Malta – korsridderøya

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Føl den romantiske tidløsheten på de gylne middelhavsøyene Malta og Gozo, og opplev noen av verdens eldste og mest imponerende kulturhistoriske skatter.

Odysseus, apostelen Paulus, arabere og korsriddere er bare noen av de personene og kulturene som er blitt betatt av Malta, og med denne reisen byr det seg en enestående mulighet til å oppleve den vakre øya. Det lille landet byr ikke bare på noen av de flotteste strendene og det herlige asurblå Middelhavet, men også på noen av verdens mest imponerende kulturhistoriske opplevelser.

De færreste vet for eksempel at Malta byr på ruiner eldre enn pyramidene. Dessuten finner man et vell av imponerende katedraler, livlige fiskerleier, gigantiske forhistoriske klippetempler, store festningsverker fra korsriddernes tid, undervannsgrotter med all verdens fisk, skipsvrak fra andre verdenskrig, underjordiske tunneller og den UNESCO-fredede hovedstaden Valletta, for bare å nevne noen få.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Fly Oslo – Malta. Ankomst og avslapning
Dag 2 Byrundtur i den UNESCO-fredede Valletta med Johanneskatedralen. Ferge til Cospicua og byrundtur i den historiske byen Vittoriosa
Dag 3 Besøk i det megalittiske templet Hagar Qim, Den blå grotten og fiskerlandsbyen Marsaxlokk
Dag 4 Mosta kirke, St. Paul's grotte, byen Mdina, lokalt maltesisk kunsthåndverk og San Anton Gardens
Dag 5 Tid på egen hånd
Dag 6 Heldagsutflukt til øya Gozo. Citadellet i Victoria, Dwejra og Xlendi-bukta
Dag 7 Tid på egen hånd. Landsbyen Safi med besøk hos biavler, osteproduksjon og lokale spesialiteter
Dag 8 Fly til Oslo

Hoteller

Qawra Palace Hotel

Dette hyggelige og familieeide hotellet, som vi har valgt å gi 3+ stjerner, ligger like ut til Qawra strandpromenade. Hotellet har en herlig restaurant og fra den hyggelige utendørs kafeen har man en praktfull utsikt over Salina Bay. I tillegg har hotellet blant annet også en bar, en pizzeria, utendørs og innendørs basseng, sauna, jacuzzi med mere. Den sentrale beliggenheten i et av Maltas mest populære områder ved St. Paul’s Bay og Bugibba gjør at det er lett å komme seg til restauranter, vinbarer, forretninger og minibanker. Alt dette kombinert med hotellets komfortable, avslappede og vennlige atmosfære sikrer et herlig opphold på den gylne øya.

Hotellet har 392 rom fordelt på 8 etasjer. Hotellet har fire romtyper: rom med full havutsikt, rom med skrå havutsikt, rom vendt mod gården (Inland view) med utsikt til palmetrær og en minigolfbane, samt familierom med plass til fire personer, også vendt mot gården. Vi bor i dobbeltrom i kategorien Inland view. Alle værelser har balkong, eget bad og toalett, aircondition, tv, hårtørker og minikjøleskap. Det er vannkoker og kopper på rommet, og kaffe, melk m.v. kan kjøpes i hotellets minimarked. Wifi og safe på rommet er til rådighet mot et mindre gebyr.

Les mer på hotellets nettsider (som enda ikke er fullt oppdaterte etter at hotellet ble renovert): www.qawrapalacemalta.com

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
8 498,–
Oslo
Utsolgt
8 498,–
Oslo
Få plasser igjen
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly Oslo – Malta. Ankomst og avslapning
Havnen i Gozo

Øyriket Malta består av tre bebodde øyer: Malta, Gozo og Comino. Den sistnevnte har imidlertid et innbyggertall som kan telles på én hånd. Selv om Malta er et moderne europeisk land, har man også klart å bevare en følelse av romantisk tidløshet, og dette ikke bare på grunn av de tette båndene til ridderhistorien. Ute på landet blander italiensk arkitektur seg med engelske røde postkasser og telefonkiosker, og med blå politilamper. Maltas vakre hovedstad fra 1500-tallet, Valletta, har nylig fått nye bygninger designet av Renzo Piano, blant annet parlamentet og et friluftsauditorium som er blitt bygd på ruinene av byens gamle operahus. Særlig på Gozo er det fremdeles mulig å støte på hester og hestevogner på landeveiene, og de mange og mektige romersk-katolske kirkene ruver over små landsbyer. At hele øyriket ligger badet i gyllent lys året rundt, bidrar til å forsterke inntrykket av romantisk tidløshet. Det skyldes lyset som reflekteres av Middelhavet kombinert med de karakteristiske gule kalksteinshusene som ligger tett spredt over hele øyriket. De mange folkeslagene som gjennom tidene har okkupert Malta på grunn av øyas strategisk viktige beliggenhet, har naturligvis også satt sitt preg. Malteserne selv er et varmt, imøtekommende og humoristisk folkeferd. Trolig på grunn av landets historie som en tidligere britisk koloni er malteserne preget av britisk høflighet og svart humor, kombinert med sydlandsk fyrighet. Språket lyder arabisk, men er blandet med italienske, franske og engelske gloser, og maten bærer preg av både Sicilia og Midtøsten, i skjønn forening med lokale ingredienser som kanin og honning. Øyriket er gjennomsyret av historie ned til minste detalj. Selv de små lokale fiskebåtene er preget av dette, for stevnen på båtene er dekorert med malte øyne etter de fønikiske forgjengerne for flere tusen år siden. Disse malte øynene skulle være et vern mot ”onde øyne”, altså forbannelse.

Etter ankomsten til lufthavnen på hovedøya Malta kjører vi til hotellet vårt og får tildelt rommene våre. Om kvelden er det som i de følgende dagene middag på hotellet.

Dag 2
Byrundtur i den UNESCO-fredede Valletta med Johanneskatedralen. Ferge til Cospicua og byrundtur i den historiske byen Vittoriosa
Valletta

I dag kjører vi til Maltas hovedstad Valletta. Byen ble bygd av johannitterridderne som festningsby etter den store beleiringen i 1565 og er i dag hovedsete for regjeringen. Den huser mange av landets viktigste museer og monumenter, så mange at Unesco har utnevnt Valletta til verdensarv med den begrunnelse at byen er et av de mest historiske steder i verden. Valletta er lett å gå på oppdagelsestur i, og man støter stadig på sjarmerende gater og plasser og butikkfasader som ligner britiske fasader fra 1930-årene. Her drar vi nå ut på byrundtur til fots. Vi starter med å besøke Johanneskatedralen som ble tegnet av Girolamo Cassar og bygd i årene 1573–1578 som ordenskirke for johannitterridderne. Kirkens indre er en imponerende oppvisning i barokkunst og -arkitektur, der hver vegg og stolpe er rikt ornamentert og dekorert, og der det maltesiske korset og våpenskjoldet kan ses fra alle vinkler, uansett hvor i kirken man befinner seg. Gulvet er et langt, fargerikt marmor-teppe i svart, blått, rødt, lyserødt og gult, som ved nærmere ettersyn viser seg å være marmorgravsteiner som hver forteller en historie om en ridders liv og levnet. Takhvelvingen er dekket av malerier malt av Mattia Preti; de illustrerer begivenheter fra Johannes døperens liv. I kirken skal vi også se et verdensberømt maleri av Caravaggio: "Halshoggingen av Johannes døperen”, et mesterverk som nærmest suger tilskueren inn i selve maleriet. Malteserne er katolikker, og når man besøker kirkene må man huske å være sømmelig kledd. Shorts, korte kjoler/skjørt eller ermeløse topper er ikke tillatt.

