Eksklusivt safarieventyr i Kenya: The great migration

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Albatros byr på en førsteklasses safariopplevelse. Opplev den store viltvandringen i økosystemet i Masai Mara og Serengeti

Max 18 deltagere

Det venter en helt stor opplevelse når vi reiser i våre moderne Land Cruisere til Masai Mara National Reserve, hvor vi tilbringer fem dager med å følge de trekkende viltflokkene når de krysser Mara-elven for å komme frem til Masai Maras frodige gressletter. Vi reiser når flokkene som regel har kommet et godt stykke opp i Masai Mara, og da kan vi nesten daglig oppleve at de krysser den vannrike elven hvor store krokodiller venter på byttet sitt. Det er en spesiell tid hvor safariturister får oppleve utrolig mange godbiter på den spennende savannen. De gulgrønne slettene er fylt med gressende antiloper, mens rovdyr som løve, hyene, leopard og gepard lusker rundt i periferien på jakt etter føde til årets kull. Migrasjonen er et naturfenomen som er uforutsigbart. Vi kan aldri garantere at man ser et spesifikt dyr eller dyreflokk.

Alle dagene i selve nasjonalparken tilbringer vi rett ved grensen til Tanzania, der viltet kommer trekkende fra. Før det skal vi imidlertid til de store sjøene i Riftdalen, og senere går turen til Diani Beach i Mombasa og den flotte, førsteklasses resorten Leopard Beach.

Dette er en tvers igjennom førsteklasses reise med maksimalt 18 deltagere i tre av Albatros’ spesialbygde 8-seters Land Cruisere med vindusplass til alle (maks. seks deltagere per bil). Albatros-reiselederen følger med på hele safaridelen.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Rundreise, Safari

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Kenyanske shilling

Dagsprogram 14 dager
Dag 1
Avreise fra Oslo til Nairobi
Dag 2
Nairobi til Lake Naivasha. Båttur til Crescent Island og vandretur
Dag 3
Lake Nakuru, på jakt etter neshorn, flamingoer og sjiraffer
Dag 4
Turen går videre gjennom Riftdalen til lodgen vår i Masai Mara
Dag 5
Heldagssafari i Masai Mara
Dag 6
Heldagssafari i Masai Mara
Dag 7
Masai Mara og masailandsby
Dag 8
Masai Mara til Nairobi. Karen Blixens farm og sjiraffsenteret
Dag 9–12
Leopard Beach Resort & Spa på Diani Beach i Mombasa
Dag 13
Hjemreise
Dag 14
Ankomst Oslo

Hoteller

Lake Naivasha Simba Lodge

 • Restaurant
 • Svømmebasseng
 • Bankboks
 • Gave butikk
 • Bassengbar
 • Biljardbord
 • Massasje
 • Tennis

Lake Naivasha Simba Lodge er et absolutt fortryllende sted hvor moderne komfort blander seg stilfullt med naturen. Det tilbyr et miljø hvor gjestene kan friske opp sansene, gjenoppdage kjærligheten til reise og gjenopprette kontakten med verden rundt dem. Hvert rom er herlig privat; du kan for eksempel sitte på balkongen din og stille og rolig observere det rike dyrelivet på nært hold, ta en lur og våkne til en fantastisk utsikt over bushen. Fordyp deg i dette eksklusive miljøet og la hjertet ditt begynne å slå til Afrikas rytme.

Mara Simba Lodge

 • Restaurant
 • Svømmebasseng
 • Bankboks
 • Gave butikk
 • Biljardbord
 • Bar og lounge tv

Mara Simba lodge tilbyr en strålende jungelatmosfære og er en fantastisk ramme for de som besøker Masai Mara. Mara-opplevelsen forblir enhver safarielskers ultimate drøm. Det naturlige hjemmet til "Big 5" dyrelivet, en safari til Kenya er ikke komplett uten denne opplevelsen. Fra august til november drar tusenvis av besøkende ned til Maasai Mara for å oppleve et av de mest spektakulære fenomenene på jorden. Bli med og opplev den store migrasjonen: en svermende masse av sebraer, gnuer og topi, etterfulgt av åtseldyr, vandrer inn i Mara-sletten i denne perioden. En helt spektakulær opplevelse.

Leopard Beach Resort & Spa

Leopard Beach Resort ligger omtrent 35 kilometer sør for Mombasa på Kenyas vakreste strand. Det eksklusive feriestedet ligger rett på stranden med en vakker, hvit arkitektur i typisk arabisk kyststil. Bygningene er bygget rundt et stort parkområde med flere svømmebasseng både på strand- og landsiden. Feriestedet har to sportssentre for henholdsvis land- og vannsport, hvor du kan trene tennis, styrketrening, squash, dykking, windsurfing, fiske og mye mer.

Den lange, kritthvite sandstranden inviterer til bading, men mange velger også å bade i hotellets bassenger på grunn av den stadig varierende vannstanden i havet som følge av tidevannet, og fordi det kan være litt anmassende selgere på Strand.

I Uzuri Spa and Fitness Forest kan du skjemme deg bort med jacuzzi, badstue, dampbad og basseng. Du kan svette på treningssenteret, og massasjeavdelingen og skjønnhetssalongen er bemannet av kvalifiserte kroppsterapeuter.

Alle rommene er store og flotte med alle tenkelige fasiliteter og spenner fra fine standardrom til superior rom til de helt eksklusive private suitene (se under Prisinformasjon for oppgraderingsmuligheter). Standard- og superiorrommene ligger fint til rundt hagen, og noen av superiorrommene har begrenset havutsikt. Dette kan imidlertid ikke bestilles eller forespørres hjemmefra. Alle Chui Class-rommene har direkte havutsikt. Bryllups- og Executive-suitene er betydelig større og mer luksuriøse. De har et stort rom med tilstøtende sofaarrangement, samt et stort og deilig bad med blant annet jacuzzi. For de som ønsker enda mer eksklusive omgivelser, tilbyr Leopard Beach Resort en villa med separat soverom. Her er det selvfølgelig også utsikt over havet.

Anlegget har flere barer og restauranter som ligger både på stranden, ved bassengområdene og i den fine hagen. Frokostene er overdådige, og middagene inntas i feriestedets bufférestaurant. Til lunsj (for egen regning) kan du utforske de andre restaurantene eller besøke noen av de lokale spisestedene.

Mer om hotellet: https://www.leopardbeachresort.com/

Superior Balkong (Inkludert i prisen)
Superior balkongrom er plassert i øvre etasje og tilbyr private balkonger med flott utsikt over eiendommen.
Romstørrelse: 29 m² + 5 m² møblert balkong.

Deluxe Terrasse
Deluxe terrasserom er beliggende på bakkeplan med små terrasser og solsenger, og tilbyr større oppholdsrom og distinkt møblering og dekor. Alle rom har satellitt-TV, skrivebord og store skyvedørsvinduer som fører ut til terrassene. Badene har miljøvennlige regndusjer, håndholdte dusjer og arabiske dusjer.
Romstørrelse: 35 m² + 15 m² terrasse med solsenger.

Havutsikt Chui Klasse Hytter
Chui Klasse Hytter tilbyr et større soverom med skrivebord og tilhørende sitteområde. Hyttene har alle en privat hage eller terrasse og har praktfull havutsikt. Beliggende direkte på kanten over Diani Beach. Hver hytte er utstyrt med kvalitetsmøbler i rotting og fine møbler. Badene har doble regndusjer som ser inn i en hemmelig hage.
Romstørrelse: 37 m² + 10 m² terrasse med solsenger.

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo til Nairobi

Vi flyr fra Oslo med kurs mot Kenya med en mellomlanding underveis.

Dag 2
Nairobi til Lake Naivasha. Båttur til Crescent Island og vandretur

Vi ankommer tidlig om morgenen og kjører ca. to timer til Lake Naivasha, den høyest beliggende innsjøen i Riftdalen. Her innlosjeres vi på hotellet Naivasha Simba Lodge, som ligger flott til ved bredden av sjøen, omgitt av papyrus og gule akasier. Etter innsjekking tar vi en båttur mellom sovende flodhester til Crescent Island, hvor vi kan gå fritt rundt mellom sjiraffer, eland og sebra og kanskje få øye på noen av de 450 fugleartene som er registrert i området.

Dag 3
Lake Nakuru, på jakt etter neshorn, flamingoer og sjiraffer

Vi lar bagasjen stå og kjører gjennom det landbrukspregede høylandet i Kenya til saltsjøen Lake Nakuru, som er kjent for sin store, vakre flamingobestand og et rikt fugleliv generelt. Det er en ganske liten nasjonalpark midt i et svært utviklet område, men ikke desto mindre er det stor sjanse for å se begge neshornartene og den sjeldne Rothschild-sjiraffen, også kjent som Baringo-sjiraffen, her. På en enkelt dagssafari er det gode muligheter for å se mesteparten av det mest berømte savanneviltet på nært hold. Vi kjører tilbake til Naivasha og overnatter i Simba Lodge.

Dag 4
Turen går videre gjennom Riftdalen til lodgen vår i Masai Mara

Kjøreturen varer mellom fem og seks timer avhengig av værforholdene. Som nevnt foregår turen i Albatros’ spesialbygde og behagelige Land Cruisere, den eneste sikre måten å gardere seg mot været og de ofte ufremkommelige veiene på savannen på.

Turen går gjennom Riftdalen – den store fordypningen i Øst-Afrika – og dagens mål er Masai Mara-slettene i det sørvestlige Kenya, som alltid er rike på vilt. Savanneviltet begynner å dominere med en gang vi har forlatt Nakuru, og når vi ankommer til Mara utpå ettermiddagen, har det antagelig allerede vært en god safaridag. Masai Mara er en samlebetegnelse på et stort område med flere forskjellige fredede områder. Vi kjører inn i det eldste, opprinnelige området Masai Mara National Reserve, som grenser til Tanzania og befinner seg på hovedveien for viltvandringen.

De neste dagene kjører vi på safari i de tidlige morgentimene og på slutten av ettermiddagen når dyrene er mest aktive. Minst en av dagene tar vi en heldagstur med lunsjpakker. Værforhold og viltforekomsten er avgjørende for dagsprogrammet, men uansett får vi oppleve store mengder dyr, og vi får uforglemmelige opplevelser i et av verdens mest storslåtte naturområder.

Innkvarteringen foregår på den utsøkte Mara Simba Lodge (4-stjerner) i reservatet.

Dag 5
Heldagssafari i Masai Mara

Masai Mara utgjør den nordvestlige delen av Serengeti-økosystemet. Området karakteriseres av en svært tett og artsrik viltbestand som følge av de mange elvene og den relativt hyppige nedbøren. I løpet av de siste årene har det ikke vært lange tørkeperioder (teoretisk sett er høstmånedene tørre og avsvidd før høstregnet setter inn i november), og derfor har viltbestanden vokst kraftig. Løve, gepard, elefant, sjiraff og de fleste andre karakteristiske savannedyrene er svært vanlig her. Hele dagen er satt av til safari.

Dag 6
Heldagssafari i Masai Mara

Vi tilbringer hele dagen i Masai Mara. Normalt kjører vi ut på safari tidlig om morgenen, før lunsj og på slutten av ettermiddagen, eller vi drar på heldagssafari og tar med lunsjen. Hvis de store viltflokkene holder til i området rundt lodgen, kjører vi fortrinnsvis flere kortere turer. Hvis det derimot er begrenset med vilt i nærområdet, kjører vi heller færre og lengre turer. Bilene våre kommer frem overalt, selv om det kan ta litt ekstra tid hvis veiene er glatte etter regn.

Dag 7
Masai Mara og masailandsby

De mange elvene samt en regnskyll i ny og ne gir vann og næring til Kenyas største viltbestand, som omfatter den tetteste løvebestanden, den sjeldne roanantilopen, topiantilopen, store elefantflokker, tusenvis av krokodiller og flodhestflokker, som kan observeres fra bredden av Mara-elven.

Masai Mara har nesten alle typiske savannedyr – og det i rikt omfang, og de gunstige vannforholdene betyr at det nesten er garanti for at vi får se dem hele året rundt. Likevel er vandringstiden noe helt spesielt, for her topper alt samtidig. Det beste tidspunktet er fra tidlig i august til sent i oktober, med september som toppunkt. Dette kan imidlertid variere litt fra år til år.

Mara er gammelt masailand, og i områdene rundt den indre parken kan vi se det fargestrålende krigerfolket drive kvegflokkene over savannen. Vi planlegger også å besøke en lokal landsby.

Dag 8
Masai Mara til Nairobi. Karen Blixens farm og sjiraffsenteret

Etter en morgensafari setter vi kurs mot Nairobi. Vi kjører i rolig tempo og stopper kanskje i masai-hovedstaden, Narok. Vi besøker også Karen Blixens hus og sjiraffsenteret som ligger i utkanten av Nairobi. Vi overnatter på det flotte Ole Sereni Hotel med utsikt utover Nairobi nasjonalpark.

Dag 9–12
Leopard Beach Resort & Spa på Diani Beach i Mombasa

Denne uken er satt av til en eksklusiv kyst- eller strandferie på en av verdens beste strender. Reiselederen deltar ikke på denne delen av reisen. 

Dag 9 kjører vi med toget Madaraka Express til Mombasa. Toget går kl. 08.00 og kjører gjennom Amboseli, forbi Kilimanjaro og videre gjennom Tsavo nasjonalpark til Mombasa. Turen tar ca. 6 timer med ankomst rundt kl. 14.00.

Leopard Beach Resort & Spa er et av Mombasas beste hoteller. Det ligger rett ved stranden og har alle tenkelige fasiliteter, inkludert alle former for vannsport, korallrev og eksklusive à la carte-restauranter, svømmebassenger, jacuzzi og treningsrom. Du finner også store, gode rom med aircondition, flatskjerm-TV, Wi-Fi, kaffe- og tefasiliteter, minibar med mer.

I Mombasa er det i tillegg til de store strandområdene også mange aktiviteter som golf, sportsfiske og dykking. Du finner også utallige utfluktsmuligheter til Mombasa by, Gedi-ruinen i Malindi og marinereservatet, og det er også mulig å fortsette safarien med et besøk i Tsavo. Er du glad i sjømat, kan du få oppfylt drømmen om å spise hummer hver dag til en billig penge. Prisnivået er generelt lavt.

Dag 13
Hjemreise

Etter frokost kjører vi til Diani lufthavn (ca. 15 minutter fra hotellet). Herfra flyr vi tilbake til Nairobi og Jomo Kenyatta lufthavn, hvor kursen går videre mot Oslo.

Obs! På enkelte avganger vil avreisen fra Nairobi foregå rundt midnatt. På disse avgangene flyr vi fra Diani lufthavn etter lunsj og spiser middag i Nairobi før vi tar fatt på flyreisen hjem.

Dag 14
Ankomst Oslo

Prisinformasjon

Barnepris

Fra: 43 998,– for barn 2-11 år

Tillegg for å oppgradere romstandarden på Leopard Beach Resort & Spa

Tillegg for enkeltrom:

 • Deluxe Terrasse - 3398,-
 • Havutsikt Chui Klasse Hytter - 8298,-

Tillegg for dobbeltrom:

 • Deluxe Terrasse - 2498,-
 • Havutsikt Chui Klasse Hytter - 6498,-
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder fra dag 1–8
 • Fly Oslo – Nairobi t/r * med mellemlanding med Qatar Airways
 • Tog Nairobi-Mombasa med Madaraka Express
 • Rutefly Diani -Wilson bagasjeplass 15 kg
 • Safari og utflukter ifølge program med vindusplass til alle
 • 2 netter på Lake Naivasha Simba Lodge (  Helpensjon )
 • 4 netter på Mara Simba Lodge   (  Helpensjon )
 • 1 natt på femstjerners Ole Sereni Hotel
 • 4 netter på Leopards Beach Resort & Spa ( halvpensjon )
 • Frokost alle dager, 7 lunsjer el. matpakker og 10 middager
 • Skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Øvrige måltider
 • Tillegg for enkeltrom
 • e-Visa til Kenya ca. 50 USD. Les mer her
 • Drikkevarer
 • Driks beregn ca 130 USD pr. person)
 • Eventuelle ekstrautflukter
 • Peprsonlige fornødenheter
 • Alt ikke nevnt under "Prisen inkluderer"

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Bagasje

Det er lurt å ta med en mindre sekk eller bag til dagsturer/utflukter og reisedager, når du vanligvis ikke ser bagasjen igjen før på kvelden. Det er ikke nødvendig å ta med håndkle.

Vær oppmerksom på at på innenlandsflyvninger i Kenya er det kun tillatt å ta med ett stykke bagasje på maksimalt 15 kg per person til innsjekking inklusive håndbagasje.

Vær oppmerksom på at kun myke bager/vesker er tillatt.

Plastposer i Tanzania og Kenya

Vi må gjøre oppmerksom på at myndigheter i Tanzania og Kenya nylig har vedtatt en lov som forbyr innførsel og bruk av plastposer, og det er grunnen til at de vanlige skattefrie plastposene heller ikke kan tas med ved innreise til Tanzania og Kenya. For å unngå at de av dere som eventuelt planlegger å foreta kjøp i forbindelse med flyturen må få plastposen beslaglagt ved ankomst Tanzania og Kenya, vil vi oppfordre dere til å ta med for eksempel en stoffpose til oppbevaring kjøpene dine.

Når du ankommer flyplassen i Tanzania eller Kenya må du derfor kaste ut plastposen som du fikk i forbindelse med ditt taxfree-kjøp - det er satt opp store avfallsbeholdere kun for dette - og legge taxfreevarene dine inn i tøyposen du tok med deg , eller det du har valgt å ta med deg som alternativ til plastposen.
Ettersom lovverket forbyr all innførsel – og bruk – av plastposer, er det heller ikke tillatt å ha med plastposer i bagasjen.

Det er derfor ALL bruk av plastposer som er forbudt ved lov i Tanzania og Kenya, og du risikerer store bøter dersom du ikke overholder dette.

Vær og årstider

Du kan dele året i Kenya inn i tre sesonger. Januar til slutten av mars og igjen fra slutten av juni til slutten av oktober kalles den tørre årstiden. Den lange regntiden finner sted fra slutten av mars til slutten av juni, mens det korte regnet faller i november. Bortsett fra midten av april til midten av mai, er det fantastisk å reise i Kenya. Velger du å reise i april, juni og november, må du være forberedt på litt regn, som vanligvis faller om natten eller som en kort dusj midt på ettermiddagen. Dette betyr på ingen måte at du bør holde deg unna i disse månedene – tvert imot. De siste årene er det imidlertid en tendens til å forvente regn hele året. Målinger viser at det ikke kommer mer regn, men at nedbøren har fordelt seg bedre gjennom året, noe som er spesielt gunstig for plantevekst og dermed vilt.

Mange mennesker er overrasket over klimaet i Kenya. Landet ligger på ekvator, og likevel er temperaturene ekstremt behagelige. Dette er fordi safariområdene ligger mellom 700-2200 meter over havet. Dagtemperaturene er stort sett de samme hele året og ligger mellom 25-32°C. Natt- og morgentemperaturene er litt lavere, og det er lurt å ha med seg en vindjakke på morgensafariene. Klimaet på kysten er selvsagt litt fuktigere og varmere, men det føles sjelden for varmt. Temperaturer på dagtid er mellom 28-34°C og den konstante brisen gjør det veldig behagelig. Det skal selvsagt nevnes at det kan regne hele året, og at temperaturene kan avvike fra de som er nevnt.

Transportere

Du må være klar over at noen veier er i svært dårlig forfatning.

Mer om Kenya

Her kan du finne ut mer om Kenya: https://www.albatros.no/reisemaal/afrika/kenya
Les blant annet om klima og vær, tidsforskjell og tips, og se om du trenger visum eller vaksinasjon.

 

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Rated 5 out of 5 by from En flott tur med mange fantasktiske dyreopplevelser Turen var veldig spennende og vi fikk sett 31 forskjellige pattedyr og over 100 ulike fuglearter. Den store migrasjonen av dyr hadde vært flere uker tidligere, så navnet på turen "The great migration" var litt misvisende og hadde gitt noen forventninger på forhånd om hva vi skulle se. Men det at vi fikk sett alle de fem store på samme dag og fikk se løver, leoparder og geparder flere ganger veide opp for dette. Skal du på turen er det lurt å veksle inn i kenyanske shilling helst før du drar eller å ta ut shilling i minibank. Vekslingskursen fra dollar er ikke så god på hotellene. Dersom du spør om pris i dollar og shilling er den vesensforskjellig, prisene er mye høyere i dollar. Vi hadde en meget kunnskapsrik guide som var flink til å fortelle om dyr og fugler, han rullerte mellom de tre bilene vi hadde. Sjåførene var også kunnskapsrike og veldig flinke til å oppdage dyr. Husk å ha med nøtteposer, mellombarer eller lignende, også i håndbagasjen. Første dag dro vi rett fra flyplassen og ut på safari, og på flyet hadde de ikke servert frokost. Flyselskapet serverte derimot full middag midt på natten, og det var det ikke alle som ønsket. På tilbakeveien hadde vi kun 50 minutter på flyplassen hvor vi mellomlandet. Det var litt vel knapt, men takket være at vi var flere enn vår gruppe som skulle til Oslo fra Nairobi og god hjelp fra flyselskapets representanter som småløp med oss gjennom flyplassen gikk det med et nødskrik.
Date published: 2023-10-30
Rated 5 out of 5 by from Et minne for livet som jeg ikke vile hvert foruten. Turen var veldig bra den. Vi fikk ikke sett den store dyr vandringen, men det gjør ikke så mye. vi fikk se sæ mye annet av dyr. Vi kom veldig nærme på mange av dyrene og fikk tatt mange fine bilder. Oppleget fungerte veldig bra. Reselederen var vedig omgjenglig og kunskaprik. Erfaren kar. Førene av safari bilene bidro også at dette blie en uforglemlig reise. Jeg reiste alene, men det var ikke noe problem i det hele tatt. Gruppen var velig innkluderende og posetiv. Det eneste som trekker litt ned er at det var mye reising innad i Kenya. Det var en tog tur som kunne vært gjort med fly istedet.
Date published: 2023-10-30
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk reise med store opplevelser En fantastisk reise med safari og badeferie. Flotte hoteller, god mat og kunnskapsrike guider.
Date published: 2023-10-27
Rated 5 out of 5 by from En meget minnerik reise En meget minnerik reise. Reiseleder Jørgen var meget entusiastisk og kunnskapsrik, hadde god kontroll på logistikken, og var en meget hyggelig person å være sammen med. Vi fikk se et fantastisk dyreliv. Turens tittel "the great migration" ble ikke oppfylt. Reisen fra Nairobi til Mombasa kunne vært gjort med fly(6 timers togtur+ 3 timers trafikk kaos i Mombasa) Sjåføren, Raphael, var også en meget dyktig sjåfør, kunnskapsrik, og trivelig å reise sammen med. Flott albatros gruppe!
Date published: 2023-10-26
Rated 4 out of 5 by from Fantastisk første uke! Fantastisk safari del! Absolutt fantastisk, jeg kunne ikke drømme om noe bedre. Dessverre uteble vandringen, da den alt hadde gått videre. Slikt skjer og liten noen får gjort med naturen og dens luner. Vår reiseleder var fantastisk og viste til tider mer enn lokalguidene som også var svært kunnskapsrikt! Dessverre fulgte ikke Albatross opp på siste del og skuffet stort!
Date published: 2023-10-25
 • y_2024, m_5, d_21, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_5
 • loc_no_NO, sid_KERTR07, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser