaty–Oslo

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise Oslo

Om kvelden flyr vi mot Almaty, Kasakhstan, der vi lander morgenen etter.

Dag 2
Almaty. Byrundtur inklusive Panfilov-parken, Musikkmuseet og Kok tobe-fjellet Kjørestrekning ca. 2 mil

Ved ankomst kjører vi direkte til hotellet vårt, der vi sjekker inn og slapper litt av etter flyreisen.

Almaty, eller Alma Ata, er den største byen i Kasakhstan med mer enn 2,2 mill. innbyggere. Navnet Almaty blir ofte oversatt med "eplets far", og klimaet i området er gunstig for frukten. I 1929 ble byen hovedstad, men i 1997 ble hovedstaden flyttet til Astana. Det er flere forklaringer på flyttingen. Noen mener at det skjedde av geopolitiske årsaker, mens andre mener at Almatys plassering i landets sørøstlige hjørne var upraktisk. 

Pamfilovparken med den berømte trekirken ligger sentralt plassert i Almaty, og her begynner vi dagens byrundtur. Vi fortsetter herfra rundt i den sentrale delen av Almaty, som er preget av gamle fine bygninger og frodige trær langs de brede bulevardene. Innbyggerne i Almaty elsker ubetinget byen sin, og beliggenheten ved foten av Tianshan-fjellene, som betyr ”Himmelfjellene”, danner en vakker bakgrunnskulisse. Byen er dessuten et stoppested på den sørlige delen av den transsibiriske jernbanen.

Vi tar også en titt inn i byens Musikkmuseum, som har en samling på over 1000 unike musikkinstrumenter. Kasakstanerne er meget stolte av sin musikktradisjon, og museet gir et godt innblikk i denne historien. Sist på ettemriddagen tar vi kabelbanen opp til toppen av Kok tobe-fjellet. Det 1100 meter høye fjellet er et populært utfluktsmål for lokalbefolkningen og har en flott utsikt over byen. Vi avslutter dagen med en velfortjent middag.

Dag 3
Almaty. Nasjonalmuseet og utflukt til Zailijskij Alatau-fjellene. Mulighet til ekstrautflukt med vinsmaking og middag Kjørestrekning ca. 6 mil

Vi starter morgenen med å besøke Det sentrale statsmuseum, som er et av de største museene i hele Sentral-Asia. De mer enn 300 000 utstilte gjenstandene gir en meget bred introduksjon til Kasakhstans historie, og selv om montrer og tekster leder tankene hen på det gamle Sovjetunionen, er museet så avgjort et besøk verdt. Herfra fortsetter vi til den snødekte fjellkjeden Zailijskij Alatau, med fjelltinder 4000 meter over havet. De danner en praktfull kulisse for Kasakhstans største by. Her er det en geografisk skillelinje i Sentral-Asia mellom de uendelige steppene nord for byen og nabolandet Kirgisistans fjell mot sør. Vi kjører med buss til nasjonalparken, som ligger cirka en times kjøring fra sentrum. Første stopp blir ved skøytebanen Medeo, som er en av de høyest beliggende i sitt slag, der et vell av verdensrekorder ble satt i sovjettiden. Fra dalen med vegetasjon av furu og barskog hever de omgivende fjellene seg bratt i været. Her er åpne vidder med alpine planter og barske, rå sletter. Flokker av fillete ravner og himalayagribber svever over breene, og murmeldyr sitter mellom nedraste klippeblokker. Med litt hell kan vi se steinbukker gresse på skråningene eller langs fjellbekkene.

Sent på ettermiddagen returnerer vi med bussen til Almaty. 

Resten av dagen er satt av til opplevelser på egen hånd. Det er også mulighet til å delta i en lokal gourmetopplevelse der vi blir introdusert til den lokale vinproduksjonen med påfølgende middag og underholding på lokal restaurant. 

(Vinsmaking og etterfølgende middag er ikke inkludert i prisen og må bestilles i forveien. Se under Ekstrautflukt)

Dag 4
Almaty–Altyn Emel. Opplevelser i nasjonalparken. Nasjonalparkmuseet og De syngende sanddynene Kjørestrekning ca. 26 mil

Vi forlater hotellet etter frokosten med all bagasjen og fortsetter reisen ut i Kasakhstans fantastiske natur. Forut venter fire dager med fantastiske opplevelser i den sørøstlige delen av Kasakhstan. Landskapet er preget av steppe, halvørken og Tianshan-fjellene, og siden veinettet ikke er videre utviklet i denne delen av landet, foregår all transport i moderne firehjulstrekkere med plass til 4–5 personer. Ved ankomsten til Altyn Emel nasjonalpark spiser vi en lokal lunsj før vi drar ut på opplevelser i de vakre omgivelsene.