Vi besøker deretter Stormesterens palass, opprinnelig bygd på 1500-tallet. Det fungerte først som hovedkvarter for johannitterordenens stormestre, deretter var det hovedsete for de engelske guvernørene da Malta var britisk koloni, og i dag er det parlamentsbygning og presidentbolig. Inngangen til høyre for palasset fører til Prins Alfreds gårdsplass, der to steinløver ligger på vakt. Inngangen til venstre fører til Neptuns gårdsplass, oppkalt etter bronsefiguren av havets hersker, som holder vakt her. Vi avslutter Valletta-besøket med å nyte panoramautsikten fra Upper Barrakka Gardens, en vakker hage i seg selv. Herfra har vi en fantastisk utsikt over hele den store og travle havnen, og vi ser de vakre befestede halvøyene Vittoriosa og Senglea i den sørøstlige delen av havnen.

Fra den store naturlige havnen Grand Harbour tar vi en liten ferge videre til Cospicua og Vittoriosa. En havnerundfart er den beste måten å danne seg et overblikk over alt det Malta har å by på. Fra havet ser vi Vallettas imponerende festningsverker utenfra, vi passerer de mange små fiskebåtene, også kalt luzzu, med de maleriske øynene malt på stevnen, vi passerer noen av de vakre strendene, både stein- og sandstrender, vi ser de tronende kuplene på de mange kirkene, og mye, mye mer.

Vi tar en spasertur rundt i Vittoriosa, en av de tre historiske byene Vittoriosa, Cospicua og Senglea. Det kan være forvirrende å høre lokalbefolkningen snakke om disse tre byene, for i tillegg til de latinske navnene har også alle tre maltesiske navn, nemlig Birgu, Bormla og Isla. Det var i fiskerlandsbyen Vittoriosa (Birgu) johannitterridderne først slo seg ned ved ankomsten til Malta i 1530, før de flyttet til sin nye by Valletta. I Vittoriosa reparerte og utvidet ridderne de eldgamle festningsverkene i området, og det var her ridderne motstod det tyrkiske angrepet under den store beleiringen i 1565. I 1941 og 1942, under Andre verdenskrig, ble de tre byene bombet nesten daglig med store ødeleggelser til følge. I dag utgjør de tre byene ett stort og tett sammentømret samfunn, som for det meste livnærer seg ved skipsverftene sine.

Vittoriosa er en liten og veldig hyggelig by, som bare er 800 meter lang og 400 meter på det bredeste stykket. Som om navneforvirringen ikke var nok, har man sørget for at alle gateskilt i byen er på maltesisk, mens man bare kan oppdrive turistkart på engelsk. Et forfriskende og sjarmerende trekk i en ellers ganske grei hverdag.

Dag 3
Besøk i det megalittiske templet Hagar Qim, Den blå grotten og fiskerlandsbyen Marsaxlokk
Den berømte fiskerlandsbyen Marsaxlokk

Etter frokosten begir vi oss ut på nye opplevelser. Vi begynner med et besøk ved det megalittiske templet Hagar Qim, et av de best bevarte og mest stemningsfulle forhistoriske templene i Malta. Templet er datert til perioden 3600–3000 f.v.t. og er dermed den eldste steinkonstruksjonen i verden, eldre enn pyramidene i Egypt. Inngangen til Hagar Qim er blitt restaurert, men gir et godt inntrykk av hvordan det så ut en gang. En gang hadde templet et tak av tre, men det er selvfølgelig for lengst borte.

Etter tempelbesøket kjører vi til den lille fiskerlandsbyen Wied iz-Zurrieq, der vi finner Den blå grotten, som er en imponerende og naturlig skapt hvelving i klippene. Herfra kan man se den lille ubebodde øya Filfla ute i havet. Hvis været tillater det, kan vi ta båt inn i grotten (ikke inkludert) og se noen av hulene tett innpå, men det krever at havet er noenlunde rolig. Der inne kan man hver dag fra soloppgang til langt utpå dagen overvære et betagende syn når sollysets gjenskinn i vannet kombinert med grottens beliggenhet og undervannsfloraen skaper et utall av blå og fosforescerende farger.

Tilbake på land fortsetter vi dagens opplevelser, og vi kjører til fiskerlandsbyen Marsaxlokk. På tross av moderne inngrep fra industrien har den gamle fiskerlandsbyen bevart sitt maltesiske islett. Gamle lave hus omringer byens havnefront, og en flåte av de fargerike fiskebåtene vugger i havnen. Det daglige markedet ved havnen selger mest suvenirer, men er likevel en opplevelse. Det var her i Marsaxlokk den tyrkiske flåten lå under den store beleiringen i 1565, og også Napoleons hær gikk i land her under den franske invasjonen i 1798. Den rolige havnen har vært skueplass for flere internasjonale begivenheter senere, blant annet møtet mellom Mikhail Gorbatsjov og George Bush d.e. i 1989.

Dag 4
Mosta kirke, St. Paul's grotte, byen Mdina, lokalt maltesisk kunsthåndverk og San Anton Gardens
Katedralen i Mdina

Vi begynner dagen i Mosta, der vi besøker "Mirakelkirken", Europas tredje største kuppelkirke. Det tok innbyggerne i Mosta 27 år å bygge kirken, men reusltatet er da også et imponerende bygningsverk. Dernest besøker vi St. Paulus' grotte i Rabat. Det sies at det var her Paulus oppholdt seg da han kom til Malta i år 60 etter Kristi fødsel etter å ha lidd skipbrudd på en reise fra Kreta til Roma, og det var herfra han holdt sine prekener og spredde den kristne religionen på Malta. Derfor er grotten et reisemål for pilegrimer som valfarter hit fra hele verden.

Heretter besøker vi Mdina, der vi drar ut på vandring i de stille gatene. Byen ligger på et 213 meter høyt platå, og fra byens bastioner er det en fremragende utsikt over nesten hele øya. Fønikerne skal ha grunnlagt Mdina rundt år 1000 f.Kr. Den gangen het den Malet, stedet for husly. Dernest bygde romerne Melita på Malet, og da araberne endelig kom på 800-tallet, fikk byen sitt nåværende navn Mdina, som på arabisk betyr befestet by, og man anla da også en vollgrav og en stor mur som skulle skille byen fra resten av landet. I middelalderen var Mdina også kjent som ”den edle byen” og ”den stille byen”, ettersom den var landets hovedstad og det maltesiske aristokratiets foretrukne by, samt hovedsete for universitetet og regjeringsrådet.

Da johannitterridderne kom til Malta, bygde de som kjent Valletta og havnen, og dermed mistet Mdina sin status. I Mdina finner man også den imponerende Pauluskatedralen som er helliget apostelen Paulus. Han led skipbrudd ved Malta i år 60, og i henhold til malteserne la Paulus grunnsteinen til et kristent samfunn i Malta da han gikk i land her.

Senere ser vi nærmere på tradisjonelt maltesisk kunsthåndverk i Ta’ Qali Crafts Village, og besøker deretter San Anton Gardens. Hagen er åpen for offentligheten, selv om palasset innenfor murene er offisiell bolig for Maltas president.

Dag 5
Tid på egen hånd
Valletta

Dagen er avsatt til opplevelser på egen hånd. Hvis været er godt, er det mange sandstrender å besøke på øya. Ghajn Tuffieha, Golden Sands, Ghadira Bay og Paradise Bay er noen av de mest populære. Man kan også dra til den større byen Sliema, opprinnelig et lite fiskerleie som senere utviklet seg til en av Vallettas fineste forsteder. Her er en fantastisk utsikt over Vallettas gamle bydel, og vi finner et rikt kafé- og forretningsliv med gode shoppingmuligheter langs havet og havnen. 

Dag 6
Heldagsutflukt til øya Gozo. Citadellet i Victoria, Dwejra og Xlendi-bukta
Havnen i Mgarr på Gozo

Etter frokost setter vi kursen mot den nordlige delen av Malta til Cirkewwa. Derfra tar vi fergen til den rolige og frodige naboøya Gozo. Selv om den utgjør en tredjedel av øyriket Malta, er det bare rundt 37 000 innbyggere på Gozo. Hovednæringen på øya er jordbruk og fiske, og hverdagslivet foregår i et roligere tempo enn på søsterøya Malta. Overfarten tar en halvtimes tid, og på veien passerer vi den enda mindre øya Comino og Den blå lagunen, som virkelig lever opp til sitt navn med sitt krystallklare vann, som ligner noe fra Karibhavet. For de dykkerinteresserte er øyriket generelt det rene slaraffenland, siden man her finner noen av de fineste dykkerstedene i verden. Ved ankomsten til Gozo og havnen i Mgarr drar vi med det samme på oppdagelsestur og begynner med å besøke Gozos hovedby Victoria, som forvirrende nok også blir kalt Rabat. Dette skyldes at byen ble omdøpt fra Rabat til Victoria i 1897 i forbindelse med dronning Viktorias diamantjubileum. Vi opplever byen på en spasertur og besøker citadellet, som har en fabelaktig utsikt over byen. Citadellet ble bygd mellom 1687 og 1711 rundt en kirke som ble ødelagt under et jordskjelv i 1693. Det ble oppført av Lorenzo Gafa, som også stod bak Pauluskatedralen i Mdina. På grunn av pengemangel ble kuppelen aldri ferdig, men forestillingen om den er bevart innenfor i form av et maleri.

Deretter kjører vi til Dwejra på vestkysten av øya, der vi frem til mars 2017 kunne finne Det asurblå vinduet som var et av de mest spektakulære kystsceneriene på Gozo: To enorme underjordiske kalksteinshuler har her kollapset og skapte to sirkelformede fordypninger mellom Dwejra-bukta og innlandssjøen. Innlandssjøen er en klippefylt lagune som er forbundet med det åpne havet via en grotte som strekker seg 100 meter rundt neset ved spissen av Dwejra. Få minutters gange fra innlandssjøen fantes Det blå vinduet, en kjempemessig naturlig skapt kalksteinsbue som hadde form av et vindu. I mars 2017 styrtet kalksteinbuen i havet, men området er fortsatt veldig severdig, ikke minst på grunn av den vakre innlandssjøen.

Vi fortsetter videre til den svært hyggelige lille fiskerlandsbyen Xlendi, som ligger vakkert til ved havet. Her er det mulig å spise en riktig god lunsj på en av de mange restaurantene og kafeene som ligger like nede i vannkanten. Etter lunsj er det tid til å ta avskjed med Gozo, og vi setter kursen tilbake mot Malta. Etter en kort fergeoverfart og en kjøretur er vi tilbake på hotellet vårt.

Dag 7
Tid på egen hånd. Landsbyen Safi med besøk hos biavler, osteproduksjon og lokale spesialiteter
Fisk er på maneyen på Malta

I dag er det tid til avslapping eller eventyr på egen hånd.

Om ettermiddagen får vi en smak av Malta når vi drar på besøk til en biavler. Malta er verdensberømt for fin og spesielt krydret honning i mange varianter. De mest berømte honningene er basert på vill timian, sitrusblomster og johannesbrødtrær. ‘På Malta finner man faktisk en spesiell art honningbi som er endemisk for landet. Hos biavleren smaker vi på de forskjellige honningsortene, og kanskje blir vi også budt på de tradisjonelle maltesiske daddelkakene som kalles mqaret, og mjød, som også lages på honning.

Vi fortsetter dagen i matens tegn og skal nå introduserer til hvordan «gbejna», den høyt elskede runde lille osten, blir laget. Fåreosten er ofte en fast bestanddel av den typiske maltesiske lunsjen sammen med flatbrødet «ftira».

Dag 8
Fly til Oslo

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 8 498,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Malta t/r
 • Utflukter og entréer ifølge program
 • Innkvartering på hotell i delt dobbeltrom i kategorien ”inland view”
 • Halvpensjon (frokost/middag)
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Oppgradering til dobbeltrom med havutsikt kr 798,– per person (på forespørsel). Oppgradering til enkeltrom med havutsikt kr 2 898,– (på forespørsel)
 • Tillegg for enkeltrom
 • Driks f.eks. til sjåfør (beregn ca. 5 euro)
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"
Tillegg for enkeltrom
1 498,-

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedager der du oftest ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Hånden på hjertet

Fly

I de fleste tilfelle har vi valgt avganger med mellomlanding. Flyreisen tar sammenlagt ca. en time mer, men prisen har vært så fordelaktig at vi slett ikke var i tvil.

Hotell

Hotellene våre ligger i Bugibba og St. Paul’s Bay-området, som av noen kanskje kan betegnes som et litt mindre interessant område av Malta. Hotellene er nøye utvalgt basert på følgende kriterier: Hotellprisene gjør oss i stand til å tilby denne lille reisen til en fordelaktig pris, og hotellene er store nok og vant til å håndtere grupper uten å være megahoteller. Dessuten ligger de sentralt, slik at det ikke er for langt å kjøre til de største severdighetene.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 4 out of 5 by from Malteserkorset og Paulus og alle kirkene Jeg er svært godt fornøyd med reisa. Den var rimelig og inneholdt mange spennende dagsturer. For en historie denne øya har! Og den mener jeg det var lagt opp til at vi skulle få innblikk i! Bebyggelsen i og rundt Valetta ble vi kjent med. Reiselederen kunne i utgangspunktet ikke alt, men alt han ikke kunne, det ønsket han å lære seg og bringe videre til oss. Forbilledlig! For at gruppa raskere skulle ha blitt ei god gruppe, kunne vi fått navneliste på deltakerne. Om ikke det hadde vært mulig, kunne vi fått det da vi kom fram. Det er nyttig når en skal bli kjent. Likeens ville det vært fint med en "bli-kjent-samling" helt i begynnelsen.
Date published: 2016-12-05
Rated 3 out of 5 by from Spennende reise, som kunne vært bedre. Jeg var fornøyd med programmet. Lokal guide var kunnskapsrik og flink til å samle en altfor stor gruppe, sammen med reiselederen. Sjåføren kjørte prikkfritt til alle deler av øya. Jeg satte pris på en dag på egen hånd samt en formiddag, slik at jeg kunne se Valletta i ro og mak en gang til. Spisesalen på hotellet var ekstremt utrivelig. Det var plass til 500 i et kjellerrom, der bord og stoler sto tett sammen, og der lydnivået må ha vært langt over det akseptable, gjorde at flere måtte finne annet sted å spise.
Date published: 2017-10-22
Rated 4 out of 5 by from En hyggelig uke på Malta Fine opplevelser! Stor takk til den fantastiske lokale guiden Tracy, sjåføren Noel og reiseleder Mette!! Vi hadde inntrykk av at gruppens størrelse skulle være 15-20 personer. I virkeligheten var den på nærmere 40 stk. Dette er en alt for stor gruppe. Det bør gjøres enda tydeligere at folk må kunne bevege seg noen kilometre i vanlig tempo. Det ble mye venting. Det var bra at vi hadde valgt rom med havsutsikt som var hyggelig da vi ville ha misstrivdes med rom mot bakgården. Kveldsbuffeten og frokosten var gode, men måltidene ble utrivelige grunnet for liten plass, for mange mennesker, for mye støy. Det var umulig å konversere andre enn med sidemannen. (derfor kun 3 stjerner for hotellet)
Date published: 2017-10-23
Rated 4 out of 5 by from En interessant og fin uke. Dette var vår første "organiserte" reise og vi er godt fornøyde. Malta er en interessant øy med en spennende historie og mange flotte byggverk ! Reiseleder og guide var meget bra og sightseeingene var interessante og fine, spesielt syntes vi båtturen i og gjennom grottene var flott ! Hotellet og maten var også helt ok. Vi betalte litt ekstra for et rom med utsikt over havet, og det vil jeg anbefale. Har egentlig bare en negativ ting : Valetta og området syd for Grand Harbour er uten tvil det mest interessante området, med det største tilbudet av kafeer, restauranter, museer etc. Når vi hadde "fri" var det derfor til Valetta vi dro. Hotellet lå imidlertid i Qawra, ca en times bussreise fra Valetta ( i rushtiden brukte vi en time og førti minutter !). Qawra er et område som er mye mindre interessant, med relativt få tilbud. For at vi skulle gitt toppkarakter for turen burde hotellet ha ligget nær Valetta.
Date published: 2016-11-28
Rated 3 out of 5 by from Malta; 2 fantastiske øyer Reiselederen, Steven, var kunnskapsrik, omsorgsfull, inkluderende og hjelpsom. Kunne ikke ønsket oss noen bedre. Opplegget på turen var ikke hans ansvar og programmet var alt for stramt. Besøket i Mdina kunne med fordel vært 1 time lenger slik at vi kunne tatt en islandsk og kaffe i et av de idylliske atriumene ved smågatene. Likeledes kunne oppholdet på Gozo vart lenger. Unødig å ta 3 fergen hjem når øya var så spennende og Qawra ikke akkurat var spennende! Besøk a 15 min på glassblåseri og husflidslandsby er bortkastet tid. Reiselederen reddet turen som ble en spennende opplevelse.
Date published: 2016-11-27
Rated 4 out of 5 by from En spennede opplevelse Hotellet Qawara Palace var fint og ny renovert med gode senger og et godt bad med fin beliggenhet. Frokost og middagsbufet var tiltalende med godt utvalg. Reiseleder og utfluktene var tilfredsstillende . Men her er det rom for forbedringer. Det var for liten tid til lunsj for egen regning på halvdagsutfluktene. Disse utfulktene burde vart hele dagen slik kunne vi fått mye mer ut av besøket. En ting som jeg savner er Sms meldinger hver dag : hva vi har gjort og hva som skjer neste dag. En enkel men effektiv oppdatering.
Date published: 2016-11-22
Rated 4 out of 5 by from Øya med de tusen steingjerder Reisen svarte til forventningene; korsridderøya med de mange festninger fra 1500-tallet, Valletta som europeisk kulturhovedstad, fiskelandsbyene, båtturene, grottene, de gamle åndelige templene, kirkene, gjenbruk av den gamle flyplassen osv. Mye interessant og noe ikke så interessant (Safi og kjøpepresset i Ta'Quali). Utrolig dyktig bussjåfør som manøvrerte bussen utmerket i de ofte meget trange bygatene med skarpe hjørner og med mye trafikk. Etter min mening ble det for lite "faglig" innhold, for mye "dødtid" (tid til egen disposisjon) med en hel uke. (Jeg er ingen "shopper".) 5 dager hadde vært tilstrekkelig. Men jeg skjønner jo at rammen settes av Norwegians ruteplan.
Date published: 2018-04-16
Rated 4 out of 5 by from en reise med mye historisk innhold. En fin tid å besøke øya på. Behagelig temperatur og ikke så mange turister. Både Valletta og Mdina var nydelige byer å besøke igjen på egenhånd.Bussene fungerer bra,selv om det er forsinkelser noen ganger.Vi besøkte det nye akvariet i Qawra som var interessant. Bistroen der er ny,med flott uteservering så vel som inne. Spis der før du besøker akvariet og du får en rabattkupong til akvariet. Maltas historie er så rik og vår dyktige guide ga oss informasjon i rikt monn hvor enn vi beveget oss.
Date published: 2016-11-30
 • y_2019, m_2, d_21, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_7, tr_73
 • loc_no_NO, sid_MTRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

19MTRTR02CNO0405