Waltzing Matilda – den store Australiareisen

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Opplev det ultimate Australia-eventyret. Strender i verdensklasse, storslått natur og hyggelige storbyer

Drømmen om Australia lever nok hos de fleste, og mange får kun én sjanse til å oppleve landet Down Under. Derfor har vi virkelig anstrengt oss for å sikre at du kommer til å oppleve det beste landet har å by på. Vår rundreise starter i storbyen Melbourne, og deretter venter storslåtte naturopplevelser når vi ser etter koalabjørner og pingviner på Phillip Island, og senere kjører langs den vakre kyststrekningen Great Ocean Road med de berømte klippeformasjonene. I Adelaide drar vi på vingårdsbesøk litt utenfor byen før flere store naturopplevelser venter i Australias røde outback. Her skal vi på fotturer i Kings Canyon og nyte en middag i det fri mens solen går ned over Uluru (Ayers Rock). Vi bytter den røde ørkenen ut med flere vakre kyststrekninger og naturopplevelser på Australias østkyst når vi først utforsker Blue Mountains og deretter tilbringer et par avslappende dager i den herlige kystbyen Port Stephens. Vi legger veien forbi vinregionen Hunter Valley før vi avslutter reisen i verdens kanskje vakreste storby, Sydney med det ikoniske operahuset.

Klikk på kartet for å se det i stort format
  • Type Rundreise

  • Reiseleder Norsk/Svensk

  • Visum Ja

  • Vaksinasjon Nei

  • Valuta Australske dollar

Dagsprogram 21 dager
Dag 1
Avreise fra Oslo mot Melbourne.
Dag 2
Ankomst til Melbourne.
Dag 3
Melbourne. Rundtur i byen med blant annet båttur på Yarra River, Eureka Tower og velkomstmiddag
Dag 4
Melbourne. Utflukt til Brighton og til Philip Island på utkikk etter koalaer og pingviner
Dag 5
Great Ocean Road – fra Melbourne til Warrnambool
Dag 6
Warrnambool – Mt. Gambier
Dag 7
Mt. Gambier – Adelaide
Dag 8
Adelaide. Formiddagen på egen hånd. Vingårdsbesøk i McLaren Vale.
Dag 9
Adelaide fly til Alice Springs. Byrundtur med ANZAC-monumentet, School of the Air og The Flying Doctors.
Dag 10
Alice Springs. Telegrafstasjonen og videre til Kings Canyon. Gåtur langs Creek Walk.
Dag 11
Kings Canyon – Uluru (Ayers Rock). Morgentur Rim Walk. Buss til Uluru.
Dag 12
Uluru. Gåtur ved Uluru og The Olgas. Middag under åpen himmel ved Uluru.
Dag 13
Uluru–Sydney. Fly til Sydney og videre til Blue Mountains.
Dag 14
Blue Mountains og videre til kystbyen Port Stephens.
Dag 15
Port Stephens
Dag 16
Port Stephens. Dag på egen hånd
Dag 17
Port Stephens – Sydney via Vinområdet Hunter Valley.
Dag 18
Sydney. Byrundtur med vandretur til Bondi Beach, rundvisning i Sydney Opera House og sejltur til Manly.
Dag 19
Sydney. Tid på egen hånd.
Dag 20
Sydney. HjemreIse.
Dag 21
Ankomst Oslo

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
94 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo mot Melbourne.
Dag 2
Ankomst til Melbourne.

Vi lander i Melbourne, Australias nest største by og hovedstaden i delstaten Victoria. Byen har vunnet flere priser for å være Australias beste by å bo i, og den har en veldig hyggelig atmosfære. Melbourne er hip og avslappet, livlig og kreativ, og en stor del av de 5 millioner innbyggerne beveger seg rundt i byen på sykkel eller med trikk. I gatebildet viser det multikulturelle preget seg blant annet i spennende restauranter, som blander forskjellige etniske mattradisjoner i sin behandling av de gode råvarene fra land og vann. Ved ankomsten kjører vi til hotellet og får oss en god nattesøvn så vi er klare til å utforske byen i morgen.

Overnatting i Melbourne.

Dag 3
Melbourne. Rundtur i byen med blant annet båttur på Yarra River, Eureka Tower og velkomstmiddag

Etter en god frokost starter vi dagen litt rolig med en gåtur som tar oss gjennom det sentrale Melbourne og vi kommer blant annet gjennom byens spennende arkader og gågaten Bourke Street Mall. Melbourne er kjent for sin gatekunst og når vi går ned Hosier Lane ser vi eksempler på dette. Rett rundt hjørnet ligger Saint Paul’s Cathedral med et imponerende inngangsparti med vakker glassmosaikk. På den andre siden av den travle Flinders Street ligger Federation Square som er selve hjertet i byen. På denne plassen er det et stort utvalg av restauranter, kaféer og barer og når det avvikles store internasjonale sportsbegivenheter i Melbourne, blir det vist på storskjerm her. Det gjelder både det årlige Formel 1-løpet og tennisturneringen Austalian Open som spilles hvert år i januar.

Federation Square ligger rett ved Yarra River, elven som har sitt utspring 242 kilometer nordøst for Melbourne og på veien til Port Philip Bay gir liv og næring til de omkringliggende jordbruksområder og et av de mange kjente vindistriktene, Yarra Valley.

Det blit tid på egen hånd til å spise lunsj i byen før vi møtes igjen for å dra på en båttur på Yarra River. Her kan vi lene oss tilbake en stund og betrakte storbyens grønne oaser som ligger glemt mellom de høye skyskraperne.

Etter å ha fått fast grunn under føttene igjen, skal vi opp og se «alt» litt oppefra. Vi tar heisen opp til 88. etasje i bygningen Eureka tower hvor vi har fritt utsyn over byen og forstedene. Heretter går vi over på en nærliggende restaurant hvor vi får en velfortjent velkomstmiddag før vi drar tilbake til hotellet for en god og velfortjent natts søvn.

Overnatting I Melbourne.

Dag 4
Melbourne. Utflukt til Brighton og til Philip Island på utkikk etter koalaer og pingviner

I dag skal vi på utflukt utenfor Melbourne. Vi hopper på en av de mange sporvognene som fremdeles kjører rundt i Melbourne. Vår destinasjon er den populære forstaden og kystbyen St. Kilda. St. Kilda ligger ut til Port Philip-bukta og er et populært område for både lokalbefolkningen og turister, blant annet på grunn av de mange hyggelige cafeene. Turen med sporvognen tar en halv times tid. Når vi kommer fram i St. Kilda rusler vi rundt, tar en tidlig lunsj (for egen regning) og tar en titt på de hyggelige butikkene langs Acland Street.

Vi blir hentet av en buss og kjørt ut mot den lille badebyen Brighton som ligger sør for St. Kilda. Her går vi en kort tur på stranden og ser de fargerike små strandhusene som alle er malt med forskjellige motiver.

Etter vår lille strandtur begir vi oss mot Philip Island som ligger ca. 150 km sørøst for Melbourne. Øya er kjent for vakre natur og unike dyreopplevelser. Det er spesielt koalabjørnene og de små pingvinene som er øyas store trekkplaster.

Philip Island er en mindre øy på ca. 100 km2. Hele øya er et beskyttet naturområde og naturen byr blant annet på vakre kyststrekninger der pingviner, seler og hvaler boltrer seg i vannet.

Vårt første stopp blir ved Koala Conservation Centre. Man kan ikke ha vært i Australia uten å se en koalabjørn. Som mange andre dyrearter er koalaen i dag en truet dyreart fordi dens naturlige levesteder på fastlandet blir mindre og mindre. Det er nå få steder man kan være så heldig å se det nusselige dyret i naturen. Sentret er ikke en zoologisk hage, men et sted der det arbeides for å bevare koalaen. Fra gangbruer kan vi vandre rundt i deres naturlige omgivelser og ofte komme ganske nært innpå dyrene. Som regel sitter de og halvsover eller spiser eukalyptusblader. Koalaen tilbringer nemlig mesteparten av livet med å spise og sove.

Etter at vi har hilst på de sjarmerende dyrene kjører vi ut til øyas vestligste punkt som heter The Nobbies. Har du med deg kikkert har du mulighet for å se øreseler ute ved Seal Rocks, en selkoloni utenfor øyas sørkyst.

Nå er det på tide med middag før kveldens store høydepunkt, den store «Pingvin paraden». I besøkssenteret er det en god liten kafé med et godt utvalg av retter på menyen (middag for egen regning) og det er også tid til å se den flotte utstillingen før vi begir oss ned til stranden for å se pingvinene komme i land etter at solen har gått ned. Hver kveld rundt solnedgang kommer pingvinene tilbake på land etter en hel dag på jakt etter fisk i havet. Det er en morsom opplevelse å se de små pingvinene i hopetall komme vaggende opp gjennom sanden til deres reder og huler i klittene.

Heretter takker vi for oss og tar farvel med Philip Island. Vi kjører tilbake til Melbourne og er tilbake på hotellet rundt midnatt.

Overnatting i Melbourne.

Dag 5
Great Ocean Road – fra Melbourne til Warrnambool

I dag forlater  vi storbyen Melbourne og legger ut på en kjøretur langs kysten. Vi skal først ut av byen og etter en drøy times tid, kommer vi ut på Great Oean Road, kjent for de majestetiske kalksteinsklippene som stiger opp av havet og er et av Australias mest ikoniske vartegn. Veien vi følger er ikke bare et vakkert kystlandskap, men også et krigsminnesmerke for falne i første verdenskrig og bygd av hjemvendte soldater i perioden 1919—32. På veien kommer vi forbi klippeformasjonen De tolv apostlene, som på tross av navnet bare består av åtte frittstående klipper utenfor kysten. Havets erosjon har gravd klippetårnene ut av kystklippen, og så sent som i 2005 fortærte havet en av apostlene, som der før var ni av. Ikke desto mindre er det et imponerende syn. Litt lenger fremme på kysten kommer vi forbi enda et vitnesbyrd om erosjon, Loch Ard Gorge. Denne kløftlignende bukta fikk sitt navn etter skipet "Loch Ard", som gikk ned her i 1878 med bare to overlevende. Også her har havet spist seg inn på klippene, og i 2009 forsvant den buehvelvede klippen fra ”inngangen” til bukten, så der nå i stedet er to separate klipper – som heter Tom og Eva etter de to overlevende fra skipbruddet.

Nær Port Cambell ser vi enda en naturskapt klippeformasjon, London Bridge. Opprinnelig hadde London Bridge en naturlig bro som forbant den til fastlandet. Broen var et imponerende syn, men i 1990 kollapset en del av den og etterlot bare en øy som nå var adskilt fra kysten.

Sist på ettermiddagen ankommer vi til kystbyen Warmambool hvor vi slår oss ned for natten. Vi spiser middag sammen på hotellet og kan etterfølgende nyte noe godt å drikke i hotellets bar.

Overnatting i Warrnambool.

Dag 6
Warrnambool – Mt. Gambier

I dag forsetter vi med bussen langs den sørlige kysten hvor dagens mål er byen Mount Cambier som ligger i den sørlige delen av nabostaten South Australia.

Men før vi forlater Warnambool kjører vi til det nærliggende Tower Hill, et naturreservat som ligger i en utdødd vulkan. Tower Hill er blant de mest fascinerende geologiske formasjonene i Australia, og området er bosatt av blant annet koalaer, emuer, kenguruer, pungrotter og vannfugler.

Etter en liten gåtur fortsetter vi vestover til Portland, som er delstaten Victorias første permanente europeiske bosetning. Byen ble grunnlagt i 1834 og rommer fremdeles en rekke historisk spennende bygninger. Dagens sluttdestinasjon er byen Mt. Gambier, Sør-Australias nest mest befolkede by (etter Adelaide). I forbindelse med at vi krysser statsgrensen skal vi stille klokkene våre ½ time tilbake.

Før vi sjekker inn på hotellet vårt i Mt. Gambier skal vi føst besøke Umpherston Garden en veldig vakker hage som er anlagt i et såkalt «sinkhole», et jordfallshull. Man kan se hagen ovenfra og det er en trapp som fører ned til selve hagen.

Ikke langt herfra ligger The Blue Lake. Innsjøen som nesten er helt rund og sirkelformet er kjent for å skifte farge to ganger i året. Fra desember til mars er den strålende koboltyblå mens fra april til november har den en mer grå farge. Den helt nøyaktige årsak til fargeskiftet diskuteres fremdeles men det er enighet om at det er relatert til forandringer i vannlagenes temperaturer. Innsjøen forsyner også Mt. Gambier med friskt vann. En sti fører  hele veien rundt innsjøen, men vi går bare en del av veien til et par utsiktspunkter før vi kjører til hotellet vårt.

Overnatting i Mount Gambier.

Dag 7
Mt. Gambier – Adelaide

I dag kjører vi den siste etappen mot Adelaide. Etter hvert som vi forlater Mt Gambier, blir det lengre og lengre mellom de små kystbyene. Selv om det venter en lengre dag i bussen, er det en fascinerende tur gjennom Australias bushland, og her er det gode muligheter for å se wallabyer (en mindre kenguruart). Vi kjører gjennom Coorong National Park hvor tusenvis av pelikaner holder til.

Etter lunsj begynner byene å dukke opp igjen, og kort før Adelaide stopper vi i byen Hahndorf, som først ble bosatt av lutherske innvandrere fra Preussen. De fleste av dem var om bord på skipet Zebra, som ankom i 1838. Byen er oppkalt etter skipets kaptein Dirk Meinhertz Hahn, som kom fra Vesterland. Hahndorf er Australias eldste overlevende tyske bosetning, og den tyske arven er veldig til stede i byen, blant annet i form av bindingsverkshus og restauranter som serverer tyske retter og tysk øl.

Fra Hahndorf er det ikke langt til Australias femte største by, Adelaide – hvor vi overnatter.

Overnatting i Adelaide.

Dag 8
Adelaide. Formiddagen på egen hånd. Vingårdsbesøk i McLaren Vale.

Etter tre dager på farten, tar vi en formiddag i eget tempo her i Adelaide, som er hovedstaden i delstaten South Australia. Adelaide er ikke større enn at man selv kan utforske denne nydelige mini-metropolen. Om man vil se på butikker, så er Rundle Mall byens store gågate. Victoria Square markerer byens sentrum og forretningsdistrikt, og det store innendørs Central Market er en del av byens Chinatown. Oppe på North Terrace finner du blant annet den botaniske hagen som også er verdt et besøk.

Reiselederen arrangerer en kort felles gåtur om formiddagen for de som ønsker det.

Utpå ettermiddagen møtes vi igjen for å besøke den vakre vinregionen McLaren Vale litt utenfor Adelaide. Området er kjent for sin fremragende vinproduksjon og har ideelle forhold for å dyrke druer av høy kvalitet på grunn av sin beliggenhet nær kysten og det milde middelhavsklimaet.

McLaren Vale ligger i naturskjønne omgivelser med myke åser og frodige vinmarker som byr på enestående utsikter. Vingårdene i området produserer et bredt utvalg av druesorter, inkludert Shiraz, Cabernet Sauvignon, Grenache og Chardonnay, noe som gir en rik og mangfoldig samling av viner.

Vi besøker en av de mange vingårdene i området og får også anledning til å smake på noen av vinene som produseres her. Deretter kjører vi til selve byen McLaren hvor det blir tid til å gå litt rundt på egen hånd og besøke noen av vingårdene og kunstbutikkene som preger den lille byen.

Deretter returnerer vi til Adelaide hvor kvelden er til egen disposisjon i byen.

Overnatting i Adelaide..

Dag 9
Adelaide fly til Alice Springs. Byrundtur med ANZAC-monumentet, School of the Air og The Flying Doctors.

Etter frokosten har vi (avhengig av avreisetidspunktet) et par timer på egen hånd etterfulgt av en tur til flyplassen for å fly nordover til Alice Springs i delstaten Northern Territory. Alice, som byen kalles, ligger akkurat mellom Darwin i nord, og Adelaide i sør. I Alice Springs bor rundt 27 500 mennesker og byen er knutepunktet for hele den tynt befolkede provinsen.

Ved ankomsten til Alice Springs kjører vi til Anzac Hill Memorial, et monument som ble reist i 1934 til ære for de falne australske og newzealandske soldater under 1. verdenskrig. ANZAC er en forkortelse for en sammenslutning av australske og newzealandske tropper, The Australian and New Zealand Army Corps, som kjempet sammen under 1. verdenskrig, 2. verdenskrig, i Korea og i Vietnam. Fra toppen av bakken er det flott utsikt over byen og det røde ørkenlandskap.

Neste stopp blir School of the Air, som i mange år underviste barn via radio i et område på over en million kvadratkilometer. Prosjektet begynte i 1950 med noen få timers ukentlig undervisning over radioen, og til å begynne med var det mest enveiskommunikasjon. Med tiden ble det tilføyd spørretime etter undervisningen, og antallet undervisningstimer ble satt opp. Lærerne brukte de flyvende legenes radiorom når de skulle sende, men i 1978 fikk skolen sitt eget radiostudio. I 2000 gikk man over til internettbasert undervisning, og i dag bruker skolen den nyeste teknologien til glede for barn i de fjerneste delene av landet.

Siste stopp blir  Royal Flying Doctor Service (RFDS), som noen kanskje kjenner fra TV-serien ”Flying Doctors”. Fra basen i Alice Springs går den flygende legeservicen ut til fjerntliggende farmer og små samfunn i hele Northern Territory. Den luftbårne legegjerningen begynte i 1928 i Queensland og spredte seg raskt til hele landet.

Heretter kjører vi til hotellet vårt hvor vi spiser middag sammen på hotellet.

Dag 10
Alice Springs. Telegrafstasjonen og videre til Kings Canyon. Gåtur langs Creek Walk.

Før vi forlater Alice Springs besøker vi den gamle telegrafstasjonen, stedet er de første europeere bosatte seg i Alice Springs. Telegrafstasjonen ble opprettet i 1872 for å transmittere beskjeder mellom Adelaide i sør og Darwin i nord. Det er den best bevarte av 12 stasjoner på den såkalte Overland Telegraph Line. Stasjonen var i bruk i 60 år før den ble gjort om til en skole for aboriginske barn.

Vi forlater «Alice» og kjører de godt 30 milene vestover mot Kings Canyon. Underveis stopper vi selvfølgelig så vi får strukket benene og kjøpt forfriskninger. Den store kløften Kings Canyon er ca. 300 meter høy og er en del av Wartarrka nasjonalpark – et større klippeområde.

Vi innkvarteres på et resort nær kløften og etter å ha fått anvist rommene våre møtes vi om ettermiddagen og tar oss en vandretur nederst i kløften. De fleste kan være med på denne 2,5 kilometer lange vandreturen. Turen tar typisk en times tid der vi følger det lille vannløpet og kan betrakte de bratte røde klippesidene. Husk de gode turskoene og ikke minst vann.

Når vi er tilbake på hotellet spiser vi middag sammen før vi sier god natt.

Dag 11
Kings Canyon – Uluru (Ayers Rock). Morgentur Rim Walk. Buss til Uluru.

Vi står tidlig opp for å dra på en vandretur i den vakre kløften. Turen i dag er litt mer krevende enn turen i går og derfor starter vi tidlig om morgenen før solen og varmen får fatt. Turen vi skal på heter Rim Walk og er en 6 kilometer lang gåtur langs toppen av kløften. Herfra har vi en enestående utsikt over dette fantastiske naturområdet. Her er det mange utsiktspunkter og man kan virkelig se den barske røde outbackens natur. Den vanskelige delen av turen er den starten av ruten, der vi skal opp ca. 500 bratte trappetrinn. Men når vi først har kommet opp er det kameraet som kommer til å jobbe mest. Etter vandreturen får vi en velfortjent frokost på hotellet før vi gjør oss klare til å forlate resortet.

Vanlig god fysisk form og gode tursko er et must for å kunne gjennomføre dagens vandretur – samt vann. Har man ikke mot eller lyst til å delta på denne turen kan man sove litt lenger og nyte en stille morgen på resortet.

Vi forlater Kings Canyon. Vi kjører godt og vel 300 km sørvest mot Uluru (Ayers Rock). Underveis stopper vi ved et «township» utenfor alvarfei. Her er det mulig å ta seg en lunsj (for egen regning) mens vi nyter utsikten til Mt. Connor – det flate fjellet.

Vel framme ved Uluru kjører vi til hotellet vårt og sjekker inn.


Uluru eller Ayers Rock? Ayers Rock var det tidligere offisielle navnet som ble gitt av europeiske oppdagere og kolonister i det 19. århundre. I 1985 ble det offisielle navnet endret til Uluru som en del av anerkjennelsen av den innfødte australske befolkningens kulturelle og historiske betydning av stedet. Så i dag er Uluru det offisielle navnet på klippen, og det er viktig å være oppmerksom på den kulturelle og respektfulle konteksten når man snakker om dette stedet. Å bruke det opprinnelige navnet Uluru er en måte å anerkjenne og vise respekt for den innfødte australske kulturens forbindelse til stedet.

Dag 12
Uluru. Gåtur ved Uluru og The Olgas. Middag under åpen himmel ved Uluru.

Av alle de storslåtte naturopplevelser i Australia er det en av dem som virkelig skiller seg ut. . Det er naturligvis Ayers Rock, eller “Uluru”, som den heter på aboriginspråket. Denne kjempemessige steinen ligger i hjertet av Australia i nasjonalparken Uluru-Kata Tjuta, som er på UNESCOs liste over verdens naturarv. Gjennom årene er Ayers Rock/Uluru sammen med Sydney Opera House blitt symbol på selve Australia. Ayers Rock/Uluru er 348 meter høy, 2,4 kilometer lang, cirka ni kilometer i omkrets, og endelig stikker den 3,5 kilometer ned i undergrunnen. Uluru blir ofte nevnt som verdens største monolitt, noe den nesten også er. Bare Mount Augustus i det vestlige Australia overgår Uluru i størrelse. Området er hellig for aboriginere, og det er steder der man ikke får gå eller fotografere.

Vi står tidlig opp for å nyte synet når solens første stråler rammer Ayers Rock/Uluru. Morgenens fargespill er minst like intenst som det vi ser om kvelden. Vi fortsetter til foten av den 348 meter høye klippen for å ta den i nærmere øyesyn. Her skal vi blant annet gå en tur som fører oss forbi hulemalerier og rare steinformasjoner. Vær klar over at klippens tradisjonelle eiere, Anangu-folket, av religiøse årsaker helst ikke ser at klippen blir besteget. Vi kjører tilbake til hotellet vårt og spiser frokost.

Senere, om ettermiddagen er det er mulig å ta seg en svalende dukkert i hotellets basseng før vi kjører den korte veien til nasjonalparken Kata Tjuta, eller The Olgas som den også kalles. Her begir vi oss ut på en fottur mellom de imponerende klippeformasjonene og kommer til slutt inn mellom de to høyeste toppene.

Som avslutning på dagen skal vi tilbake til den store klippen. Vi skal nemlig nyte solnedgangen her ute i den australske ødemarken. Det dekkes opp til en ekte BBQ-middag med blant annet australske delikatesser. Etter mørket at senket seg over Uluru bryter den mest fantastiske stjernehimmelen frem. Denne delen av Australia har nok verdens mørkeste og klareste stjernehimmel og det gir oss derfor en vakker avslutning på dagen. Etter middagen kan vi sitte i ro og mak og nyte ødemarkens funklende stjernehimmel uten gatelykter eller andre lyskilder i miles omkrets.

Dag 13
Uluru–Sydney. Fly til Sydney og videre til Blue Mountains.

Det er nå dags å forlate Uluru og den australske outback, og vi kjører til den lille flyplassen og setter kursen mot Sydney. Ved ankom til Sydney kjører vi direkte mot Blue Mountains som ligger ca 110 kilometer vest for Sydney. Fjellene av sandstein har fått navnet sitt på grunn av eukalyptustrærne, som gir et blått skjær over området når lyset brytes i oljedråpene. Det går dype juv og fosser gjennom fjellene, og områdets enestående skjønnhet har satt det på UNESCOs liste over verdens naturarv.

Vi overnatter i byen Katoomba som er områdets hovedby og tar en stille kveld i byen og sparer de store opplevelsene til morgendagen. Ved å bo i Katoomba har vi den fordel at vi kan nyte severdighetene om morgenen før de mange besøkende fra Sydney ankommer på dagstur.

Dag 14
Blue Mountains og videre til kystbyen Port Stephens.

Vi starter vår utflukt rett etter frokosten, hvor vårt første stopp blir ved utsiktspunktet Echo Point Lookout. Her ser vi de berømte The Three Sisters, et naturfenomen bestående av tre klippeformasjoner, og vi får høre den aboriginalenes myte om deres opprinnelse.

Deretter venter 'verdens bratteste togreise' når vi med Scenic Railway begir oss 415 meter nedover, og via en tunnel ender opp i regnskogen. Her går vi på noen anlagte stier gjennom det frodige landskapet frem til plattformen hvor Scenic Cableway venter på oss. Denne tar oss til nye høyder, og byr på nye spektakulære utsikter over området og regnskogen. Neste punkt på dagsordenen er Scenic Skyway, en svevetur på 270 meter over kløften, hvorfra vi nyter en imponerende utsikt. Det er glassgulv i selve gondolen, noe som gir oss et annerledes syn på The Three Sisters og Katoomba-fallene under oss.

Etter lunsjen (for egen regning) forlater vi Blue Mountains og kjører mot den lille kystbyen Port Stephens, som ligger omtrent 200 km nord for Sydney. Byen er en liten skjult perle langs kystlinjen i New South Wales, og det vakre området er kjent for sin naturskjønnhet, rolige farvann og et mangfold av aktiviteter og severdigheter.

Historisk sett var det skipskapteinen James Cook som oppdaget Port Stephens da han passerte området i 1770. Han registrerte området, men det var først senere at kolonistene begynte å bosette seg der. Området ble oppkalt etter Sir Philip Stephens, som var første sekretær for det britiske admiralitetet, og området fikk offisielt navnet Port Stephens i 1824.

Men lenge før det hadde Port Stephens-området vært hjem for aboriginene fra Worimi-stammen, som hadde en dyp forbindelse til det maritime miljøet. De utnyttet de rike ressursene i området, inkludert fiske og jakt på havpattedyr. Området har fortsatt en sterk forbindelse til Worimi-stammen, som har kjempet for å bevare sin kultur og tradisjoner.

Når vi kommer frem til Port Stephens, finner vi vårt hotell hvor vi skal bo de neste tre dagene.

Dag 15
Port Stephens

Det omkringliggende området er hjem til flere nasjonalparker, inkludert Tomaree National Park. Vi kjører til foten av en ås ved navn Tomaree Head. Herfra har vi en fottur på omtrent 1,5 kilometer til toppen hvor vi blir belønnet med en fantastisk utsikt.

Det blir litt tid til å utforske byen og langs havnefronten før vi på ettermiddagen tar på en delfinsafari. Vannet rundt Port Stephens er kjent for de mange delfinene som lever her, og derfor er det en opplagt mulighet til å seile ut for å oppleve delfinene i deres naturlige miljø. Er vi heldige, kan det også hende at vi får se hvaler.

Resten av ettermiddagen og kvelden har vi til egen disposisjon. Port Stephens byr på et mangfold av spisesteder som serverer fersk fisk og skalldyr. Prøv lokale spesialiteter som østers og reker.

Dag 16
Port Stephens. Dag på egen hånd

Vi har en dag på egen hånd til å puste ut etter turens mange opplevelser. Man kan dra på en båttur, eller hoppe på en ferge til de omkringliggende øyene, som Broughton Island og Shoal Bay, hvor du kan utforske uberørte strender.

Reiselederen er også klar med råd og veiledning til hvordan dere kan tilbringe dagen i Port Stephens.

Dag 17
Port Stephens – Sydney via Vinområdet Hunter Valley.

Vi takker for oss og forlater vårt lille ferieparadis for å kjøre mot Sydney.

På veien dit stopper vi ved vinområdet Hunter Valley, som er en av Australias mest kjente og historiske vinregioner. Kjent for sitt maleriske landskap, ligger det blant bølgende åser og frodige daler. Klimaet i Hunter Valley er varmt og fuktig, noe som er ideelt for dyrking av visse druesorter, spesielt Semillon og Shiraz. Området er berømt for sine unike og smakfulle viner, som har oppnådd internasjonal anerkjennelse. Med en vinproduksjonshistorie som strekker seg over 150 år, huser Hunter Valley mange koselige vingårder og kjellere, hvor vi skal besøke en av disse og oppleve en vinsmaking med noen av områdets viner.

Fra Hunter Valley setter vi kursen mot Sydney, byen som i 1788 ble grunnlagt av engelske straffanger og siden har utviklet seg til Australias største by. Sydneys ikoniske landemerke, Operahuset, er et av de mest kjente landemerkene i verden og er blitt et symbol på alt det fantastiske som Australia representerer. Det er ingen tvil om at de fleste besøkende i landet betrakter Sydney som et av høydepunktene – beliggenheten er enestående, og severdighetene er mange. Befolkningen stammer fra alle deler av verden, og dette gir et stort utvalg av multikulturelle arrangementer og hundrevis av forskjellige kafeer og restauranter.

Ved ankomst i Sydney kjører vi til vårt hotell, og resten av dagen har vi på egen hånd til å se litt på området rundt hotellet.

Dag 18
Sydney. Byrundtur med vandretur til Bondi Beach, rundvisning i Sydney Opera House og sejltur til Manly.

Australia her over 10 000 strender og for mange av de australiere som er bosatt langs kysten tilbringes mange av livets timer på stranden. Australias mest kjente strand er nok Bondi Beach som ligger øst for byens sentrum. Vi tar bussen ut til nabostranden Tamarama Beach og går de ca. 2 km langs kysten til Bondi Beach. På gåturen kan vi nyte flotte utkikkspunkter og underveis ser vi også noen gamle stengraveringer utført av aboriginene, noen av de flere tusen år gamle.

Vel fremme på Bondi Beach kan vi nyte synet av den ca. 1 km lange standstranden der sydneybeboerne flokker til for å svømme, surfe, sole seg og ikke minst, se på folk.

Vi tar bussen til The Royal Botanic Gardens og utsiktspunktet Mrs Macquarie’s Chair. Den berømte stolen, som i virkeligheten har form som en benk, er skåret ut av sandstein av straffanger i 1810 og var en gave til guvernør Macquaries hustru, Elizabeth. Det sies at hun pleide å sitte på steinen i timevis for å nyte panoramautsikten og se på skip som kom seilende fra Storbritannia. Utsikten har siden blitt beriket med Sydney Harbour Bridge og Sydney Opera House. Vi går de ca. 1,5 km gjennom den botaniske hagen til Operahuset. Underveis er det store muligheter for å se papegøyer og andre eksotiske fugler.

Fremme ved operahuset er det nå dags å beundre Sydneys verdensberømte varetegn, som er tegnet av den danske arktitekten Jørn Utzon. Med sine karakteristiske hvite takbuer minner operahuset om et skip for fulle seil og symboliserer dermed på beste vis livet i Sydney, som i høy grad leves i og omkring den vakre naturskapte havnen. Siden innvielsen i 1973 har bygningen vært ramme rundt noen av landets største musikk- og teaterbegivenheter. Det får vi høre mer om under omvisningen inne i bygningen.

Med ny kunnskap om operahuset har vi nok også fått opparbeidet oss en god appetitt, så er tid til å finne litt lunsj er ved Circular Quay, et pulserende område ved Sydneys havnefront (lunsj på egen regning)

Gode og mette skal vi nå oppleve Sydney fra sjøsiden. Vi går om bord på en av de mange havnebåtene som forbinder Sydney og de mange forstedene og setter kursen mot en av disse, den populære Manly Beach. Underveis kan vi nyte synet av byens skyline og ikoniske byggverk, blat annet den enorme broen av stål, Sydney Harbour Bridge, som på flotteste vis forbinder den sørlige og nordlige delen av byen.

Manly Beach er et populært sted for både lokale og for turister og er kjent for den flotte havutsiken, de gylne sandstrendene og den livlige atmosfæren. Vi ankommer til Manly Wharf og stiger av midt i Manlys hjerte hvor det finnes et antall kaféer, butikker og restauranter. Vi tar en avslappet gåtur opp gågaten, The Corso, som forbinder bryggen med stranden.

Stranden er populær både blant surfere og svømmere og det vil være tid til å slappe av på stranden eller kanskje dyppe føttene i det kjølige vannet. Fra strandens sørlige del kan man ta en kort og vakker gåtur langs den maleriske kyststien til Shelly Beach, en beskyttet bukt som er kjent for rolig vann og god snorklemuligheter. Turen er på ca. 1 km hver vei og byr på en fantastisk utsikt over havet og klippene i nærheten.

Når det er dags å forlate Manly Beach finner vi vei tilbake til kaien og tar en av båtene retur til Circular Quay. Herfra tar vi metroen tilbake til hotellet.

Overnatting i Sydney.

Dag 19
Sydney. Tid på egen hånd.

I dag kan du gå utforske Sydney i ditt helt eget tempo. Du kan eventuelt utforske den sjarmerende bydelen The Rocks, som er den eldste bydelen i Sydney og ligger rett ved foten av Sydney Harbour Bridge. Da første gruppe av britiske straffanger kom til Australia i 1788, var det akkurat her i The Rocks at de første husene ble bygget, og området har derfor stor historisk betydning, ikke bare for Sydney, men for hele Australia.

Overnatting i Sydney.
 

Dag 20
Sydney. HjemreIse.

Det er dags å takke for oss og ta farvel med Sydney og fantastiske Australia. Avhengig av avreisetidspunktet har vi dagen til å få noen siste inntrykk før vi møtes og kjører til flyplassen.

Dag 21
Ankomst Oslo

Vi lander i Oslo etter 3 fantastiske uker Down Under

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 94 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltrom
19 998,–
Prisen inkluderer
  • Norsk/svensk reiseleder
  • Fly Oslo – Melbourne og Sydney – Oslo
  • To innenriksflyvninger
  • Utflukter ifølge program
  • Innkvartering på gode hotell i delt dobbeltrom
  • Frokost daglig
  • 1 lunsj og 5 middager
  • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
  • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
  • Reiseforsikring
  • Turistvisum til Australia (les mer under Før reisen)
  • Tillegg for enkeltrom
  • Eventuelle ekstra arrangementer
  • Eventuelle driks
  • Personlige fornødenheter
  • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Pakkeliste

  • Liten ryggsekk eller bag/veske til utflukter
  • Sommertøy
  • Genser/lett vindjakke 
  • Regnjakke 
  • Gode tursko og sportssandaler
  • Badetøy (håndkle ikke nødvendig)
  • Lommelykt
  • Myggspray
  • Solkrem med høy faktor, solhatt og solbriller

​Det er håndklær på alle de stedene vi overnatter, men hvis du ønsker å bade i naturen underveis er det en god idé å ta med seg et eget håndkle.

Strenge tollregler

Legg merke til at Australia har veldig strenge regler for innføring av sigaretter, frukt og andre matvarer. Udeklarerte matvarer medfører en kontant bot på 500 australske dollar ved innreise. Dette gjelder også matvarer fra flyet eller avreiseflyplassen.

Deltagerantal

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4–6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Mer om Australia

Her kan du finne ut mer om Australia:
www.albatros.no/reisemaal/australia-og-stillehavet/australia
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell, driks og se om du trenger vaksinasjoner.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du trenger tilslutning med innenriksfly i Norge skal du selv sørge for dette. Vi anbefaler at du har minst 2,5 time mellom flyskiftene.

Pass og visum
Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Lignende reiser