Nasjonalparken kan bryste seg av en imponerende flora og fauna. Her finnes blant annet persiske antiloper, ville esler og hundrevis av plantearter.

Vi starter med et besøk i det lille museet som forteller historien om Altyn Emel. Den kjempestore nasjonalparken dekke ret område på hele 4600 kvadratkilometer, og langt det meste av området er ikke tilgjengelig for turister.

Vi fortsetter til et ørkenområde der sanddyner med marehalm utgjør et særpreget område som blir kalt ”de syngende sanddynene”. De lokale nomadene har i generasjoner oppfattet området som hellig, og i stormvær kan man i perioder høre lyden av vinden som suser mellom Kysji og Ulken Kalkany-høyderyggene i det storslåtte landskapet.

Tidlig på kvelden returnerer vi til gjestehuset vårt, der vi nyter en velfortjent middag.

Dag 5
Altyn Emel–Tsjaryn-gjelet–Saty. Sandsteinsfjell, Slottsdalen og ankomst til Saty Kjørestrekning ca. 35 mil

Vi forlater nasjonalparken og setter kursen mot Tsjaryn-gjelet. Tsjaryn-gjelet er et imponerende flott landskap av røde sandsteinsfjell med innslag av eroderte elvedaler og halvørken. Gjelet strekker seg langs Tianshan-fjellene og over 150 kilometer langs Tsjaryn-elva, som ligger i bunnen av den dype kløften. Noen kaller Tsjaryn-gjelet en kopi av Grand Canyon i Colorado, men området er ganske særegent og unikt. Vi gjør holdt ved dette fantastiske naturfenomenet, og skal blant annet se nærmere på området, som også går under navnet Slottsdalen – et område der de karakteristiske sandsteinsfjellene til forveksling ligner borger eller slott. Vi går en lett fottur på en liten time i bunnen av kløften, der en liten vei fører oss forbi de meget spesielle klippeformasjonene omgitt av bratte, loddrette klipper.

Sist på dagen når vi frem til den lille landsbyen Saty. Vi skal overnatte her i to netter, og det gir oss mulighet til ikke bare å få naturen inn under huden, men også til å komme helt tett innpå lokalbefolkningens liv. Saty ligger for foten av Tianshan-massivet og byr på noe av den mest spektakulære naturen i Sentral-Asia. Her er ikke mange turister, og befolkningen er veldig vennlig og interessert i fremmede. På gjestehuset vårt avslutter vi en lang og innholdsrik dag med en god middag. 

Dag 6
Saty–Kolsaj–Saty. Naturopplevelser ved Kolsaj-sjøene Kjørestrekning ca. 5 mil

I dag skal vi ha opplevelser i den storslåtte naturen. Etter frokosten besøker vi en av de vakre Kolsaj-sjøene ved grenseområdet til Kirgisistan. Innsjøen ligger i ca. 1800 meters høyde omgitt av skoger med høye trær. Dyre- og fuglelivet er rikt og variert, og det er registrert over 700 plantearter i området, hvorav 11 er klassifisert som sjeldne. Fotturen ved sjøen foregår i et kupert terreng, men den godt oppmerkede stien er på cirka to kilometer. Underveis tar vi en pause og nyter lunsjmatpakkene våre i den storslåtte naturen. Vi er svært nær grensen til Kirgisistan, og her ser man ofte kongeørner, som følger med i hva vi sysler med nede på bakken.

Ettermiddagen er avsatt til å nyte naturen, og for de riktig eventyrlystne kan det dessuten arrangeres en ekstra fottur i området. Om kvelden inntar vi atter en velfortjent middag i gjestehuset vårt.

Dag 7
Saty–Kaindy–Almaty. Utflukt til Kaindy-sjøen, lokal lunsj og retur til Almaty Kjørestrekning ca. 30 mil

Etter en god natts søvn er det blitt tid til å ta avskjed med gjestehuset i Saty. På veien tilbake til Almaty kjører vi naturligvis forbi den imponerende Kaindy-sjøen, som ligger 2.000 meter over havflaten. Den ble dannet under et jordskjelv i 1911, da et stort jordskred dekket kløften og oversvømte skogen. Det kalde vannet i sjøen har gjort at trestammene fortsatt er bevart, og de stikker opp overalt fra det klare, blågrønne vannet. Vi går en lett tur i det naturskjønne området, og er man trett i bena, er det også mulig å foreta turen på hesterygg (men hestetransport er ikke inkludert i prisen).

Etter noen deilige opplevelser ved Kaindy-sjøen gjør vi holdt hos en lokal familie for å spise lunsj. Det kasakhstanske kjøkkenet er særlig berømt for sine kjøttretter, som oftest tar utgangspunkt i de mest alminnelige husdyrene i landet, nemlig storfe, sau, kamel eller hest. Til dette spiser man nybakt brød, pilaff og årstidens grønnsaker. Hos den lokale familien får vi en god, nærende lunsj, og det blir mulighet til å se nærmere på lokallivet i dette avsidesliggende området.

Vi når frem til Almaty sent på ettermiddagen, der vi sjekker inn på vårt sentrale hotell. Resten av kvelden er til fri disposisjon. 

Dag 8
Almaty. Tid på egen hånd og avskjedsmiddag

Nyt dagen på egen hånd med besøk på et av byens mange spennende muséer eller byens imponerende marked, Det grønne markedet, der det er mulig å gjøre en god handel.

Det godt utbygde metronettet i Almaty er så avgjort også et besøk verdt. Som i alle andre tidligere sovjetstater er metrostasjonene vakkert dekorert og en opplevelse i seg selv. Vil man heller slappe av, byr Almatys gamle bydel på masser av hyggelige kafeer, der man kan følge med i folkelivet. Vil man ha en lengre tur ut av byen, kan et besøk ved den etnografiske landsbyen Huns anbefales. Her har man mulighet til å oppleve det tradisjonelle nomadelivet, om enn i en litt turistifisert versjon. Mulighetene i Almaty og omegn er uendelige.

Vi møtes om kvelden og nyter en god avskjedsmiddag. 

Dag 9
Hjemreise Almaty–Oslo

Etter tidlig frokost begir vi oss mot lufthavnen, der flyet vårt venter.

Ekstrautflukt med vinsmaking og middag på dag 3

Om ettermiddagen på dag 3 er det mulig å delta på en utflukt til en lokal vinsmaking. Vi besøker vinhuset Arbas butikk sentralt i Almayt, og der får vi muligheten til å smake på de gode dråpene samt naturligvis høre mer om den kasakhstanske vinproduksjonen. 

Vi avslutter dagen med en stemningsfull middag på Alasha, som er en av Almatys beste restauranter. Her er det orientalsk steming i restauranten, som er laget som et gammelt karavanested med ekte tepper, keramikkfliser og en duft av  vannpiper. Vi nyter en tradisjonell middag og blir underholdt med musikk og orientalsk dans.

Utflukten gjennomføre ved minimum 10 påmeldte.

Prisinformasjon

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Almaty t/r med mellomlanding
 • Utflukter og transport ifølge program
 • 4 overnattinger i delt dobbeltrom på 4-stjerners hotell i Almaty
 • 3 overnattinger i delt dobbeltrom på lokalt gjestehus i Saty og Altyn Emel
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 2–7
 • Middag dag 4–6 og 8
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Øvrige drikkevarer
 • Driks til lokalguider og sjåfører (ca. 40 USD)
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under ”Prisen inkluderer”

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Hånden på hjertet

Landet

Kasakhstan er ennå ikke en stor turistdestinasjon, og de færreste steder forstår man eller snakker man engelsk. Kasakhene er imidlertid et ytterst vennlig og imøtekommende folk, så med smil og fakter kommer man langt.

Overnatting i gjestehus

Utenfor Almaty bor vi i private gjestehus, der standarden ikke kan sammenlignes med europeiske forhold. Her er det rent og pent, men man skal ikke forvente noen form for luksus, og rommene er av meget varierende størrelse. Til gjengjeld er gjestfriheten stor, og vi får en enestående mulighet til å komme helt innpå lokalbefolkningen. Stedene er familiedrevne, og man kan vente seg god, solid lokal mat laget av husets matmor, hyggelige stunder med resten av familien, samt eventuelle naboer, hunder, høns og annet godtfolk.Rommene er dels med eget bad og toalett og dels med bad på gangen. Vær oppmerksom på at enkeltrom som regel er med bad på gangen. 

Opplysninger om reisen

Transport

All transport utenfor Almaty foregår i moderne firehjulstrekkere, siden veinettet ikke er egnet til kjøring med store busser. Man må derfor regne med at kjøringen på dag 4–7 for størstedelen av deltakerne kommer til å foregå uten dansktalende reiseleder. Ved alle stopp og omvisninger underveis på turen vil den danske reiselederen naturligvis være tilgjengelig for alle, og både den kasakhstanske lokalguiden og enkelte av sjåførene snakker et glimrende engelsk.

Fysisk form

På denne turen er det inkludert en del fotturer, og det er en forutsetning at man er i alminnelig god fysisk form og kan bevege seg ved egen hjelp. 

Klima

Utpreget fastlandsklima, som er er lokalt påvirket av høyden. Klimaet vil føles lunt og behagelig i lavlandet. På steppen er klimaet som en god nordisk sommer men det kan til tider være mye vind. Været i fjellet er uforutsigbart og kan skifte fort, men vanligvis er været stabilt og byr på dager med vekslende skydekke og periodisk regnvær.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from Flott reise med mange opplevelser Mine kamerater og jeg hadde en spennende reise. Mye positivt, kunnskapsrik og dyktig reiseleder. Lokal reiseleder gjorde også sitt til for å gjøre reisen interessant og givende. Dagene i nasjonalparken med dyktige sjåfører i komfortable biler var høydepunktet på reisen. Vi gikk en flott fottur i 2000 m høyde.
Date published: 2019-10-03
Rated 5 out of 5 by from Kasakhstan er et eventyr for naturelskere I verdens niende største land ventet det oss en fabelaktig skjønnhet i storslåtte naturparker. Mange har spurt meg om hvorfor jeg valgte Kasakhstan av alle reisemål. Når jeg i sin tid fikk nyhetsbrevet fra dere, så tenkte jeg, dette kan jeg ikke gå glipp av. Må igjen gi en honnør til Albatros - dere er i en unik situasjon - dere kan velge de beste reiselederne, som igjen velger de beste lokalguider. Henrik Toremark stiller i en egen klasse hva angår kunnskap, dyktig ihht å spleise gruppen sammen, sosial og en som bryr seg og ser alle. Nordmenn er glad i å reise - konkurransen er stor blant aktører som tilbyr tematurer - dere har et konkurransefortrinn når vi møter dyktige og erfarne reiseleder - det må ledelsen i Albatros fortsette med
Date published: 2019-09-24
Rated 4 out of 5 by from En annerledes reise Reisen var variert og interessant. Vi fikk oppleve flott natur og interessante naturfenomener.
Date published: 2019-09-19
Rated 5 out of 5 by from En kjempeflott tur med svært gode guider Det eneste vi har å utsette på turen er at det var litt for mye program ankomstdagen. Jeg tror hele reisefølget var litt slitne etter den nattlige flyreisa, og selv med et par timers hvile, ble den første dagen for lang. Ellers var dette en svært opplevelsesrik tur og med mye variasjon. Guidene synes også å være personlig engasjerte i oss deltakernes ve og vel som f. eks at alle ble forsynt med mat under måltidene, vegetarianerne fikk sitt osv.Begge var de oppmerksomme og behjelpelige. Sjåførene vi hadde rundt var også hyggelige og flinke. Alle overnattingsstedene hadde god standard.
Date published: 2019-09-18
Rated 5 out of 5 by from Opplev Kasakhstans folk og natur. Spennende tur ut i Kasakhstans mangfoldige natur. Vi fikk oppleve naturen på nært hold; klatre i sanddyner, gå på fjellturer, gå rundt i landsbyen, handle i lokale butikker, komme inn på kjøkkenet og se hvordan de lager maten, og deretter blir servert hjemme hos de. Sjarmerende underholdning av landsbyens barn. Vi hadde en entusiastisk guide som var svært kunnskapsrik, og hadde evnen til å se alle i gruppen. God på service og mottok tilbakemeldinger konstruktivt. Alt i alt en tur som kan anbefales.
Date published: 2019-09-17
Rated 4 out of 5 by from Fantastiska naturupplevelser Uppfyllde helt våra förväntningar med en resledare som var mycket kunnig, positiv och tillmötesgående
Date published: 2019-09-15
Rated 5 out of 5 by from Fin, men kald og travel reise. Svensk reiseleder Henrik (Toremark ?) helt eksemplarisk !! Kjekt reisefølge, noe som og er viktig ved slik reise. Vi spiste 3 ganger hos privatfolk på landet. Det ene stedet serverte maten ute og på kveldstid ble det for kaldt, både for meg som dro på forkjølelse hele reisen, men og for mange andre som hadde tatt finklærne på. Vi trodde vi skulle sitte inne. Ca 10 grader.
Date published: 2019-09-13
Rated 4 out of 5 by from En fin reise med mange TOPP opplevelser, minner om mat og naturbilder. 1.Med mange timers kjøring på så dårlige veier, MÅ det informeres om dette. Personer med bilsyke kan IKKE delta på disse turene. 2. Jeg deltok på turen opp til Kolsajsjøen oppe på 2200 moh. her hadde jeg tatt med meg bedre skotøy for denne tur, som varte opp til 6 timers gange.
Date published: 2019-09-13
 • y_2024, m_6, d_18, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_11
 • loc_no_NO, sid_KZRTR03, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser