Reiseledere

På stranden i Dubai
24 timer i døgnet, 7 dager i uka, 365 dager i året – Albatros har alltid en reiseleder ute i felten et eller andet sted på kloden

Vi har bransjens beste reiseledere! Våre nøye utvalgte guider har stor viten og lang erfaring fra de landene våre rundreiser går til. Noen av reiselederne bor i utlandet mens andre bor i Norge og blir med gruppen hele veien fra Gardermoen. Alle har det til felles at de er høyt kvalifiserte og har stor kjærlighet til ”sine” reisemål – noe man alltid merker når de forteller og viser fra landet ”sitt"!

Med over 800 reiseledere spredd over hele verden vet vi at gjestene våre alltid er i trygge hender hvor de enn befinner seg. Under kan du lære noen av reiselederne våre bedre å kjenne.

Ettersom vi har flere forskjellige reiseledere som jobber med samme reisemål vet oftest ikke hvem som kommer til å lede nettopp din reise før et par uker innen avreise. Det er derfor ikke mulig å ønske seg en bestemt reiseleder når du bestiller.

Kim

Grønland og resten av Nord-Atlanterhavet kan etterhvert kalles Kims andre hjem. Han har gjort tjeneste i den danske sledepatruljen Sirius og har bodd til sammen fem år på forskjellige steder på Grønland, og er like godt kjent på vestkysten som han er i nasjonalparken i Øst-Grønland. Det merker man hvis man får muligheten for å se ham i aksjon på broen om bord på Sea Explorer. Her kommer nemlig både lokalkunnskap og et sikkert overblikk til nytte når han guider kapteinen mellom de imponerende isfjellene i Diskobukten. På Svalbard er det også Kim som har det øverste ansvaret for sikkerheten når en flokk på 50 personer går i land i isbjørnens rike. Med geværet over skuldra og blikket søkende over horisonten er alle sanser på vakt hvis bamsen skulle komme ruslende, og som gjest har man på et hvert tidpunkt følelsen av å være i sikre hender.

De store naturopplevelsene er aldri langt unna når man er i Arktis, og hvis man som Kim har kjørt 1000 mil på hundeslede gjennom Grønlands ødemark har man mange historier å fortelle, både om isbjørner, sledehunder og den sjeldne narhvalen. Og når zodiac-båtene legger til land og man klatrer ned i strandkanten, tar Kim imot med et sjømannsgrep – og et smil.

Åsa

Åsa elsker Sør-Afrika, det hersker det liten tvil om. Når hun snakker om landet begynner øynene hennes å gnistre, hendene å gestikulere og benene å hoppe av begeistring for dette landet hun har vært reiseleder i helt siden 80-tallet.

"Sør-Afrika er det vakreste landet jeg vet – det har alt! Solen, strendene, dyrelivet, musikken, menneskene! Og så god vin! Og så god mat! Du finner ikke noe sted i verden med så mye forskjellig å by på! Her finner du hele ni offisielle språk, og så mange søte, hyggelige, fine mennesker!"

Ifølge Åsa er det verdens beste jobb å være reiseleder her.

"Å reise er å leve, å bli litt ydmyk, å ta inn. Og å få vise Albatros-gjester det Sør-Afrika jeg kjenner så godt og elsker, å kunne gi dem litt mer enn de hadde tenkt seg – det lille ekstra som gjør at de virkelig får en følelse for landet og sier «Åhh, dette var spennende! Dette var fint!» – det synes jeg er kjekt! Sør-Afrika er altså et eventyr! Hver dag er et eventyr!"

Så nå er du invitert med på eventyret.

Jimmy

Jimmy kommer fra Varberg i Sverige men har vært bosatt i Norge halve livet. Han har lang fartstid i reisebransjen og er en mann med mange fasetter – han jobber nemlig også som musicalartist og produksjonsleder i tv. Men hans pasjon er å reise!

«”Å reise vasker øynene” er det utsagnet som jeg lever etter og prøver å formidle på mine turer. Jeg har vært på alle de seks kontinentene og samler på land, har kommet opp i 107 så langt. Av uforglemmelige øyeblikk fra mine mange reiser tenker jeg ofte på den gangen en fjellgorillaunge tok tak i føttene mine før den løp tilbake til mammaen sin, rafting på  Zambezi-elven, kanosafari i Okavango, luftballong  over Sossusvlei, dykking blant haier i Papua Ny Guinea, vandring i Tibet og på inkastien samt cruise rundt Galapagos... Men heller ikke en vandring blant de mange spennende kunstverkene på Guggenheim i New York eller ”båtloffing” i Kroatia er å forakte!»