Livet på Nilen – Kairo og cruise fra Luxor til Aswan

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Bli med på rundreise til Egypts høydepunkter med fire dagers cruise på Nilen og besøk i de egyptiske hovedbyene Kairo, Luxor og Aswan

Følg med i faraoenes fotspor gjennom oldtidens Egypt på denne rundreisen, som innledes i hovedstaden Kairo. Her skal vi selvfølgelig se de berømte pyramidene i Giza men også ta en rundtur i det koptiske Kairo og fortape oss i byens labyrintiske basar.

Åndene fra faraoene er med oss når vi flyr fra Kairo til Luxor. Her ser vi de imponerende kongegravene i Kongenes Dal, samt verdens største tempelkompleks, Tempelbyen i Karnak.

Fra Luxor lar vi oss makelig transportere oppover Egypts livsnerve om bord på et 4-stjerners Nil-cruiseskip. I løpet av de tre dagene elvecruiset varer, stanser vi utvalgte steder underveis og ser Egypts best bevarte tempel i Edfu og Kom Ombo-templet med de balsamerte krokodillene.

I Aswan reiser vi over to tusen år tilbake i historien når vi skuer utover Nassersjøen fra den 111 meter høye Aswan-demningen og besøker det fascinerende Isistemplet.

Alle utflukter og entreer er inkludert i reisens pris.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Elvecruise

 • Reiseleder Norsk/Svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Egyptisk pund

Dagsprogram 8 dager
Dag 1
Avreise. Fly Oslo til Kairo
Dag 2
Kairo. Det kopiske Kairo, citadellet og basaren
Dag 3
Kairo. Giza-pyramidene og Det egyptiske museet. Fly til Luxor
Dag 4
Ombordstigning. Karnak-templet og Luxor-templet
Dag 5
Luxor. Kongenes Dal og dronning Hatsheputs tempel. Seiltur til Edfu
Dag 6
Horus-templet i Edfu, båttur til Kom Ombo-templet og videre til Aswan
Dag 7
Aswan. Demningen, Isis-templet og den botaniske hagen
Dag 8
Hjemreise. Fly Aswan–Oslo (via Kairo)

M/S Nile Plaza

Dette komfortable cruiseskipet består av fire dekk og rommer i alt 55 utvendige lugarer. Det er tale om et velholdt skip med alle nødvendige sikkerhetsforanstaltninger om bord. Restauranten er plassert på Upper Deck hvor det serveres buffé til både frokost, lunsj og middag.

På soldekket øverst finner vi solsengene med et lite tilhørende basseng og servering fra dekkets lounge.

Lugarene er fordelt på Nile-, Main og Upper Deck. Alle lugarer har vinduer hvor man kan nyte utsikten til Nilen. Der er klimaanlegg, tv, minibar, safe, redningsvester, telefon, hårføner og eget bad/toalett.

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
28 998,–
Oslo
29 998,–
Oslo
28 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise. Fly Oslo til Kairo

Vi flyr til Kairo, Afrikas største by med ca. 20 millioner innbyggere. Vi lander tidlig om kvelden og blir møtt av en representant fra vår lokale samarbeidspartner som sørger for at vi kommer gjennom passkontrollen og at vi får vårt visa. Deretter kjører vi til hotellet vårt som ligger sentralt i byen.

Dag 2
Kairo. Det kopiske Kairo, citadellet og basaren
Basaren Khan el-Khalili i Kairo

I dag skal vi kikke nærmere på det koptiske Kairo, hvor vi besøker den såkalte ”Hengende kirken”, som er bygd opp mot et gammelt romersk festningstårn. Kirken kan dateres helt tilbake til 300-tallet. Den ble ødelagt i tidlig middelalder, men ble siden gjenoppbygd. I kirken er det over hundre ikoner.

Deretter går vi på oppdagelsestur omkring citadellet og i basaren Khan el-Khalili, hvor det også er tid til at du kan gå rundt på egen hånd og eventuelt få shoppet litt.

Ettermiddagen er likeledes avsatt til opplevelser på egen hånd. Reiselederen arrangerer en lett spasertur i nærområdet hvor vi kan se litt nærmere på de små butikkene, restaurantene eller tradisjonelle kaffehusene, som serverer arabisk kaffe og vannpipe – eller shisha – en viktig institusjon i mange arabiske land.

Dag 3
Kairo. Giza-pyramidene og Det egyptiske museet. Fly til Luxor
De berømte pyramidene i Giza

Etter en god natts søvn skal vi i dag besøke Egypts ubetinget største vartegn: pyramidene i Giza. De tre majestetiske pyramidene blir ved med å imponere, både med sin størrelse og det mesterlige ingeniørarbeidet som ligger bak. Pyramidene har lenge vært på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og Kheops-pyramiden fra ca. 2550 f.v.t. er det eneste av oldtidens syv underverker som fremdeles står intakt. Vi ser selvfølgelig også den store og myteomspunne sfinksen, som ligger og vokter over pyramidene.

Vi spiser lunsj i området med utsikt over de imponerende byggverkene før vi som avslutning på dagen skal besøke Det egyptiske museet*, som huser verdens fornemste samling av egyptiske oldsaker fra 3000 års faraonisk historie. Et av høydepunktene er naturligvis Tutankhamons gravutstyr, som ble funnet i Kongenes dal i 1922. Vi ser blant annet den berømte gullmasken, som er laget av ikke mindre enn 10,2 kg gull. Forestiller masken den unge faraoens ansiktstrekk? Det mente man tidligere; i dag mener noen forskere at gullmasken er overtatt fra en tidligere farao. Denne skulle være ingen ringere enn Nefertiti, som opptrådte som farao i slutten av Akhnatons regeringstid. Teorien er likevel meget omdiskutert.

* Det ‘gamle’ egyptiske museet er under ombygning, og samlingene skal flyttes til Giza tett ved pyramidene. Det nye – og etter sigende særdeles spektakulære – egyptiske museet ved Giza forventes åpnet en gang i 2023, men når det permanent flyttes er ennå uklart. Er det nye museet åpnet, er det det vi besøker – hvis ikke besøker vi det gamle egyptiske museet.

Ut på ettermiddagen kjører vi til flyplassen igjen for å fly en times tid sørover til Luxor. Området rundt Luxor er et av de viktigste arkeologiske områdene i verden. Kort og godt kan man si at Luxor-området spiller samme rolle i egyptisk kultur som Athen gjør i gresk kultur og Roma gjør i romersk kultur. Luxor som ligger ved Nilens østlige bredde er i dag en liten provinsby men en gang het byen Niut og var den religiøse hovedstaden i Det nye riket under Egypts storhetstid 1550–1070 før vår tidsregning. Ved ankomsten til Luxor kjører vi til hotellet hvor vi får en sen middag før vi sier god natt.

Dag 4
Ombordstigning. Karnak-templet og Luxor-templet
Karnak-templet, Luxor

Etter frokosten skal vi oppleve verdens største tempelkompleks, Karnak-templet. Arkeologer har arbeidet her i mer enn 150 år, og de har gjort en fantastisk innsats med å gjenoppbygge de mange sammenstyrtede ruinene, men det gjenstår ennå arbeid til mange år fremover. Templets bygningshistorie strekker seg over 2.000 år, og stedet omfatter et areal på cirka 500 x 500 meter, som omkranses av en mektig mur. I oldtiden kom man seilende til templet; kaianlegget er blitt gravd frem av franske arkeologer. Blant de mange spennende detaljene i templet må nevnes den store søylehallen med 20 meter høye søyler, Hatshepsuts kapeller, de to store obeliskene i den sentrale delen av templet, og endelig det såkalte ’botaniske kammer’ med relieffer av de dyrene og plantene som Tuthmosis III hadde med seg hjem fra sine mange felttog i Syria.

Etter å ha vært på oppdagelse rundt Karnak-templet er det tid for lunsj. Vi kjører derfor til Nilens bredde og blir innkvartert på skipet som blir vårt hjem de neste fire dagene. Vi spiser en lunsj og nyter et par avslappende timer på skipet mens det ligger til kais.

Sist på ettermiddagen kjører vi til Luxor-templet, som er bygd av Tutankhamons bestefar, Amenofis III, cirka 1380 f.v.t. og kun utvidet ganske lite under Ramses II – han tilføyde bare en forgård, så templets opprinnelige plan trer tydelig frem. Templet er meget harmonisk og vakkert; det fortelles at da Napoleons soldater på sin marsj fikk øye på det, stoppet de som på telling og klappet! Templets mest spennende relieffer er en nesten 100 meter lang frise, som viser Tutankhamon feire den årlige Opet-festen, hvor Amon-Re fra Karnak besøker Luxor-templet. Templet brukes den dag i dag; i forgården ligger en moské, og herfra går det fremdeles en årlig prosesjon rundt templet, som i oldtiden.

Vi har valgt å besøke templet etter mørkets frembrudd hvor det meste av templet er lyst opp av lyskastere. Stemningen og kvelden og lyset fra lyskasterne er med på å skape en helt annerledes og eventyrlige atmosfære.

Vi skal også slentre en liten tur bortover den 2,7 km lange Sfinks-alleen, som er flankert av over 600 sfinkser og som en gang forbandt Luxor-templet med Karnak-templet. Sfinks-alleen ble åpnet for offentligheten i slutten av 2021, og den er et imponerende syn.

Etter en lang og spennende dag skal vi tilbake til skipet og nyte en god middag sammen om bord.

Dag 5
Luxor. Kongenes Dal og dronning Hatsheputs tempel. Seiltur til Edfu
Kongenes dal

Vi spiser frokost om bord på skipet og sjekker deretter ut fra lugarene våre. Fra kaia kjører vi til Nilens vestbredd, hvor Kongenes dal med 65 graver ligger. Vi kjører gjennom det oppdyrkede området til ørkenranden og når på en svingende vei inn til Kongenes dal. I motsetning til de tidligere epokenes pyramidegraver er det her tale om klippegraver. Selv om gravene lå skjult, er alle unntatt én blitt plyndret. Tutankhamons lille grav er den eneste unntagelsen. Scenene på veggen viser kongens begravelsestog og kongen foran forskjellige guder.

De andre kongenes graver strekker seg opp mot 100 meter inn i fjellet og er dekorert med solguden Ras ferd på underverdenens elv. Vi besøker tre graver i Kongenes dal.
Besøk i Tutankhamons grav er ikke inkludert i reisens pris, men du kan betale et ekstra tillegg for å besøke den.

Tett ved inngangen til Kongenes dal ligger Deir al-Bahri-komplekset, hvor dronning Hatshepsuts imposante gravtempel er fokuspunktet. Dronning Hatshepsuts vei til makten gikk imot alle konvensjoner i datidens Egypt. Hun var førstehustru og dronning til Tuthmosis II, som døde omkring 1480 f.v.t. Etter kongens død ble hans lille sønn Tuthmosis, som kongen hadde fått med en haremspike, konge av navn, men hans energiske tante Hatshepsut grep makten etter noen år. For å rettferdiggøre sin maktovertagelse hevdet hun at guden Amon-Re ved et orakel hadde forkynt at hun skulle være konge. Hun kledde seg som en konge og bar til og med falskt skjegg (symbol på kongeverdighet), og det egyptiske folket lot til å akseptere denne hittil usette opptredenen.

Hatshepsut ble ved makten i minst 15 år, og under hennes regjeringstid (til 1458 f.v.t.) blomstret den egyptiske økonomien. Hun utvidet handelsforbindelser, og hun oppførte praktfulle templer og sørget for at mange andre ble restaurert. Langt om lenge ble hennes nevø en voksen mann, og han fikk sin rettmessige tittel som farao. Denne nevøen ble den største av alle faraoer, Tuthmosis III, senere også kalt ’Det gamle Egypts Napoleon’. Da han kom til makten, fikk han Hatshepsuts navn fjernet fra tempelveggene, noe som tyder på at han ikke var videre begeistret for sin tante. Men det faktum at hun var i stand til å holde denne listige og karismatiske ynglingens ambisjoner i sjakk i så lang tid, gir en pekepinn om hennes karakter.

Etter besøket på Vestbredden nyter vi først en deilig lunsj og en avslappende seiltur på Nilen. Vi ligger stille ved Esna. Her er det nemlig en demning med sluse, så vi må vente til det blir vår tur å komme igjennom. Vi fortsetter videre mot Edfu, som vi ankommer tidlig om kvelden. Her spiser vi middag og overnatter på skipet.

Dag 6
Horus-templet i Edfu, båttur til Kom Ombo-templet og videre til Aswan
Horus-templet I Edfu er det best bevarte templet i Egypt

Etter frokosten om bord besøker vi Horus-templet her i Edfu, som er det best bevarte av alle Egypts templer. Templet, som ble grunnlagt av Ptolemaios III i 237 f.v.t., er viet falkeguden Horus. På templets forside er der to kjempestore symmetriske relieffer, som viser kongen som hogger ned en mengde fiender foran Horus. Relieffene og de mange hieroglyfinnskriftene i templet er særdeles godt bevart, og gjennom dem har det vært mulig å få et enestående innblikk i gammelegyptisk religion og tempelkult. Den nok mest interessante relieffserien i templet viser hvordan Horus kjemper mot sin erkefiende Seth, som har antatt skikkelse av en flodhest. I oldtiden ble denne dramatiske kampen oppført utenfor templet som et ritual.

Etter besøket i templet beveger skipet seg stille oppover Nilen mot Kom Ombo. Vi kommer til Kom Ombo-templet, som ligger vakkert til ut mot Nilen og er bygd i perioden 180-47 f.v.t., da de ptolemeiske kongene regjerte i Egypt (den første var Alexander den stores general Ptolemaios).

Kom Ombo-templet er ganske enestående, siden det er viet til to guder, krokodilleguden Sobek og falkeguden Horus. Relieffene er i klassisk egyptisk stil og viser kongen som ofrer foran gudene. Templets prester var i oldtiden kjent for sine evner til å helbrede sykdommer og tyde drømmer. Folk kom langveis fra for å bli helbredet. Innerst i templet viser et relieff datidens legeinstrumenter. Sobeks hellige dyr var krokodillen, og i templet hadde prestene en krokodillefarm. De døde krokodillene ble balsamert, og det er mulig å se flere av disse mumiene.

Etter besøket seiler skipet videre sørover og overnatter i Aswan. Noen kvelder under turen vil det være underholdning på skipet.

Dag 7
Aswan. Demningen, Isis-templet og den botaniske hagen
Den enorme Aswan-demningen er 111 meter høy

Vi kommer til Aswan om formiddagen. Denne bruker vi på et besøk ved den store Aswan-demningen, som ble bygd i årene 1960-71, og som i dag demmer opp vannet fra Nilen til den kolossale Nassersjøen, som er oppkalt etter Egypts president Gamal Abdel Nasser. Nasser, som i samarbeid med Sovjetunionen startet dette enorme byggverket, ville sikre Egypt tilstrekkelig med vann, så man kunne høste to-tre avlinger årlig. Dessuten fikk man elektrisitet fra de enorme turbinene i demningen til å dekke hele Egypts energibehov. Den store demningen ligger 6 km sør for den første demningen, som er oppført omkring 1900, da britene ennå var i Egypt. Den var imidlertid altfor liten, og derfor bygde man altså en ny. Denne store demningen, som er 111 meter høy, har dannet Nassersjøen, som strekker seg over 500 km ned i Sudan. Utsikten fra toppen av demningen er meget fascinerende.

Når vi har sett oss mette ved Aswan-demningen, besøker vi det skjønne Isis-templet, som ligger midt i Nilen. Opprinnelig lå templet på øya Filae, men det ble i 1970-årene overflyttet til den nærliggende øya, hvor det lå bedre beskyttet for Nilens vann. Den store morgudinnen Isis ble dyrket i templet, som ble lukket så sent som på 400-tallet e.v.t. Den siste hieroglyfinnskriften fra 394 finnes på templets mur.  

Vi spiser lunsj om bord på skipet og om ettermiddagen drar vi på en liten tur med en motorbåt til den botaniske hagen i Aswan, hvor vi blir møtt av duften av sandeltrær, vakre blomster og fugler.

Om kvelden drar vi tilbake til skipet til middag og en såkalt nubisk kveld.

Dag 8
Hjemreise. Fly Aswan–Oslo (via Kairo)

Det er tidlig avgang fra skipet mot flyplassen i Aswan. Hjemreisen går via Kairo og København og vi lander i Oslo om kvelden etter en uke med fantastiske opplevelser.

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 28 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom

4 998,-

Prisen inkluderer
 • Norsk/Svensk reiseleder
 • Fly Oslo - Kairo og Aswan – Oslo via København (hjemreise også via Kairo)
 • Innenriksfly Kairo – Luxor
 • 2 netter på hotel i Kairo
 • 1 natt på hotell i Luxor
 • 4 netter på 4-stjerners skip M/S Nile Plaza i delt dobbeltlugar
 • Entré og utflukter ifølge program
 • All transport ifølge program
 • Frokost daglig
 • Lunsj dag 3-7
 • Middag dag 3-7
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom/lugar
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Driks til lokalguider, sjåfører og skipspersonal  (beregn ca. 60 USD pr. person)
 • Personlige fornødenheter
 • Visum til Egypt 375,– pr. person
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Reisens krav til bevegelighet

Siden en stor del av utfluktene på denne reisen vil foregå til fots, forventes det at reisedeltagerne er mobile, selvhjulpne og kan ferdes uten hjelp.

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Mer om Egypt

Her kan du lese mer om Egypt: https://www.albatros.no/reisemaal/afrika/egypt

Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 4 out of 5 by from En fin reise med mange fine opplevelser. En fin og spennende reise etter en noe uheldig start. Det var avsatt for liten tid på Istanbul, så vi misset flyet videre og måtte overnatte på flyplassen. Videre var det flotte opplevelser assistert av en dyktig reiseleder.
Date published: 2024-04-04
Rated 5 out of 5 by from En hyggelig reise med flott program, men med noen uheldige feil. En svært hyggelig reise der vi opplevde fantastiske høydepunkter fra Egypts historie. Programmet og logistikken i Egypt var meget godt organisert, hoteller og skip hadde ypperlig kvalitet. Reiselederen var kunnskapsrik og flink til å formidle kunnskap om reisemålene våre.
Date published: 2024-03-22
Rated 4 out of 5 by from En historisk reise med mange store høydepunkter Denne reisen er tettpakket med historiske høydepunkter og interessante opplevelser. Reiselederen er kunnskapsrik og har en veldig god formidlingsevne. Hun tok godt vare på storfamilien underveis. Logistikken var for det meste eksemplarisk. Unntaket var når vi mistet flyet til Cairo og fikk et uønsket lengre opphold på Istanbul flyplass. Ellers var togreisen en «once in a lifetime» opplevelse som brakte oss tilbake til 70-tallet. Vi fikk tikket av mange opplevelser på «bucket-lista» og takker for en godt sammensatt tur. Satte også stor pris på en liten badeferie til slutt.
Date published: 2024-03-22
Rated 5 out of 5 by from veldig mye for pengene Mitt mmål var å se pyramidene men det ble så mye mer. Veldig imponert over all historie og også opplegget.
Date published: 2024-03-22
Rated 5 out of 5 by from Spektakulært Nilen-cruise En fantastisk reise fra start til slutt! Kun to forhold er å bemerke! 1. Vi rakk ikke forbindelsesflyet videre til Kairo etter mellomlanding i Istanbul og fikk derfor en uventet natt på flyplassen! 2. Togreisen fra Kairo til Aswan var vel primitiv! Ellers: Topp tur!
Date published: 2024-03-22
Rated 4 out of 5 by from Spennende dog noe slitsom reise Innholdsrik og interessant reise som kan anbefales, men noe slitsom og hektisk til tider.
Date published: 2024-03-22
Rated 4 out of 5 by from Ei veldig fin reise, innholdsrik og god guideing Vår reiseleder var veldig kunnskapsrik, hjelpsom og hyggelig. Hun visste ikke hva godt hun kunne gjøre for oss og fortjener all ros - kjempefin guide.
Date published: 2024-03-09
Rated 5 out of 5 by from Super tur til Egypt! Vi hadde en super tur til Egypt! Veldig bra reiseleder og veldig bra opplegg! Anbefales!
Date published: 2024-03-03
 • y_2024, m_4, d_10, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_84
 • loc_no_NO, sid_EGRRI01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser