Vaksinasjoner Kenya

Les mer om vaksinasjoner i forbindelse med reiser til Kenya.

Listen er utarbeidet av Albatros’ vaksinasjonsklinikk ved lege Mogens Rishøj og sykepleier Karin Rishøj.

Vaksiner
Reise under tre uker til turistområder: hepatitt A, difteri/stivkrampe og gul feber
Reise over tre uker, dessuten: tyfus, evt. hepatitt B
Lengre opphold, dessuten: hepatitt B, evt. rabies (hundegalskap), tuberkulose, hjernehinnebetennelse

Gul feber-vaksinasjonssertifikat kreves av reisende som kommer fra et gul feber-område. Tidligere måtte en vaksine mot gul feber fornyes hvert 10. år. Det er forandret nå, så en vaksine gjør deg immun mot gul feber hele livet.

Malaria
Viktig: malariamyggen stikker først etter mørkets frembrudd.
Det er malaria i hele Kenya ved opphold under 1500 meter, og det anbefales at man ved reise i dette området tar malariaforebyggende medisin. Vær oppmerksom på at det er malaria også i kystområdene - for eksempel i Mombasa!
Man skal være svært omhyggelig med forebyggelse av myggstikk (bruk myggspray med DEET eller AUTAN og anvend impregnert myggnett eller bo på hoteller med aircondition).

Krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende, derfor anbefaler vi at du kontakter din egen lege eller nærmeste vaksinasjonssentral for detaljert informasjon vedrørende nødvendige vaksiner. Ta for øvrig alltid med et internasjonalt vaksinasjonskort – det kan bli bruk for det, spesielt i forbindelse med eventuelle epidemier.

Storsafari til Nakurusjøen og Masai Mara

Klassisk Big Five-safari og Kenyas varierte natur i nasjonalparkene Samburu, Lake Nakuru og verdensberømte Masai Mara. Høy komfort og maks. 18 deltakere

4,8
  • 25-11-2024
  • 10 dager
  • 53 998,–
fra Oslo