Reiseledere

På stranden i Dubai
24 timer i døgnet, 7 dager i uka, 365 dager i året – Albatros har alltid en reiseleder ute i felten et eller andet sted på kloden

Vi har bransjens beste reiseledere! Våre nøye utvalgte guider har stor viten og lang erfaring fra de landene våre rundreiser går til. Noen av reiselederne bor i utlandet mens andre bor i Norge og blir med gruppen hele veien fra Gardermoen. Alle har det til felles at de er høyt kvalifiserte og har stor kjærlighet til ”sine” reisemål – noe man alltid merker når de forteller og viser fra landet ”sitt"!

Med over 800 reiseledere spredd over hele verden vet vi at gjestene våre alltid er i trygge hender hvor de enn befinner seg. Under kan du lære noen av reiselederne våre bedre å kjenne.

Ettersom vi har flere forskjellige reiseledere som jobber med samme reisemål vet oftest ikke hvem som kommer til å lede nettopp din reise før et par uker innen avreise. Det er derfor ikke mulig å ønske seg en bestemt reiseleder når du bestiller.

Yves

Etter mer enn 40 år som reiseleder er det vanskelig å ha en favorittdestinasjon. Jeg har reist og flyttet rundt i verden siden jeg fullførte Reiselivsakademiet i Mallorca, Spania. Det var her reiselysten ble til en brennende fakkel. Etter at jeg ble ferdig med skolen fikk jeg jobb som reiseleder, og det har jeg fortsatt med siden.
Jeg har vært heldig som har fått bo i Asia, Europa, Nord- og Sør-Amerika – i forskjellige land. I dag bor jeg i Den dominikanske republikk med familie, hunder og hester. Av og til har jeg hatt reisejobber i de landene jeg har bodd i, men i hverdagen har jeg alltid bodd sammen med de lokale og fulgt deres skikker. Det har av og til vært vanskelig, men alt i alt utrolig lærerikt.

Når jeg tar imot gjestene på flyplasser rundt omkring i verden og ser forventningene lyse i øynene deres, da vet jeg at jeg har en jobb å gjøre. Alle skal ha noe med hjem – og selv om man er på ferie er det greit å få nye perspektiver og viten om kulturen i landet man besøker. Og det å være spontane og gjøre ting sammen, det binder oss sammen.

Dette er min jobb og jeg elsker den. Det er bare slik det er. Ved å gi av seg selv får man et mangfold tilbake. Kan det bli bedre?

Yves anbefaler: Reiser til Sør-Amerika

Jimmy

Jimmy kommer fra Varberg i Sverige men har vært bosatt i Norge halve livet. Han har lang fartstid i reisebransjen og er en mann med mange fasetter – i mange år jobbet han som musicalartist og ved siden av reiselederjobben er han produksjonsleder på tv. Men hans pasjon er å reise!

«”Å reise vasker øynene” er det utsagnet som jeg lever etter og prøver å formidle på mine turer. Jeg har vært på alle de seks kontinentene og samler på land, har kommet opp i 127 så langt. Av uforglemmelige øyeblikk fra mine mange reiser tenker jeg ofte på den gangen en fjellgorillaunge tok tak i føttene mine før den løp tilbake til mammaen sin, rafting på Zambezi-elva, kanosafari i Okavango, luftballong  over Sossusvlei, dykking blant haier i Papua Ny Guinea, vandring i Tibet og på inkastien samt cruise rundt Galapagos... Men heller ikke en vandring blant de mange spennende kunstverkene på Guggenheim i New York eller ”båtloffing” i Kroatia er å forakte!»

Jimmy anbefaler: Reiser til Afrika