Vakre Algarve – Portugals fargerike sørkyst

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplevelser på Portugals vakreste kyst

Med utgangspunkt i den herlige kystbyen Praia da Rocha ved byen Portimão på den sørlige kysten av Portugal opplever vi små sandstrender, azurblått hav og ekte portugisisk sjarme. Vi ser nærmere på noen av de mange severdighetene i det sørlige Portugal samtidig med at vi får fylt opp soldepotene godt i det lune klimaet. Vi bor på et 4-stjerners hotell rett ved havet med store rom og halvpensjon inkludert. Med i prisen er også spennende utflukter til blant annet Cabo São Vicente, Lagos og til både en oliven – og en korkprodusent. Underveis hører vi om alt fra kork-trær, oliven og sardiner til Portugals tid som sjøfartsnasjon. Vi skal også på en markedsutflukt til Loulé og det bliver selvfølgelig også mulighet for å slappe av og nyte livet en stund. For dem som vil oppleve mer kan man kjøpe en ekstra utflukt til Faro og naturområdet Ria Formosa.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Langtidsferie

 • Reiseleder Skandinavisk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Oslo–Lisboa (OBS: visse avganger til Faro)–Portimão
Dag 2 Portimão og Sardin- og fiskerimuseet
Dag 3 Heldagsutflukt til Sagres, Cabo São Vicente og Lagos
Dag 4 Herlig fridag i Praia da Rocha
Dag 5 Heldagsutflukt til korkfabrikk, Tavira og olivenprodusent
Dag 6 Ledig dag eller mulighet for utflukt til Faro og naturområdet Ria Formosa
Dag 7 Heldagsutflukt til Loulé og Alte
Dag 8 Hjemreise

Hoteller

Hotel da Rocha

Vårt 4-stjerners hotell ligger i den hyggelige lille kystbyen Praia da Rocha, bare to kilometer fra storbyen Portimão (55 000 innbyggere) og 7,5 mil vest for Faro. Hotellet har 158 store rom (41 m2), alle med balkong, stort baderom, air condition, satellitt-tv, telefon, minibar, mikrobølgeovn, vannkoker og safe (gratis). Standardrommene vender mot byen. Det er mulig å kjøpe til begrenset havutsikt og havutsikt mot tillegg i prisen.

Hotellet har gratis wifi, både på rommene og i fellesområdene. Til hotellet hører det et herlig bassengområde med solstoler og utendørsbasseng (ikke oppvarmet). På hotellet er det også en restaurang, bar og et lite treningsrom.

Den lille strandpromenaden lokker til en spasertur fra hotellet og langs kystlinjen, en liten båttur til den andre siden av elva eller en rask tur inne i Portimão. Det er mange bra spisesteder i området. Inne i Portimão ligger det et stort kjøpesenter. Det er cirka 700 meter til marinaen og 2,1 kilometer til Portimão.

Det er veldig enkelt å komme seg rundt i Portimão og lokalbussen koster noen euro. Den som vil har også mulighet til å delta i andre utflukter i området. Reiselederen gir gjerne tips og råd.

Hotel da Rocha
Avenida Tomás Cabreira
8500-802 Praia da Rocha
Telefon: +351 282 424 081 og +351 925 407 730
Fax: +351 282 415 988

Email: reservas@hoteldarocha
Website:
www.hoteldarocha.com

Vi har tre romkategorier på hotellet:
Standardrom – Classic Suites
Standardrommene vender mot byen og er på 41 m2. Balkongen 6 m2.

Standardrom med begrenset havutsikt – Prestige Suites with side sea view
Disse rommene vender mot vest og er 41 m2. Balkongen er 6 m2.
Kan bookes mot et tillegg - Se prisoversikten vedrørende reisen

Standardrom med havutsikt – Premium Suites with sea view
Disse herlige rommene vender sørover mot havet og har havutsikt. Rommenen er på 30 m2. Balkongen er 4 m2.
Begrenset antall. Disse rommene kan bookes mot et tillegg på - Se prisoversikten vedrørende reisen

Bilder

Avreisedatoer

Klikk på "Bestill" for å se ledige rom
Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
10 498,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program
Klikk på "Bestill" for å se ledige rom

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Oslo–Lisboa (OBS: visse avganger til Faro)–Portimão
Praia da Rocha

Vi flyr til Lisboa og deretter setter kursen sørover mot vår by på Algarvekysten.

Algarve er kjent for sine vakre bukter og strender, og området har vært et populært reisemål lenge. Takket være klippeformasjonene, det asurblå vannet og den hvite sanden er Algarve et vakkert bekjentskap, som har mye mer å by på enn strand og vann. Algarve har en lang og rik historie, og her finner man spor etter mange av de europeiske folkeslagene.

Vi skal bo på et herlig 4-stjerners hotell med flott beliggenhet – nemlig det velrennomerte Hotel da Rocha, som ligger i den kjente badebyen Praia da Rocha ved Portimão. Hotellet ligger nært stranden i den hyggelige badebyen, og ved det herlige bassengområdet kan man nyte en solrik dag med en god bok eller en kopp kaffe i godt selskap. Hotellet har en god bar, og restauranten serverer en vellaget og variert buffet. Rommene er store og behagelige.

Hotellet ligger i gåavstand til Portimão sentrum (2,1 km) like ved vannet i Praia da Rocha. På hotellet har vi inkludert 5 middager og vi spiser også frokost på hotellet hver dag.

Når vi er fremme sjekker vi inn på hotellet og spiser vår første middag sammen.

Kjørsel i underkant av 30 mil (ca 3 timer og 20 minutter)

Dag 2
Portimão og Sardin- og fiskerimuseet
Husk å prøve de lokale spesialitetene!

Vi starter dagen med et lite informasjonsmøte og heretter er det tid til å bli kjent med lokalområdet vårt. Vi lærer å bruke lokalbussen og kjører fra området Praia da Rocha til sentrum av Portimão. På turen vår rundt i byen stopper vi ved Portimão museum, som er en gammel hermetikkfabrikk som produserte de verdensberømte portugisiske sardinene. I dag presenterer de historien om fisket som tidligere var den primære inntektskilden i byen, og museet viser historien fram til i dag. Inne i Portimão tar vi et bykart, og sammen begir vi oss ut på en hyggelig liten spasertur, overgir oss til byens historiske og kulturelle opplevelse og blir kjent med vår egen by før vi skal tilbake til hotellet vårt igjen.

Dag 3
Heldagsutflukt til Sagres, Cabo São Vicente og Lagos
Cabo de Sao Vicente

I dag går turen til Algarvekystens vestligste del, der vi i tillegg til å oppleve den flotte naturen også går en tur gjennom historien. Vi starter med å kjøre til Ponta de Sagres, den sørvestlige spissen av den iberiske halvøya. I antikken var dette verdens ende og det de trodde var Europas aller vestligste punkt. Det var også det siste de portugisiske sjøfarerne så da de dro ut under Henrik Sjøfareren og erobret kolonier fra Brasil til Mosambik og hele veien videre til Goa i India og Macau på kanten til Kina. Her ute ved Sagres og Cabo de São Vicente, der Europas landmasser brått tar slutt og Atlanterhavets nådeløse bølger begynner. Her finner vi ruinene av den gamle sjøfartsskolen der man fra midten av 1400-tallet studerte astronomi, kartografi, kosmografi og alt som ellers hørte til sjøfarten, og det var her man fostret noen av de kjente oppdagelsesreisende fra Portugals spennende kolonihistorie.

Fra Sagres går turen til den hyggelige byen Lagos, som skapte sin enorme rikdom i karavellenes tid. Det var her de store skipene dro ut når de skulle utforske Afrikas kyst, og det var hit de kom tilbake med store rikdommer. Byens stolthet er navigatøren Gil Eannes, mannen som beviste at verden ikke endte ved Cape Bojador på vestkysten av Afrika, og at havet ikke var fullt av monstre. Byen har naturligvis reist en statue av både byhelten Gil Eannes og ikke minst Henrik Sjøfareren, mannen som startet Portugals storhetstid.

Vi får litt tid til å spasere rundt i den hyggelige byen som bærer så mye av Portugals stolte historie – men som også røper en flik av baksiden av oppdagelsestiden, nemlig den slavehandelen som fulgte med. Det var nemlig også her man hadde Europas første slavemarked. Vi er tilbake sist på ettermiddagen.

Dag 4
Herlig fridag i Praia da Rocha
Praia da Rocha

Det skal også være tid til egne eventyr og til å nyte badebyen vår Praia da Rocha. Har man lyst kan man ta lokalbussen til Portimão eller man kan gå på små oppdagelser i lokalområdet. Kanskje det er frister med en gåtur langs den vakre kyststrekningen eller nyte det fine været på en koselig fortauskafé med en god kopp kaffe.

Dag 5
Heldagsutflukt til korkfabrikk, Tavira og olivenprodusent
Vi lærer oss mer om korkproduksjon

I dag skal vi lære litt om et av de produktene som Portugal er mest kjent for, nemlig fremstillingen av kork. Allerede fra bussen har vi sett korktrær med de karakteristiske røde, nyhøstede trestammene som lyser opp i landskapet. Hvert tiende år må trærne donere barken sin til den viktige korkproduksjonen. Heretter står trærne tålmodig i den varme solen og venter på å få sjansen igjen til å ende i toppen av en champagneflaske.

Vi kjører til nærliggende São Brás de Alportel for å besøke en korkfabrikk med en historie som går helt tilbake til 1935. Korken blir brukt til mye mer enn bare vinflasker – her lages det alt fra sko og hatter til møbler og gulv. På turen vår til den moderne korkfabrikken blir vi møtt av hauger av bark fra korktreet utenfor fabrikken. Vi hører om arbeidet med å høste og produsere kork, og vi lærer om alle prosessene som må til for å lage dette naturmaterialet. Når man en gang har besøkt en korkfabrikk blir det en helt annen opplevelse å åpne en flaske vin med korkpropp!

Neste stopp på dagens program er den vakre byen Tavira, som ligger ved elva Gilão. Byen har både romerske broer, renessansekirker og historiske monumenter. Etter en liten tur rundt i byen til fots er det tid til en liten lunsj på egen hånd. Om ettermiddagen kjører vi til Montcarapacho, der vi besøker en olivenprodusent og hører mer om oliven og olivenolje. Naturligvis skal vi smake litt på de forskjellige typene olivenolje før vi kjører tilbake til hotellet igjen sent på ettermiddagen.

(Kjørestrekning 20 mil, samlet kjøretid ca. 3 timer)

Dag 6
Ledig dag eller mulighet for utflukt til Faro og naturområdet Ria Formosa
Kysten fra luften i Ria Formosa

Vi kjører fra Praia da Rocha til den hyggelige storbyen Faro. Byen blir dessverre ofte oversett av de som reiser til Algarve. Det er en skam for her er det en vakker gammel bydel Cidade Valha med gamle vakre hus som omkranses av de gamle bymurene. Man kan også se den flotte gotiske katedralen og det gamle biskop-palasset. Gåturen vår rundt i byen slutter ved kaien Cais da Porta Nova, og her går vi om bord på en komfortabel katamaran for å utforske det fredede våtområdet Ria Formosa som strakker seg 60km langs kysten og er forbundet med Atlanterhavet med seks små utløp. Her er det en næringsfylt sump med sandbanker og det vakre lagunesystemet er et frodig marskområde med et rikt dyre- og fugleliv som er unikt i Portugal.

Båtturen ender med en vakker utsikt til den gamle bydelen før vi går i land og det blir tid til lunsj på egen hånd og eventuelle innkjøp, hvis det frister.

Vi er tilbake på hotellet tidlig om ettermiddagen.

Dagens kjørestrekning er ca 15 mil (ca 20 timer)

Utflukten bestilles best hjemmefra og koster 55€ (ca 540 kroner) Det må minimum være 20 personer påmeldt utflukten for at den gjennomføres. (Det er mulig med påmelding på stedet hvis det fremdeles er ledige plasser på båten. )

Dag 7
Heldagsutflukt til Loulé og Alte
Alte

Fra om morgenen er det mulig å bli med til det store og flotte overdekkede markedet i Loulé. Inne i den vakre, hvitmalte bygningen med de flotte, røde tårnene myldrer det av lokale portugisere som handler i bodene der flotte chilier henger side om side med tørkede krydderurter. Bordene bugner av frisk frukt som lokker i alskens farger, og her blir dagens familiemiddag valgt ut blant grønnsaker og fisk. Hvorfor ikke benytte anledningen til å kjøpe lokalprodusert piri-pirisaus eller nystekte kaker som kan nytes på balkongen på hotellet? Men her er det også annet enn mat: Se nærmere på portugisisk kunsthåndverk som fargestrålende keramikk, kobbergryter, flotte broderier og flettede kurver – fine ting man godt kan ha med seg hjem fra reisen.

Vi kommer også innom den lille byen Alte. Her kan vi gå rundt i den sjarmerende gamle bydelen og et øyeblikk er det som å gå tilbake i tiden. Det er mye å se på her. Blant annet de maleriske stenbroene over de to små vannløpene som i nesten stoisk ro renner stolt gjennom byen. Fonte Grande og Fonte Peguena har gjennom tiden forsynt den gamle vannmøllen med en konstant og trofast kraft til dagens arbeid.

(Kjørestrekning ca. 12 mil, samlet kjøretid ca. 2 timer)

Dag 8
Hjemreise
Rekonstruksjonene av skipene Santa Maria, Pinta och Niña

I dag er tid til å forlate Algarvekysten. Vi kjører til Lisboa (alternativt Faro) og flyr hjem til Norge.

Dagens kjørestrekning er i underkant av 30 mil (ca 3 timer og 20 minutter)

Utflukt til Faro og naturområdet Ria Formosa

Vi kjører fra Praia da Rocha til den hyggelige storbyen Faro. Byen blir dessverre ofte oversett av de som reiser til Algarve. Det er en skam for her er det en vakker gammel bydel Cidade Valha med gamle vakre hus som omkranses av de gamle bymurene. Man kan også se den flotte gotiske katedralen og det gamle biskop-palasset. Gåturen vår rundt i byen slutter ved kaien Cais da Porta Nova, og her går vi om bord på en komfortabel katamaran for å utforske det fredede våtområdet Ria Formosa som strakker seg 60km langs kysten og er forbundet med Atlanterhavet med seks små utløp. Her er det en næringsfylt sump med sandbanker og det vakre lagunesystemet er et frodig marskområde med et rikt dyre- og fugleliv som er unikt i Portugal.

Båtturen ender med en vakker utsikt til den gamle bydelen før vi går i land og det blir tid til lunsj på egen hånd og eventuelle innkjøp, hvis det frister.

Vi er tilbake på hotellet tidlig om ettermiddagen.

Dagens kjørestrekning er ca 15 mil (ca 20 timer)

Utflukten bestilles best hjemmefra og koster 55€ (ca 540 kroner) Det må minimum være 20 personer påmeldt utflukten for at den gjennomføres. (Det er mulig med påmelding på stedet hvis det fremdeles er ledige plasser på båten. )

På besøk i Faro

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 10 498,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom

Hotellets priser for enkeltrom er forholdsvis høye da alle enkeltrom er dobbeltrom som hotellet ville kunne selge til to personer.

Standardrom som enkeltrom 2 350,–

Ønsker man andre romtyper kommer det et oppgraderingstillegg som nedenfor x 2.
Begrenset antall.

Oppgradering av hotellrom

Delt dobbeltrom med skrå havutsikt
Prestige suites with lateral se view 750,– pr. person

Delt dobbeltrom med havutsikt
Premium suites with frontal sea view 980,– pr. person

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Lisboa t/r (alternativt Faro t/r eller en kombinasjon)
 • Utflukter og transport ifølge program
 • Innkvartering i delt dobbeltrom (tillegg for enkeltrom) på Hotel da Rocha
 • Frokost hver dag (dag 2–8) og 5 middager på hotellet
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 6% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Utflukt til Faro og Ria formosa (Prisen er 55€) Bør bestilles hjemmefra senest 30 dager før avreise. Gjennomføres ved min. 20 deltagere.
 • Eventuelle ekstraarrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Driks til sjåfører og lokalguider (beregn med cirka 8 euro) og eventuelle driks til hotellpersonalet
 • Personlige fornødenheter
 • Standardrom på overnattingen i Lisboa uansett evt. tillegg
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Informasjon om reisen

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedage der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 24 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Måltider

Inkludert i reisens pris er halvpensjon som består av frokost og middag som spises i hotellrestauranten. Middagen består av en utmerket buffé med mye å velge mellom og noe for enhver smak.

Utflukter

På denne reisen er det en forutsetning at deltagerne ikke går dårlig. Flere av de byene vi besøker har brosteinsgater og ligger ofte i bratt terreng. Derfor er disse byene vanskelige å komme fram i hvis man har vondt for å gå, og på våre utflukter forventer vi at man kan følge gruppen. Om man mot forventning oppdager at man ikke orker å være med kan man velge å ta en taxi eller sette seg ned og nyte livet på en kafé.

Reiseledere

Under oppholdet vil det naturligvis være tilknyttet en Albatros-reiseleder, reiselederen vil i løpet av reisen ordne litt felles arrangementer, holde et par foredrag og naturligvis kjøre utfluktene i programmet. Reiselederens rolle er vel og merke vesentlig annerledes enn på en normal Albatros-rundreise. Dette innebærer at reiselederen visse dager kan ha trefftider, eller kanskje arrangerer en felles togtur til for eksempel Lisboa og forskjellige museer, for de som ønsker å delta. Reiselederen er slik reisedeltagernes kontaktpunkt på reisen, hvis det skulle være bruk for hjelp. Reiselederen er fastboende i Portugal, har stor lokalkunnskap og fungerer også som lokalguide.

Været

Algarve er en av byene i Europa med flest soltimer. November byr på 186 soltimer og mars på hele 234 soltimer. Til sammenligning har Paris 75/126 soltimer. Gjennomsnittlig dagstemperatur i november og mars ligger på herlige 18 grader. Det kan selvsagt regne også i Portugal; i så fall er nedbøren oftest kort og kraftig.

Mer om Portugal

Her kan du lese mer om Portugal: www.albatros-travel.no/reisemaal/europa/portugal
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og visumregler.
Hånden på hjertet

Information

Noen ganger velger vi et fly til og fra Lisboa og andre ganger Faro. Det er ikke alltid mulig å fly direkte til Faro og derfor må vi velge en mellomlanding i Lisboa. Hvis denne mellomlandingen innebærer en lang ventetid velger vi nettopp av denne grunn å kjøre fra Lisboa, da vi ser på transporttiden samlet og samtidig veier opp kostnaden ved å skulle fly den ekstra strekningen. Samtidig ser vi også på hvilke flytider som vil passe kundene våre best. Det hender at det er et tidlig morgenfly til Faro, så man skulle stå opp klokken 04, og i de tilfellene finner vi det mest hensiktsmessig å fly hjem fra Lisboa om ettermiddagen i stedet. Vær forsikret om at vi vurderer hver enkelt sak som om det var vår egen ferie, og vi velger det som praktisk, økonomisk og logistisk gir best mening.

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser