Rumba og rom – Cuba på sitt beste

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Kultur, livsglede og endeløse hvite strender

Rull nedover Havannas stemningsfulle gater i en gammel, ærverdig amerikanerbil. Ta danseskoene på og lær å danse til glade cubanske rytmer. Gå i Hemingways fotspor. La deg bergta av Cubas vakre natur i Viñales-dalen. Bli med på båttur på en underjordisk elv. Se sukker- og tobakksplantasjer, og lær hvordan ekte sigarer skal rulles. Besøk Cienfuegos og Trinidad – de uendelig vakre byene som står på UNESCOs Verdensarvliste. Og rund av med tre overnattinger i Varadero, et av Cubas beste strandområder – med all inclusive, kritthvit sand og krystallblått hav så langt øyet rekker.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise

 • Reiseleder Norsk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Peso convertible (CUC), euro

Dagsprogram
Dag 1 Avreise mot Havanna, Cuba
Dag 2 Havanna. Revolusjonsplassen, gamle amerikanerbiler og byvandring i den gamle bydelen
Dag 3 Havanna. Besøk på sigarfabrikk, salsaundervisning og Hemingways Cuba
Dag 4 Utflukt til Pinar del Río-provinsen, tobakkåkrer og Viñales-dalen
Dag 5 Havanna – byrundtur i Cienfuegos – Trinidad
Dag 6 Trinidad. Gammel sukkerplantasje og byvandring
Dag 7 Trinidad – Santa Clara – Varadero
Dag 8–9 Varadero. Strand og avslapning
Dag 10 Varadero og hjemreise
Dag 11 Ankomst til Norge

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise mot Havanna, Cuba
Plassen ved Capitolio, Havanna

Først på morgenen flyr vi til Havanna, som ble grunnlagt av spanierne i 1515. Byen ble flyttet to ganger før den fikk sin nåværende beliggenhet på Cubas nordkyst. I 1556 ble Havanna Cubas hovedstad, og den ble et nærmest obligatorisk stopp for europeere på vei til eller fra Latin-Amerika. De mange skipene fikk handelen til å blomstre, og i løpet av få år var Havanna blitt den største og viktigste byen på Cuba.

Som hovedstad for republikken Cuba er det nåværende Havanna hjemsted for de viktigste stats- og regjeringsinstitusjonene. Byens industri står for en stor prosentdel av nasjonaløkonomien, og havnen håndterer mer enn halvparten av landets import og eksport.

Ved ankomsten til Havanna kjører vi til hotellet vårt, som ligger i den moderne bydelen.

Dag 2
Havanna. Revolusjonsplassen, gamle amerikanerbiler og byvandring i den gamle bydelen
Taxi med stil: Mange av de overlevende biler fra før revolusjonen er nå leiebiler

I dag blir vi hentet på hotellet – i gamle amerikanerbiler! Slik ankommer vi standsmessig til Revolusjonsplassen. Her har Fidel Castro holdt noen av sine berømte maratontaler til det kubanske folket. Plassen er Havannas politiske sentrum med regjerings- og partibygninger, en rekke departementer og et 142 meter høyt monument som hyller republikkens far, José Martí. Etterpå blir vi kjørt til den gamle bydelen i Havanna, der vi stiger ut av de store glisene og kan utforske de smale gatene til fots.

Vi begynner byvandringen her i det opprinnelige Havanna, som kom på UNESCOs verdensarvliste i 1982. Det er velfortjent at byen er tildelt den ærefulle tittelen "Heritage of Mankind", for Havannas gamle bydel er et av Latin-Amerikas best bevarte byområder, med et stort antall historisk viktige bygninger og monumenter fra 1500- til 1800-tallet. Når du går gjennom de smale, brolagte gatene, forbi tunge dører i massivt tre og balkonger med smijernsgelendere, føler du deg hensatt til fortiden.

Vi spaserer bortover Calle Obispo, som ser ut akkurat som for flere hundre år siden, helt fra brosteinsbelegget på gaten til hver eneste bjelke i husene. Målet vårt er Plaza de Armas, der vi finner det imponerende Palacio de los Capitanes Generales. Palasset stod ferdigbygd i 1791 og ble senere, og frem til 1898, offisiell residens for koloniens guvernører, som ble kalt nettopp "capitanes generales". I 1967 ble palasset gjennomgripende restaurert og samtidig innredet til et interessant og severdig bymuseum, som vi skal besøke. Vi spaserer også over to av Havannas vakreste plasser, La Plaza Vieja og Plaza San Francisco, som begge er fullstendig restaurert og fine eksempler på spansk koloniarkitektur.

Deretter fortsetter vi til Katedralplassen. I 1748 begynte jesuittprester å reise den bygningen som senere skulle bli Havannas katedral. Et godt stykke inn i 1800-tallet oppbevarte man de jordiske restene av datidens fremtredende personligheter i katedralen. Selv de påståtte restene av Christofer Columbus ble oppbevart her, fra de ble overført fra øya Hispaniola og til spanierne tok dem med hjem til Spania da det ble slutt på koloniherredømmet. Plassen foran katedralen er omkranset av store, vakre paleer, som naturligvis også stammer fra kolonitiden, og få skritt derfra ligger den berømte baren La Bodeguita del Medio. Det var her Hemingway drakk sine mojitos sammen med andre prominente kunstnere, forfattere og politikere.

Vi kommer også forbi Capitolio Nacional, som ligger nær den sentrale parken i Havanna. Den marmorkledde bygningen er en nesten nøyaktig kopi av The Capitol i Washington D.C. i USA. Det tok fire år å oppføre den, og den ble tatt i bruk den 20. mai 1929. Frem til 1959 holdt Representanthuset og republikkens Senat til her. Rett under midten av den enorme kuppelen som er karakteristisk for begge de to Capitol-bygningene, står en statue av en kvinne som symboliserer republikken. Statuen, som er 14 meter høy og veier 30 tonn, blir regnet for å være en av verdens største innendørsstatuer. Ved foten av den ligger det en diamant som markere "kilometer null" for Cubas motorveissystem. Det ble bygd ut i 1920, og alle avstander blir målt herfra.

Dag 3
Havanna. Besøk på sigarfabrikk, salsaundervisning og Hemingways Cuba
Hemingways cubanske oase: La Vigia

Etter frokost skal vi besøke en sigarfabrikk, og her får vi se hvordan de berømte kubanske sigarene blir laget. Det tar ni måneder å bli tobakksruller, og det er slett ikke alle som består eksamen. Man skal være den aller beste hvis man skal få lov til å rulle sigarer av den såkalte eksportkvaliteten, som er den absolutt ypperste i sitt slag.

Når vi forlater duften av tobakkblad skal vi prøve noe som også på mange måter er essensen av Cuba, nemlig salsadans. Ikke noe besøk i Cuba kan regnes for fullkomment uten at man snuser på Cubas herlige dansetradisjoner. Atskillige av de latinamerikanske dansene er skapt på Cuba – blant andre cha-cha-cha og son, den kubanske versjonen av salsa. Denne dagen skal vi selv få prøve noen av trinnene. Vi får en times undervisning av utdannede danseinstruktører. Deretter blir det tid til lunsj før vi skal videre i dagens program.

Resten av dagen står i Hemingways tegn. Vi ser blant annet landstedet hans, La Vigia, som var hans hjem i en årrekke. Huset er gitt til den kubanske staten og står noenlunde slik Hemingway forlot det. Regjeringen ønsker å bevare det best mulig, så det er dessverre ikke mulig å komme inn. Derfor nøyer vi oss med å kikke inn gjennom vinduene.Det er lett å forstå hvorfor Hemingway elsket dette stedet som ligger i idylliske omgivelser med tropiske blomster og skyggefulle trær. De mange hvitmalte hagestole og det vakre, men forlatte bassenget vitner om et selskapsliv fra en svunnen tid.

Vi kjører tilbake til Havanna. Om kvelden har du mulighet for å se et av Havannas fantastiske danseshow, Cabaret Tropicana eller Cabaret Parisien (ikke inkl. i reisens pris, billetter kjøpes på stedet).

Dag 4
Utflukt til Pinar del Río-provinsen, tobakkåkrer og Viñales-dalen
Tobakksmark i Vinales-dalen

I dag skal vi ut av byen og se kubansk natur! Vi kjører vestover til Pinar del Río-provinsen, og etter en tid er vi omgitt av et frodig landskap der de karakteristiske tobakkjordene dominerer. Mange steder ser vi de små, primitive tørkehusene, der tobakksbladene henger til tørk i tre måneder før de blir sendt til fabrikken. Vi skal besøke Benito, en av de lokale tobakkbøndene, og hans tobakkåkrer med tørkehus der tobakkbladene tørker før de blir rullet til sigarer på fabrikkene.

I Viñales-dalen står vi ansikt til ansikt med den vakreste naturen på Cuba. Ved lunsjtid drar vi til "den forhistoriske muren", som er et stort maleri på klippene. Det symboliserer den biologiske utviklingen i området. Her finnes også en hyggelig utendørsrestaurant der man tilbereder svinekjøtt etter tradisjonell kubansk oppskrift, og her spiser vi lunsj.

Fra utsiktspunktet kan vi se den røde jorden, de høye palmene og de små husene nede i dalen. Den er omkranset av imponerende klippeformasjoner som er flere millioner år gamle. I mange av klippene er det huler, der Cubas opprinnelige befolkning gjemte seg for spanierne da de kom for å kolonisere Cuba. Vi besøker en av disse hulene, som også har en liten underjordisk elv vi skal ta ta en båttur på.

Dag 5
Havanna – byrundtur i Cienfuegos – Trinidad
Trinidad med San Francisco-kirken i bakgrunnen

Vi kjører sørover mot Trinidad, og på veien gjør vi et stopp i Cienfuegos, der vi skal på byrundtur. Denne byen, med rundt 150 000 innbyggere, regnes for en av landets vakreste, med sin markante arkitektoniske stil og beliggenhet ved en stor bukt ut mot Det karibiske hav. Byen fungerer som en av Cubas viktigste havnebyer og har gjennom årene tjent mye på produksjon av kunstgjødsel, mel, oljeraffinering, fiske og handel med sukker, frukt og tobakk.

Cienfuegos er derfor en av landets mest velstående byer. Byrundturen vår tar oss forbi Cienfuegos' gamle bydel, som står på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og det vakre Tomas Terry-teatret fra 1895, med dets elegante balkonger og takmalerier. Teatret, som fremdeles er i bruk, er et av de eldste i Latin-Amerika. Vi fortsetter videre til Trinidad, der vi overnatter.

Dag 6
Trinidad. Gammel sukkerplantasje og byvandring
Fargerike Trinidad

Trinidad og omegn byr på spennende historie og severdigheter. Vi starter dagen på den tidligere sukkerplantasjen Hacienda Manaca Iznaga, som Pedro Iznaga grunnla i 1750. Slavehandel gjorde ham til en av landets rikeste menn. Ved siden av hovedbygningen ligger et 44 meter høyt tårn. Derfra overvåket han slavene og passet på at de ikke rømte når de arbeidet med å skjære sukkerrør ute på de vidstrakte markene i dalen. Folk fortalte at Pedro Iznaga var så rik at han tenkte på å belegge gulvene i palasset sitt med mynter i stedet for fliser, men de spanske myndighetene ville bare tillate det hvis myntene ble stilt på høykant, for ellers ville man jo tråkke på kongens ansikt og landets våpenskjold.

På 1800-tallet ble det bygd mer enn 50 sukkermøller i dalen rundt Trinidad, og det gjorde byen til en av Cubas rikeste. Restene av møllene finnes ennå i den frodige dalen, som ligger omgitt av grønne fjell. Trinidad og Valle de los Ingenios, Sukkermølledalen, er begge erklært for verdenskulturarv av UNESCO. Trinidads tradisjonelle arkitektur fra kolonitiden regnes blant den absolutt best bevarte, ikke bare på Cuba, men i hele Latin-Amerika. Husenes røde teglsteinstak står i fin kontrast til de blomsterrike, grønne hagene. Bak vinduslemmene gjemmer det seg fine møbler av flettverk og mahogni, sirlig veggutsmykning og gamle malerier, sammen med uthogde steinsøyler, filigransporselen, utskårne tredører og støpejernsporter. Denne overdådigheten gjør nærmest byen til et levende museum.

Vi tar en byvandring i Trinidad, som ser ut slik den gjorde da spanieren Diego Velázquez grunnla den i 1514, selv om enkelte bygninger selvsagt er litt ramponert. Men arkitekturen er betagende. De store herskapsboligene og godsene som sukkerbaronene bygde under sukkerboomen på 1800-tallet, er fine eksempler på den spanske barokkstilen, som man også finner andre steder i Latin-Amerika. Mange av boligene er nå omdannet til museer eller gallerier. De underlig formede brolagte gatene heller mot midten for å drenere regnvannet. Vi besøker det romantiske museet, som huser en samling av møbler, porselen og brukskunst fra Trinidads blomstringstid samlet fra forskjellige hus i området.

Vi spiser lunsj på hotellet, og deretter er ettermiddagen til fri disposisjon. Du kan utforske byen ytterligere eller nyte den deilige stranden ved hotellet.

Dag 7
Trinidad – Santa Clara – Varadero
De jordiske rester av Che Guevara er begravet i Santa Clara

Vi setter kursen mot Cubas deiligste badestrender i Varadero. Underveis gjør vi holdt i Santa Clara, som var en av de viktigste byene under revolusjonen. Her ser vi statuer som hyller Che Guevara, og et stort monument som også inneholder mausoleum og museum, er oppført til ære for "Che". I 1997 ble Che Guevaras jordiske levninger sammen med restene av 16 andre revolusjonære helter flyttet fra en hemmelig massegrav i Bolivia og stedt til hvile her i mausoleet. Castro selv tendte den evige ilden som brenner ved minnesmerket. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant og besøker senere stedet der Che Guevaras tropper avsporet et tog fylt med regjeringssoldater. Soldatene ble overmannet og fratatt våpnene. Aksjonen regnes som hovedårsaken til regjeringens fall og revolusjonens seier. Sist på ettermiddagen ankommer vi Varadero, der vi sjekker inn på vårt fem-stjerners all inclusive-resort.

Dag 8–9
Varadero. Strand og avslapning
Cubas beste strand - Varadero

Varadero er Cubas største ferieområde, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Hele 20 kilometer kritthvit strand strekker seg som en paradisisk landtange ut i Mexicogolfen.

Hotellet vårt ligger direkte på den fantastiske stranden, så det turkisblå havet og omgivelsene kan nytes til fulle i dag, da du har tiden til fri disposisjon.

Har du ikke lyst til å slappe av på stranden, er det mange muligheter for snorkling, dykking og annen vannsport, sammen med seil- og fisketurer (ikke inkludert i reisens pris).

Dag 10
Varadero og hjemreise

Du har det meste av dagen i Varadero, inntil du midt på ettermiddagen forlater hotellet og stiger om bord i flyet tidlig på kvelden.

Dag 11
Ankomst til Norge

Vi lander med hjertet fylt av gode opplevelser fra Cuba.

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom
1 998,-
Prisen inkluderer
 • Norsk reiseleder
 • Fly til Havanna t/r
 • Utflukter og entreer ifølge program
 • Innkvartering i delt dobbetrom
 • All inclusive på hotellet i Trinidad og Varadero, inkl. drikkevarer (nasjonal alkohol)
 • Alle måltider
 • Europeiske skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6 % av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Avreiseskatt fra Cuba (pt. 25 CUC, som betales lokalt ved hjemreisen)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Øvrige drikkevarer
 • Visum til Cuba kr 350,–
 • Tips til sjåfør og lokalguide (beregn ca. 30 EUR i alt)
 • Utflukt til Cabaret Parisien (ca. 35 CUC) eller Tropicanashow (ca. 85 CUC inkl. velkomstdrink) i Havanna
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. Det fremgår av avreisepapirene hvor gruppen møter reiselederen. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.
Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

Hos Albatros tilbyr vi ikke at man kan ha faste plasser i bussen, og det er derfor heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass innen reisens start. Ved ikke å tilby kjøp av bestemte plasser risikerer man ikke at tidspunktet man kjøper reisen på er avgjørende for hvilken plass i bussen man har adgang til. Derimot kan det i fellesskap med reiselederen avtales at man rokerer underveis, slik at alle på skift får sitte både foran og bak i bussen.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.
Rated 3 out of 5 by from Mange opplevelser på kort tid Reisen var fullpakket, dessverre for fullpakket. Det var lite rom for å la dagens opplevelser synke inn, da reiseleder mente det var viktig å snakke i mikrofonen hele tiden.Mange forsøkte å si fra, men møtte ikke gehør for ønske om stillhet. Vi fikk sett masse på kort tid, men reisen la ikke opp til muligheten av å se og oppleve Havanna på egenhånd. Cienfuegos, en av Cubas vakreste byer, kjørte vi bare gjennom. Lunsjen var på et turishull et par km fra selve byen. Trinidad var flott, og det å bo i Particulares (hjemme hos cubanere) var bra. Der var det muligheter for å utforske på egenhånd. Da fikk vi sett litt annet enn bare opplagte turiststeder.
Date published: 2016-07-12
Rated 4 out of 5 by from Interessant og opplevelsesrik reise Reisen var variert pg hadde et tettpakket og variert program. Behagelig reiseleder som holdt seg litt i bakgrunnen, informerte og lot oss få ha opplevelsene i fred. Det var lagt opp til lunch på mange forskjellige og spennende steder, og selv om maten strot sett var ganske kjedelig, var det mange flotte opplevelser med spisestedene. Noe som var veldig viktig var å ha med beskyttelse mot mygg og ikke minst gode sko. I Trinidad skulle det vært privat innkvartering slik at vi kunne fått innsikt i cubansk familieliv. Vi bodde høyst upersonlig på to dobbeltrom m bad og en dame som kom innom om morgenen og lagde frokost. I og med at det ble så upersonlig, kunne vi heller bodd på et hotell.
Date published: 2016-10-29
Rated 4 out of 5 by from Lærerikt, vakkert og kontrastfylt En innholdsrik tur som ga et godt innblikk i historie, kultur og hverdagsliv i et vakkert land med en interessant og mangslungen historie, et rikt og variert kulturliv og stolthet, men også store samfunnsmessige utfordringer og usikre framtidsutsikter. Vi opplevde en meget velorganisert reise der det mest gikk på skinner og i henhold til programmet, selv om improvisasjoner og justeringer under veis av og til var nødvendig. Vi hadde en fantastisk kunnskapsrik, engasjert og inkluderende reiseleder som i tillegg til å håndtere det praktiske og kunnskapsformidlingen på en fortreffelig måte også bidro aktivt på det sosiale området slik at vi ble et reisefølge som trivdes i hverandres selskap.
Date published: 2016-01-29
Rated 4 out of 5 by from Spennende reisemål med spennende guide Fint om dere hadde oppdatert informasjonen vi fikk i forkant av reisen. Noe av det var for gammelt, blant annet at det var minibanker på flere av stedene. Det var ikke nødvendig å ha med EURO på reisen, da det var det var dyrt å veksle dette til lokal valuta. Var veldig fornøyd med vår reiseleder og vår lokale guide. Reiselederen var flinke til å snakke med alle, og fikk alle til å føle seg ivaretatt. For oss som var avhengig av spesielle flybilletter, var det mye kluss og rot i forkant av reisen. Men alt som ble tilrettelagt for oss, fungerte under reisen.
Date published: 2017-03-19
Rated 5 out of 5 by from Det ble Cuba på sitt beste med salsa Turen var variert og jeg fikk et godt bilde av Cuba. Vår guide, Elin var ekstremt kunnskaprik og veldig flink til å hjelpe alle. Kan anbefales på det sterkeste. Vi ble etter hvert en eneste stor familie hvor alle hadde det like koselig. Det var temmelig gøy å kjøre i åpen amerikansk bil fra 50-tallet rundt i Havanna nå da jeg husket disse godt fra da jeg var liten. Etter noen hektiske men spennende dager i cubansk historie, natur og liv, var det deilig å bare slappe av på et kjempefint hotell med Atlanterhavet so nærmeste nabo. Ta med mye solkrem og ikke glem etter solkremen. Gode sko er et must i Trinidad.
Date published: 2017-10-20
Rated 4 out of 5 by from cuba - kontrastenes land! Les litt om Cuba før turen. Ta med rikelig med skift - Cuba er varmt og klamt. Ta med en lakenpose for oppholdet på Trinidad. Ha med noe for mygstikk - de væsker og klør! Ha med solkrem, solstift og gjerne en T-skorte du kan bade i. Finn du en Coca Cola så kjøp den og ha den i reserve når magen streiker... Ha med fra Norge gaver til Cubanerne - td såpe, bind, tannkrem eller klær du ikke lenger har bruk for. Reisen hjem er lang - ligg på rygg en times tid før avgang til flyplassen! Tilslutt - nyt turen og cuba.
Date published: 2016-07-08
Rated 4 out of 5 by from En interessent tur som sto til forventnigene Dette var en tur med mange opplevelser, med passe stramt program. Tror vi fikk med oss mye av det originale på Cuba, og fikk se både landsbygda og byer. Noen av spisestedene var nok typiske turiststeder, hvor vi ble servert i flokk, og skysset ut igjen i flokk, men det er nok vanskelig å unngå med så store grupper. Savnet kanskje å komme litt mer i kontakt med den enkelte cubaner. Til gjengjeld fikk vi med oss mye av Cuba, og det var hovedsaken på denne turen. Vi hadde en super reiseleder med høy og klar stemme, og ikke minst snakket norsk! Programmet ble effektivt gjennomført, og fikk høre mye om hverdagslivet på Cuba og mye historie. Cubanerne var alltid rolige og høflige, og ytet bra service over alt.
Date published: 2015-12-13
Rated 5 out of 5 by from Kjempefin reise til Cuba Vi hadde en flott reise til Cuba. Vår reiseleder var kunnskapsrik og formidlet Cubas historie på en slik måte at vi fikk lyst til å lære mer om landet. Hun var også alltid til stede for oss og prøvde å etterkomme våre ønsker på best måte. Besøkene på sigarfabrikken hvor de håndrullede sigarene ble laget, Hemingways Cuba og tobakkplantasjen var veldig interessant og morsomt. Hotellene var bra og badestrendene var flotte. Vannet var nesten like varmt som i lufta. Turen kan absolutt anbefales.
Date published: 2015-11-24
 • y_2019, m_2, d_21, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_73
 • loc_no_NO, sid_CURTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

CURTR01ANO