Eventyr i vinterland

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Bli med på en vakker togreise i vårt vakre vinterland fra Oslo til Røros og videre til Trondheim

Fra Oslo reiser vi med tog gjennom til vakre vinterkledde Røros. Den gamle gruvebyen er en av de eldste trehusbyene i Europa og oser av nostalgi. Bergstaden ble tatt opp på UNESCOs liste over verdens mest bevaringsverdige kulturminner i 1980. De gamle trehusene i sentrum står pent på rad og rekke opp bakken til Røros kirke, også kjent som Bergstadens Zir, den karakteristiske kirken som troner majestetisk over byen. Spesielt om vinteren er Røros en av våre mest ettertraktede byer.  

Vi bor 2 netter på et herlig hotell i Røros, får et innblikk  i lokalhistorien og får tid til å utforske byen på egen hånd. Røros er kjent for sine småbutikker med lokale varer, samt spennende gallerier og hyggelige spisesteder.

Vi reiser videre med toget til Trondheim, som ikke bare er kjent for Nidarosdomen men også det sjarmerende nabolaget Bakklandet.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Togreise

 • Reiseleder Norsk

 • Visum Nei

 • Vaksinasjon Nei

 • Valuta NOK

Dagsprogram 4 dager
Dag 1
Togreise fra Oslo til Røros. Fellesmiddag på Røros
Dag 2
Røros. Byrundtur i den historiske verdensarvbyen med den karakteristiske kirken og tid til egne opplevelser
Dag 3
Røros. Tid på egen hånd og tog til Trondheim
Dag 4
Trondheim. Byrundtur og hjemreise

Hoteller

Røros Hotell

Dette tradisjonsrike 4-stjerners hotellet er det perfekte utgangspunkt for virkelig å bli kjent med Røros. Det er kun 10 minutters gange til flere av byens severdigheter, inkludert Røros sentrum.

Hotellet er omringet av vakker, norsk natur og består av 157 rom over 3 etasjer. Alle værelsene er romslige, samt utstyrt med wifi, sittegruppe, tv og minibar.

Hotellet har en vidunderlig spa- og velværeavdeling, som kan være et perfekt avbrekk mellom utfluktene og opplevelsene vi skal ta fatt på. Her finner vi et innendørs svømmebasseng på 27 meter med en fantastisk utsikt over flott natur, samt boblebad, utendørsbasseng og badstue. Boblebadet og bassengene utendørs holder 36 grader året rundt, og er absolutt en opplevelse det er verdt å ta med seg.

Hotellets restaurant er kjent for sitt hjerte for ferske, lokale råvarer og gode frokost. Det som ikke finnes lokalt, lages fra bunnen av med fokus på nasjonale, økologiske produkter. Det hevdes at nettopp områdets klima og vegetasjon tilfører råvarene ekstra god og fyldig smak.

Pianobaren er et naturlig samlingspunkt med ild i peisen og hyggelig atmosfære. Her kan man fordøye dagens inntrykk og opplevelser med noe godt å drikke.

http://www.roroshotell.no

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Togreise fra Oslo til Røros. Fellesmiddag på Røros

Vi møter reiselederen på Oslo S og setter oss godt til rette på toget som skal bringe oss gjennom det vakre vinterlandskapet via Hamar til Bergstaden, Røros. Vi reiser langs Glomma oppover det vakre landskapet i Østerdalen. Hvis vi er heldige kan vi kanskje få øye på en elg i den flotte villmarka. 

Vel fremme i Røros sjekker vi inn på hotellet vårt og spiser en felles middag på hotellets restaurant. Restauranten er kjent for sin bruk av lokale råvarer, fokus på økologisk mat og selvfølgelig god smak.

Dag 2
Røros. Byrundtur i den historiske verdensarvbyen med den karakteristiske kirken og tid til egne opplevelser

Etter en god frokost på hotellet er vi klare til å oppleve Røros i all sin vinterprakt og spennende historie. 

Vi spaserer fra hotellet og begir oss ut på en byrundtur med flere spennende stopp

Vårt første stopp er den karakteristiske kirken, som er et velkjent motiv på lokale postkort. Den er en av Norges største og mest profilerte kirker, men også et kjært kulturminne. Over inngangsdøren kan vi lese «Til Guds Ære og Bergstadens «Ziir». Dette er en omskriving av det tyske ordet for pryd, zier, og tilnavnet Bergstadens ziir er stadig kjent på folkemunne. Kirken stod ferdig i 1784 og har hele 1600 sitteplasser. Røros Kobberverk stod for både byggingen og kostnadene av kirken, som kom på hele 23 000 riksdaler, som tilsvarte omtrent 450 årslønner for en gruvearbeider. Kirken troner over byen og er et tydelig symbol på Kobberverkets velmaktsdager på 1700-tallet. I motsetning til de fleste kirker i Norge har Bergstadens Ziir hovedinngangen mot sydøst, mens alteret er mot sydvest. Tradisjonelt sett bygges norske kirker med alteret pekende mot Jerusalem, altså mot sydøst. 

Vi beveger oss videre mot sentrum av byen for å ta en nærmere titt på de flotte trehusene. Den sjarmerende arkitekturen og stemningen i byen er noe av det som gjør Bergstaden så spesiell. Røros har over 100 fredede bygninger og er en av Europas best bevarte trebyer, og mye av gatemønsteret vi finner i dag er bevart fra 1600-tallet. Samtidig er byen fantastisk levende og innbyggerne bor og jobber fortsatt i disse karakteristiske trehusene. Det er nettopp på grunn av disse husene i sentrum fra 1700- og 1800-tallet at byen ble innskrevet på UNESCOs liste over verdensarv i 1980. Vi skal spasere rundt i byen å lære mer om arkitekturen og daglivet.

Vi kan finne flere spennende gallerier, verkstedsutsalg, butikker og restauranter i de gamle bakgårdsrommene og innergårdene, som absolutt er verdt et besøk.

Rundturen vår slutter ved Rørosmuseet og Smeltehytta som er en del av Rørosmuseet. På museet er det utstillinger tilknyttet Røros Kobberverks historie. En tur på museet er som en reise tilbake i tiden med modeller av gruver, smeltehytter og tekniske installasjoner som ble brukt den gang. 

Den første smeltehytta ble bygget i 1646 av Røros Kobberverk og det ble tilrettelagt slik at en kunne bosette seg og drive eget gårdsbruk ved siden av verkstedarbeidet. Slik utformet byen seg med bygårder, fjøs og uthus. Ideen bak var at arbeiderne skulle ha muligheten til å være mest mulig selvhjulpne, samtidig som arbeidsgiveren sparte lønnsutgifter. Smeltehytta hadde vært en stor og viktig arbeidsplass ved kobberverket i mange generasjoner da den stengte i 1953. Her foregikk den lange og kompliserte smelteprosessen av kobbermalmen før produktet var ferdig og klart til eksport. 

En av grunnene til at kobberverket måtte stenges var den fallende prisen på kobber på verdensmarkedet og at land i Sør-Amerika og Afrika kunne levere kobber med mye lavere produksjonskostnader. 

(Hvis man ønsker å se museet, er det mulig. Entré koster 130,- pr. person og er ikke inkludert i reisens pris)

Resten av dagen er satt av til egne opplevelser i Røros. Det kan også hende at hotellets fine spa-avdeling kan friste

Dag 3
Røros. Tid på egen hånd og tog til Trondheim

Vi har formiddagen på egen hånd i Røros. Reiselederen vil være behjelpelig med å  f.eks. arrangere en sledetur gjennom den gamle vinterbyen. For mange lokale er et av vinterens høydepunkter å kjøre en sledetur ned Sleggveien og andre små gater i byen. Man sitter pakket godt inn under et teppe og kan bare nyte de idylliske omgivelsene til lyden av bjelleklang og hestenes hover i snøen.

Ut på ettermiddagen skal vi om bord på toget og reise videre mot Trondheim. Togturen tar ca. 3 timer og når vi ankommer Trondheim går vi den korte veien til hotellet vårt. 

Trondheim er både en levende havne- og turistby og er med sine ca. 25 000 studenter (på NTNU, Kunstakademiet og musikkonservatoriet) vår nest største studentby. 

Vi overnatter i Trondheim.

Dag 4
Trondheim. Byrundtur og hjemreise

Etter en god frokost skal vi se litt nærmere på vår tidligere hovedstad som er en av Skandinavias eldste byer. Vi tar en gåtur gjennom byen og det er nesten som en reise gjennom over 1 000 års norsk historie. Trondheim har på magisk vis klart å beholde sitt historiske særpreg. De smale gatene fra middelalderen preger den gamle delen av byen, mens de brede bulevardene i renessansestil fra 1700-tallet og spesielle trehus er typiske i andre deler. Trondheim ble grunnlagt av Olav Tryggvason i 997 og var i en årrekke Norges viktigste by under navnet Nidaros. 

Byens stolthet er selvfølgelig Nidarosdomen. Nidarosdomen er Norges mest sentrale kirke og Olav den helliges gravkirke. Den betraktes som Norges nasjonalhelligdom. Kirken ble påbegynt i 1070 og byggingen strakk seg over flere århundrer. 

I løpet av ettermiddagen kjører vi buss til flyplassen og flyr tilbake til Oslo.

Prisinformasjon

Tillegg for enkeltrom

1 998,–

Prisen inkluderer
 • Norsk reiseleder
 • Togreise Oslo–Røros (med skift på Hamar)
 • Togreise Røros–Trondheim
 • Fly Trondheim–Oslo
 • Utflukter og entréer ifølge program
 • 4 netter i delt dobbeltrom (enkeltrom mot tillegg)
 • Frokost daglig
 • Middag dag 2
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under Prisen inkluderer

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 20 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser