Rovos Rail gjennom Afrika – verdens mest eksklusive togreise

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Fra Tanzania til Sør-Afrika i beste Karen Blixen-stil med safari og Victoriafallene

Reis gjennom Afrikas hjerte med verdens mest ekstravagante tog! Toget innhyller deg i romantikken og atmosfæren fra en svunnet tid, og tar deg til Afrikas mest spektakulære steder.

Reisen går gjennom Tanzania, Zambia, Zimbabwe og Sør-Afrika og fra togets vogner – med blankpolerte trepaneler, 5-stjerners kjøkken, dype dobbeltsenger og eget bad – alt i klassisk engelsk stil, kan du nyte det eksotiske afrikanske landskapet gli forbi.

Underveis venter det også safariopplevelser i Sør-Afrikas beste viltreservat, et opphold på det berømte Victoria Falls Hotel med de enestående fossefallene i bakhagen, og vinsmaking i vinlandet rundt Cape Town.

Sterkt begrenset antall plasser.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Safari, Vin & gastronomi, Togreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Sør-afrikansk rand, botswansk pula, zambisk kwancha, tanzanisk shilling, amerikansk dollar

Dagsprogram
Dag 1 Fly fra Oslo til Dar-es-Salaam i Tanzania. Innsjekking på hotell
Dag 2 Dar-es-Salaam. Stone Town
Dag 3 Avreise med Rovos Rail fra Tazara stasjon kl. 12:00
Dag 4 Safari i Selous Viltreservat
Dag 5 Ankomst til Makambako
Dag 6 Pretoria. Fra Tanzania til Zambia og Chisimba Falls
Dag 7 Rovos Rail gjennom Zambia
Dag 8 Gjennom Kafue og Lusaka, Zambia
Dag 9 Livingstone og deretter til Viktoria-fallene med overnatting på Victoria Falls Hotel, Zambezi cruise
Dag 10 Opplevelser ved Viktoria-fallene
Dag 11 Plumtree og Francistown, Botswana
Dag 12 Garorone, Botswana. Transport til 5-stjerners Tau Game Lodge og ettermiddagssafari
Dag 13 Safaridag
Dag 14 Safari. Om ettermiddagen fortsetter togreisen
Dag 15 Byrundtur i Pretoria, byrundtur
Dag 16 Kimberley, gruveutflukt m.m.
Dag 17 Den historiske byen Matjiesfontein og ankomst til Cape Town
Dag 18 Heldagstur til Vinlandet
Dag 19 Cape Town på egen hånd og hjemreise
Dag 20 Hjemreise eller forlengelse

Hoteller

Victoria Falls Hotel

Det legendariske 5-stjernede Victoria Falls Hotel i Zimbabwe er et av Afrikas mest berømte – ikke minst på grunn av den akre beliggenheten og karismatiske stemningen. Hotellet er fra 1904 og ble bygd i englesk kolonistil, omringet av slående vakker natur siden naboen er det UNESCO-fredede fossen Victoria Falls. Hotellet har et svømmebasseng, tre restauranter, tennisbaner, et bibliotek og en liten kirke. Det er trådløst internett på hele hotellet, og rommene er utstyrt med aircondition, sikkerhetsboks og digital satellit-tv. Badeværelsene har både badekar, dusj og hårtørker, og hotellet tilbyr 24 timers roomservice og klesvask.

Skal middagen inntas i The Livingstone Room er man nødt til å ta på seg presentabel aftenpåkledning. Det er ikke lenger påkrevd med jakke og slips, men dongeribukser, safariklær, sandaler og joggesko er ikke tillatt. Her kan man ta på seg penklærne og nyte den klassiske stemningen!

Les mer på http://www.victoriafallshotel.co/

Tau Game Lodge

En av Sør-Afrikas mest eksklusive luksuslodger, som med sine 5 stjerner virkelig skjemmer deg bort både når det gjelder komfort og naturopplevelser. I det privateide Big Five-safariområdet Madikwe viltreservat bor vi i stråtekte luksusbungalower med privat terrasse der vi kan iaktta elefanter, antiloper og resten av savannens ville dyr når de kommer for å drikke av vannhullet. Alle bungalowene har aircondition og privat bad med utendørs dusj.
Les mer på lodgens hjemmeside:
www.taugamelodge.co.za

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
129 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Fly fra Oslo til Dar-es-Salaam i Tanzania. Innsjekking på hotell
Dag 2
Dar-es-Salaam. Stone Town

I dag kan du enten slappe av ved bassengkanten med en forfriskende drikk i hånden eller utforske Zanzibars eksotiske Stone Town med reiselederen. Vi drar tidlig om morgenen på en tidsreise tilbake i tid i byens smale og historiske gater. Om kvelden møtes vi på hotellet til velkomstmiddag.

Dag 3
Avreise med Rovos Rail fra Tazara stasjon kl. 12:00

Vi kjører gjennom Tanzanias støvete hovedstad Dar-es-Salam og forstedene med små, lave bygninger og et yrende folkeliv til Tazara stasjon der det eksklusive Rovos rail tar imot deg. Du sjekker inn på de lekre suitene og så møtes vi til velkomstmiddag der kokkene har forberedt en gourmetmiddag med nydelig vin som serveres i togets elegante spisesalong. 

Dag 4
Safari i Selous Viltreservat

I dag skal vi på safari i et av verdens største faunareservater. Med et areal på knapt 55 000 km2 (større enn Danmark) huser det utallige dyr. På grunn av viltreservatets beliggenhet mottar det ganske få besøkende i forhold til andre reservater i Tanzania. Etter safarituren drar vi tilbake til luksustoget vårt og fortsetter reisen. 

Dag 5
Ankomst til Makambako

Etter frokost ankommer vi Makambako der vi går en liten tur og blir kjent med byen.

Etter turen drar vi tilbake til toget og fortsetter reisen gjennom de karakteristiske og ofte skiftende afrikanske landskapene. De fleste stedene bærer preg av tørke mens vi en gang i mellom kan skimte lysende grønne høydedrag og bakketopper som lyser opp som oaser i landskapet. Der nedbøren strekker til vil det også være beboelse men mange steder er den tørre og ofte viltrike savannen fremdeles det som preger lanskapet mest. Vi slapper av i salongene og nyter utsikten fra utsiktsvognen og den eksepsjonelle servicen om bord. Underveis på turen blir det holdt foredrag med emner som Afrikas historie, kolonisering, de første mennesker, utvandringen fra Afrika, den afrikanske savannen, viltets atferd, mennesker i Afrika, m.m.

Dag 6
Pretoria. Fra Tanzania til Zambia og Chisimba Falls

I dag passerer vi grensen mellom Tanzania og Zambia. Det innebærer grensepost og tar som regel ikke lang tid, men informasjon om dette blir gitt på forhånd.

Etter lunsjen går vi en tur i naturen rundt Kasama og opplever Chisimba Falls. De vakre fossene består av en rekke på flere små fall  og er omgitt av skog. Bemba-folket betrakter fossene og grotten under som hellige.

Dag 7
Rovos Rail gjennom Zambia

Vi blir på toget mens turen fortsetter gjennom de vakre zambiske landskapene. Om morgenen kjører du helt tett forbi grensen til Den demokratiske republikken Kongo, som var belgisk koloni frem til 1960. Naturen veksler nå hyppig mellom åpne sletter og tette busk-områder. Særlig langs elvene står de høye, slanke raffiapalmene, med lange blader som blir brukt til bast.

Dag 8
Gjennom Kafue og Lusaka, Zambia

Togturen fortsetter opp gjennom Zambia og du kommer gjennom byene Kafue og Choma. Landskapet her er grønt og flatt med spredte trær.

Dag 9
Livingstone og deretter til Viktoria-fallene med overnatting på Victoria Falls Hotel, Zambezi cruise

I dag kommer du til to av Afrikas største severdigheter: de naturskapte Viktoria-fallene og det menneskeskapte Victoria Falls Hotel.

Hotellet er en av Afrikas perler og et must for alle Afrika-entusiaster! Det finnes kanskje bedre luksushoteller - men Victoria Falls Hotel har klart å bevare den viktorianske engelske atmosfæren som man ganske enkelt ikke kan etterligne. Og så ligger det bokstavelig talt med Afrikas mest berømte fossefall i hagen!

Fra den store hagen kan man følge stiene ned til det enorme park- og skoganlegget rundt fossefallene. Man kan selv legge ut på tur gjennom det kilometerlange stianlegget som fører til det ene storslåtte utsiktspunktet etter det andre. I den frodige skogen rundt fallene ser du aper, store neshornfugler og et evll av eksotiske planter. Man må holde seg litt borte fra vannkanten på grunn av krokodillefaren, og dessuten bør man nok ha med seg en paraply - for selv om himmelen er skyfri, kommer det mye vann fra de brusende fossefallene. Dagen byr også på et ”sundowner-cruise” på Zambezi. Vi drar på båttur på den mektige elva, hjemsted for tusevis av krokodiller og flodhester, og kan nyte en drink i solnedgangen mens man lar seg overvelde av den storslåtte naturen og lyden fra fossene som tordner i bakgrunnen. Om kvelden blir det en god middag på Victoria Falls Hotel.

Dag 10
Opplevelser ved Viktoria-fallene
Victoria Falls sett fra luften

Du har det meste av dagen til disposisjon til å oppleve "røyken som tordner", som afrikanerne kaller de storslåtte fossefallene. Det er mulig å kjøpe en rekke forskjellige utflukter, som for eksempel en helikoptertur rundt fallene og strikkhopping.

Om ettermiddagen er tiden inne til å ta farvel med det legendariske Victoria Falls Hotel og fortsette den eventyrlige togreisen.

Dag 11
Plumtree og Francistown, Botswana

I dag kjører toget rolig gjennom Zimbabwes frodige landskap, gjennom Hwange nasjonalpark, baobab-landskap, commiphora bush og små landsbyer.

Dag 12
Garorone, Botswana. Transport til 5-stjerners Tau Game Lodge og ettermiddagssafari

Nå er tiden inne til å ta et par fridager fra togreisen, og vi har valgt en av Sør-Afrikas mest eksklusive luksus-lodges til formålet. I løpet av formiddagen stiger du av toget i Zeerust og drar til den 5-stjerners lodgen, Tau Game Lodge i Madikwe Viltreservat (se www.taugamelodge.com).

Reservatet er merkelig nok nærmest oversett av safarigjester, så du får den vakre savannen med rød sand og det overveldende antallet løver for deg selv. Her venter det safari hver dag,  i tillegg til at du kan nyte livet på den privateide lodgen med utsikt over et vannhull som tiltrekker et variert dyreliv.

Du bor i stråtekte luksus-bungalower med privat terrasse, og kan sitte og nyte synet av elefanter, antiloper og andre ville dyr på savannen, når de i løpet av dagen kommer for å drikke vann fra vannhullet. Alle bungalower har aircondition og privat badeværelse med eksklusive utendørs-dusjer. Etter lunsj og litt avslapning på lodgen kommer venter det safari. 

Dag 13
Safaridag

Den ville naturen, de åpne kjøretøyene og de få besøkende er en unik kombinasjon for storartet safari. Vi tilbringer hele dagen med safari i det fantastiske reservatet. Normalt er en «Early morning game drive» fra klokken 6 til klokken 9 med en liten kaffepause underveis. Deretter er det tilbake til lodgen og en gedigen frokostbuffet. Som alternativ til «game drive» tilbyr også lodgen «game walk» der man har mulighet for å bestige området til fots i selskap med en erfaren tracker og en bevæpnet ranger. En fantastisk opplevelse som ikke er så farlig som mange kanskje tror. Senere på dagen er den store eftermiddag/kveldssafari der vi stopper og nyter solnedgangen og en kald drikke før vi skrur på lyktene og er klare til nattsafari. På dette tidspunkt vil man ofte ha sett det meste av Afrikas berømte og kjente savannevilt, med mindre man er veldig uheldig.

Dag 14
Safari. Om ettermiddagen fortsetter togreisen

Etter en tidlig morgensafari er vi klar til å ta farvel med Madikwe Game Reserve og vi fortsetter togreisen fra Zeerust mot Pretoria.

Dag 15
Byrundtur i Pretoria, byrundtur

I Pretoria ligger Capital Park, Rovos Rails private banegård utført i vakker kolonistil fra dengang stasjonen var knutepunkt for jernbanetrafikken i det gamle Transvaal. Vi tar en rundvisning på stasjonen. Etter lunsj på perronen fortsetter vi med en byrundtur i Pretoria. 

Pretoria er fremdeles Sør-Afrikas formelle hovedstad, selv om både Johannesburg og Cape Town spiller en større forretningsmessig rolle. Ofte ser man byen omtalt som Tshwane. Det er et fellesnavn for hele metropolen rundt byen, men saken blir livlig diskutert.

På byrundturen passerer vi Voortrekker-monumentet. Denne gigantiske bygningskonstruksjonen er minnesmerket over "det store trekket", der boerbefolkningen forlot den engelskdominerte Kapprovinsen og dro nordover for å dyrke opp landet i protest mot den engelske likestillingspolitikken overfor landets afrikanske befolkning. Byrunduren går over Church Square, som domineres av en statue av Paul Kruger, president for Den sørafrikanske republikken (1883–1900). Du ser også den flotte Unionsbygningen; her er det en flott utsikt over det meste av byen. 

Dag 16
Kimberley, gruveutflukt m.m.

Den lille gruvebyen er fremdeles preget av dramatisk sørafrikansk historie, som tok fart da boeren Erasmus Jacobs fant en underlig stein på marken sin i 1866. Steinen viste seg å være en diamant på 21,25 karat eller 4,75 gram. Noen få år senere fant man en enda større stein på 83,50 karat eller 16,78 gram, og det store "diamantrushet" var i gang. Fra nær og fjern kom diamantjegere og bosatte seg rundt den lille haugen der det tilsynelatende fantes diamanter. Haugen ble til et stort hull i jorden med en dybde på 240 meter; det ble til slutt lukket i 1914 etter å ha avgitt tre tonn diamanter. Det kom flere huller til langs åren, og de fleste er i dag helt uttømt. Engelskmennene var raske til å innlemme gruven i Kapprovinsen deres, noe boerne naturligvis likte dårlig. De mente at gruven naturlig hørte til deres egen Oranjefristat. Selv om engelskmennene lenge før hadde avskaffet slaveriet, var man ikke sen med å innføre restriktive regler for svarte gruvearbeidere, som ikke lenger fikk reise fritt. 

Dag 17
Den historiske byen Matjiesfontein og ankomst til Cape Town

Vårt siste stopp på togreisen blir det enestående historiske monumentet Matjiesfontein. Byen ble anlagt i siste halvdel av 1800-tallet, og hundre år senere ble hele Matjiesfontein restaurert som historisk monument over kolonitiden. Her kan man oppleve et originalt friluftsmuseum, der alle hus og funksjoner er intakte og ligger som de alltid har gjort. Om kvelden kommer vi til Cape Town

Dag 18
Heldagstur til Vinlandet

Dagen er avsatt til at du kan oppleve Sør-Afrikas berømte vindistrikt, bare godt og vel en times kjøretur fra Cape Town. Turen går til Sør-Afrikas nest eldste by, Stellenbosch, som mange kjenner fra vinetiketter. Det er en vakker, gammel by med hvite vingårder, grønne jorder og små fjell. Byen ble grunnlagt i 1679, og vintradisjonen er nesten like gammel.

Du besøker noen av byens vingårder og får smake på de lekre produktene. Samtidig får du naturligvis se litt på byen Om kvelden er det avskjedsmiddag på hotellet.

Dag 19
Cape Town på egen hånd og hjemreise

Dagen er til fri disposisjon. Cape Town har veldig mange utfluktsmuligheter og fine steder man kan slappe av, så ingen kommer til å kjede seg. 

Byen og områdene i nærheten byr på 16 museer og utallige aktivitetsmuligheter som helikopterturer, windsurfing, rideturer, seilturer, safariturer, m.m. Det er lett å finne rundt på egen hånd og det er også en rekke gode restauranter med mat i verdensklasse til veldig lave priser. Hotellrommene har vi inntil det er avreise til flyplassen. 

Dag 20
Hjemreise eller forlengelse

Om Rovos Rail

Om dagen er påkledningen avslappet pen. Påkledningen om kvelden er mer formell på Pride of Africa. Jakke og slips er et krav for menn, og for kvinner et pent skjørt eller kjole. Vennligst respekter dette.

Alle vognene er gamle togvogner som er restaurerte så det opprinnelige utseendet er intakt, samtidig med at komfort og fasiliteter er ført opp til nåtidens standard. Her er ordet kupé ikke lenger dekkende. Her finnes det bare dobbeltsuiter i gammel engelsk stil med blankpolerte trepaneler, dobbeltsenger og naturligvis privat bad. 

Om bord på toget er det også inkludert helpensjon med alle drikkevarer i togets gourmetrestaurant. Restaurantvognene er forresten begge fra før 1940 og er nøye restaurert så den fine klassiske stilen er bevart. I denne stemningen fra svunne tider serveres det á la carte-frokost samt eksklusive eksklusive treretters lunsjer og treretters middager med fremragende sørafrikansk vin.

På toget er det i tillegg en spesialombygd utsiktsvogn med panoramalounge, der det er fritt utsyn til det afrikanske landskapet. Toget har også to hyggelige salongvogner for henholdsvis røykere og ikke-røykere. Servicenivået om bord er også i topp – uansett hvor du befinner deg i toget vil det bli sørget for at du ikke mangler noe!

Royal-suiter

Royal-suitene er på i alt 16 kvadratmeter og fyller en halv vogn. De har alle eget loungeområde og badeværelse med viktoriansk badekar i tillegg til separat dusj. De romslige og elegante suitene gir mulighet for privatliv og sikrer passasjerene en behagelig reise i luksus og med fasiliteter av høyeste standard. Suitene er utstyrt med skrivebord og privat pengeskap/safetybox til verdier i tillegg til en fylt minibar med drikkevarer etter passasjerenes ønsker. Dessuten er romservice tilgjengelig hele døgnet.
Selv badeværelsene er overdådige på Rovos Rail

Deluxe-suiter

Deluxe-suitene (11 kvadratmeter) er også beregnet til to passasjerer, enten i dobbelt eller twin-rom. Det er loungeområde og en suite badeværelse med dusj. De svært romslige suitene gir mulighet til privatliv og sikrer passasjerene en behagelig reise i luksus og med fasiliteter av høyeste standard. Suitene er utstyrt med skrivebord og privat pengeskap/safetybox til verdier i tillegg til en fylt minibar med drikkevarer etter passasjerenes ønsker. Dessuten er romservice tilgjengelig hele døgnet.

Pullman eller Pullman Gold-suiter

Pullman og Pullman Gold-suitene er på ca. 7 kvadratmeter. De er utstyrt med enten en sofa som omdannes til dobbelt- eller twinseng om natten, eller en fast dobbeltseng eller twinseng som kan brukes som sofa med ryggputer om dagen. Vi kan ikke garantere om det er Pullman eller Pullman Gold, det avhenger av hvilket togsett vi kjører med. Suitene har også eget bad med dusj. De romslige suitene gir mulighet til privatliv og sikrer passasjerene en behagelig reise i luksus og med fasiliteter av høyeste standard. Alle er utstyrt med skrivebord og privat pengeskap/safetybox til verdisaker. Det er ikke minibar i suiten. Roomservice er tilgjengelig hele døgnet.

Les mer om Rovos Rail her www.rovos.com

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 129 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Oppgradering av suiter og tillegg for enkeltsuiter

Innkvartering i delt Pullman-dobbeltsuite er inkludert i reisens pris.

Oppgradering av dobbeltsuite
Tillegg for delt Deluxe-dobbeltsuite: kr 22.998,–
Tillegg for delt Royal-dobbeltsuite: kr 39.998,–

Enkeltsuite og oppgradering av enkeltsuite
Tillegg for Pullman-enkeltsuite: kr 83.998,–
Tillegg for Deluxe-enkeltsuite: kr 109.998,–
Tillegg for Royal-enkeltsuite: kr 154.998,–

Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Fly Oslo–Dar es Salaam og Cape Town–Oslo (med mellomlanding)
 • 1 natt (2 netter med forbehold) på hotel i Dar es Salaam med frokost (bekreftes når flyselskapenes endelige plan er klar)
 • 15 dagers togreise med Rovos Rail »Pride of Africa« med helpensjon og alle drikkevarer om bord på toget. 11 overnattinger om bord på toget. 1 overnatting på Victoria Falls Hotel med helpensjon. 2 overnattinger på Tau Game Lodge med helpensjon.
 • 2 overnattinger på Hotel i Cape Town med frokost
 • Middag og lunsj i Cape Town på dag  18
 • Alle transfers og transporter i airconditionbus som beskrevet i programmet
 • Utflukter og entréer ifølge programmet
 • Alle avgifter og skatter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestilingsforsikring ved sykdom, 6 % av reisens pris
 • Reiseforsikring
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer når man ikke er om bord på toget
 • Driks (til koffertbærere, tjenere og til sjåføren – beregn ca. 1200 kr per person)
 • Visum  til Zimbabwe, Botswana Zambia & Tanzania
 • Eventuelle ekstra-utflukter
 • Tillegg for enkeltrom
 • Alt ikke nevnt under “Prisen inkluderer“
Denne reisen er ikke omfattet av Albatros gratis avbestilling og ombooking

Merk at denne reisen ikke er omfattet av Albatros gratis avbestilling og ombooking. Avbestilling skjer derfor etter Albatros sine alminnelige bestemmelser.

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Opplysninger om reisen

Barn under 18 år

Vi informerer om at de sørafrikanske myndighetene pr. 1. juni 2015 krever at man som reisende med barn til Sør-Afrika har med seg barnets fødselsattest. Fødselsattesten skal være på engelsk, og den skal være påført et apostillestempel.

Du skal bestille fødselsattesten på Folkeregisterets nettsider. Når du har logget på Altinn og valgt «bestill attester/utskrifter» skal du velge en flerspråklig fødselsattest. Du får fødselsattesten tilsendt din folkeregisteradresse. Det kan ta tid å få en flerspråklig attest, så vi råder deg til å gjøre dette snarest mulig. Viktig: Når du har mottatt attesten skal den påføres et såkalt apostillestempel for å være gyldig i utlandet. Dette stempelet får du hos fylkesmannen der du bor.

Formålet med kravet om fødselsattest er å bekjempe menneskehandel der barn er involvert.

Bemerk at kravet gjelder både inn- og utreise såvel som transit i Sør-Afrika. Har man ikke med seg barnets fødselsattest blir man nektet innreise i Sør-Afrika og man vil bli avvist av flyselskapet ved innsjekkingen. Per 1. desember 2018 ble det lempet litt i kravene, slik at man ikke nødvendigvis MÅ vise fødselsattesten. Det anbefales likevel på det kraftigste at man tar fødselsattesten med seg på reisen, da man kan bli bedt om å vise den fram.

OBS! Hvis bare den ene av barnets foreldre er med på reisen kreves det ytterligere dokumentasjon. Reisende med barn som ikke er deres biologiske barn skal også ha med seg særskilt dokumentasjon for dette. Disse dokumentene skal også være på engelsk og påført apostillestempel. For nærmere informasjon om hvilke dokumenter du må ha med deg kan du kontakte Utenriksministeriet, Altinn eller den sørafrikanske ambassaden i Oslo.

Litt om bestillingen av denne reisen

Det er en rekke detaljer som ennå ikke er fastlagt på det nåværende tidspunkt, for eksempel flyreisen og diverse tilleggsarrangementer. Siden dette er en spesialreise, der Albatros har chartret og forhåndsbetalt hele toget fra Rovos Rail, gjelder det spesielle betalings- og annulleringsvilkår på denne reisen. Ved påmelding betales det derfor et depositum på 25% av reisens pris per person, og seks måneder før avreise betales ytterligere kr 25 000,– per person, mens restbeløpet innbetales senest 120 dager før avreise. Ved innbetaling av depositum er avtalen bindende for så vel kunde som Albatros Travel, og ved eventuell avbestilling av reisen mister man alle innbetalte beløp.

Pass og visum på reisen

Det kreves visum til følgende land som vi passerer på togturen:

Zimbabwe: USD 35 pr. person 
Zambia: USD 50 pr. person 
Tanzania: USD 50 pr. person 

Legg merke til at visum skal betales kontant med amerikanske dollar (prisene er med forbehold, da de kan endres fra dag til dag). 

Da turen krever flere visum er det viktig at det er minst seks ledige sider i passet ditt. Passet skal også være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedatoen.

Ovennevnte gjelder for norske, danske, og svenske pass.

Klimaet i Tanzania og Zambia

Mange blir overrasket over klimaet i Tanzania og Zambia. Landet ligger like sør for ekvator, og likevel er temperaturene ytterst behagelige; de endrer seg bare marginalt over året. Det skyldes at safariområdene ligger mellom 900 og 2400 meter over havet. Som eksempel ligger Serengeti 1600–1800 meter over havet, og det betyr at dagtemperaturene er svært behagelige, ca. 25 grader Celsius med lav fuktighet. Nettene og morgenene kan være kjølige – særlig i tørketiden – så det er alltid en god idé å ta med en vindjakke til morgensafariene.

Klimaet i Dar-es-Salaam er fuktigere og varmere, med dagtemperaturer mellom 28 og 34 grader, men den konstante havbrisen gjør at klimaet også her er svært behagelig. Zambia befinner seg klimamessig midt mellom Serengetis tørre, behagelige varme og Dar-es-Salaams mer fuktige varme. Det blir likevel svært sjelden ubehagelig varmt, bortsett fra middagsheten mellom kl. 13.00 og 15.00.

Klimaet i Zimbabwe, Botswana og Sør-Afrika

Den sørlige afrikanske vinteren ligger i motsetning til vår i månedene juni–august, ofte med kalde netter. Det kan også være tilfellet i mai og september. Den typiske vinterdagen kan sammenlignes med en god norsk vårdag, med sol og temperaturer som godt kan snike seg over 20 grader, mens nettene ofte kommer med frost på utsatte steder. Resten av året vil det fortrinnsvis være ganske lunt, og nordpå kan temperaturen godt snike seg over 30 grader. Byger forekommer året rundt, med flest nordpå i de varme månedene og flest sørpå i de kalde månedene. Generelt er været i Sør-Afrika mildt og behagelig året rundt. Ekstreme værforhold er sjeldne, men kan forekomme (særlig i de senere år).

Reiseforsikring

Vi oppfordrer deg til å sjekke at de reiseforsikringer du har gjennom det offentlige og evt. andre dekker alle viktige deler av din reise. Sjekk hvilken service du får om noe skulle hende og du behøver hjelp, sjekk hvilken egenandel du har og hvilke beløpsgrense det er dersom du for eksempel blir syk og trenger sykehusopphold og hjemtransport fra reisemålet. Det er den reisendes eget ansvar at den tegnede forsikring inneholder den nødvendige dekning. Ved behov for ekstra reiseforsikring, kan vi anbefale Gouda reiseforsikring som kan bestilles gjennom Albatros Travel.

Bagasje

Det kan være lurt å ha med en mindre ryggsekk eller veske til dagsturer/utflukter og reisedage der du ofte ikke ser bagasjen din igjen før om kvelden. Det er ikke nødvendig å ha med håndkle.

Deltagerantall

Denne reisen krever et deltagerantall på minimum 15 personer. Hvis dette antall ikke oppnås forbeholder vi oss retten til å annullere reisen – dette vil typisk skje senest 4-6 uker før planlagt avreisedato. Vi er som reisearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tap man som kunde måtte bli påført som følge av annulleringen. Vi er kun forpliktet til å refundere reisens pris.

Tilslutning med innenriksfly

Hvis du ønsker tilslutning med innenriksfly i Norge vil vi gjøre hva vi kan for å hjelpe deg med dette. I så fall bes du opplyse om det ved bestilling av reisen. I enkelte tilfeller må du selv administrere det, og vi anbefaler da at du sørger for å ha minst 2,5 time mellom et flyskifte.

Mer om dine reisemål

Allmenn informasjon

En trygg reiseopplevelse

Vi vil at du skal føle deg trygg som en Albatros-reisende, fra du bestiller reisen til du kommer hjem med mange gode opplevelser - også i en verden med coronavirus. Derfor har vi iverksatt en rekke tiltak for å minimere smittefaren og samtidig gi deg alle reiseopplevelsene du drømmer om. Våre tiltak inkluderer:

 • Alle reiseledere er sertifisert i WHOs retningslinjer for smittebegrensning
 • Ekstra høye krav til våre samarbeidspartnere i forhold til rengjøring
 • Vi informerer alle reisedeltakerne våre om reiseforsikring og minimering av smitte

Les om alle tiltakene våre her

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Forleng reisen

Storbyferie i Cape Town

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 4 498,–
5 dagers kultur, shopping, gastronomi og flott natur i Cape Town

Vakker, kulturell og full av liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1000 meter høye Taffelberget midt i og den naturskjønne Kapphalvøya like ved kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skjønnhetskonkurrense. I tillegg er det historiske severdigheter, fortreffelig shopping, herlig mat, god vin og fantasrtiske strender.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet av Cape Town, og det er lett å komme seg til byens mange severdigheter herfra. Hotellet har 368 rom, alle med private baderom, aircondition og gratis wifi (500 MB om dagen). Når du ikke besøker Cape Towns mange attraksjoner kan du ta en dukkert i det innendørs bassenget, trene i fitnessenteret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Les mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun 

Pris
kr 4 498,– pr. person i delt dobbeltrom på Southern Sun Cape Sun
kr 6 998,– pr. person i enkeltrom på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort spasertur fra inngangen til Waterfront, som er sentrum for Cape Towns turisme. Det fire-stjerners hotellet tilbyr profesjonell service og luksuriøse omgivelser i et område rikt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de fasiliteter man kan forvente av et Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurant, bar og utendørs basseng.

Les mer på www.tsogosun.com/the-cullinan  

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 2 500,– per person i delt dobbeltrom på The Cullinan
kr 7 500,– per person i enkeltrom på The Cullinan

Utflukter
I Cape Town kan du delta i en rekke utflukter. Se beskrivelser og priser her: Utflukter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og avreise
 • 4 netter på hotell i delt dobbeltrom
 • Frokost daglig
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dage før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere på bakgrund av tilbud og etterspørsel.

Opphold ved Victoriafallene

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 10 998,–
5 dagers avslapning og enestående opplevelser ved verdens vakreste fossefall

Tenk deg et fossefall med en høyde på 100 meter... en bredde på to kilometer... og tett regnskog hele veien rundt... Velkommen til Victoriafallene!

Det er intet mindre enn et minne for livet å oppleve de voldsomme vannmassene, og et opphold ved Victoriafallene er den perfekte avslutningå på Afrika-eventyret ditt. På bantuspråk kalles fossene 'mosi-oa-tunya' (’røyken som tordner’), og det er nettopp det Victoriafallene ligner – noe midt mellom en enorm røyksky og et tordenbrak.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Du kan velge mellom to hoteller:

The Kingdom at Victoria Falls
Skjønt 4-stjerners resort med tre swimmingpooler, tre restauranter, fire barer, spa, kasino og barneområde. Resortet ligger inne i Victoria Falls nasjonalpark i gåavstand fra selve fossefallet.

Les mere på www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

Pris
kr 10 998,– per person i delt dobbeltrom på The Kingdom at Victoria Falls
kr 14 496,– per person i enkeltrom på Victoria Falls Hotel

Victoria Falls Hotel
Vidunderlig 5-stjerners hotell som oser av atmosfære og kolonihistorie. Her finner du alle tenkelige fasiliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i toppklasse. Fossefallene ligger i 10 minutters gåavstand fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

 

Les mere på www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

 

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 2 000,– per person i delt dobbeltrom på Victoria Falls Hotel
kr 7 998,– per person i enkeltrom på Victoria Falls Hotel

Prisen inkluderer
 • Fly Cape Town – Victoria Falls t/r
 • Transport mellom lufthavn og hotell
 • 3 netter på hotell ved Victoria Falls i delt dobbeltrom (inkl. frokost)
 • 1 natt på hotell i Cape Town i delt dobbeltrom
 • Båttur i solnedgangen på Zambezi-elva
 • Spasertur rundt fossefallene
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Avslapping på Mauritius

Type Reiseforlengelse
Varighet 7 dager
Pris Fra 11 498,–
Palmestrender, avslapping og nydelig mat midt i Indiske hav

Nyt 5 dager ved bassengkanten eller på stranden i det tropiske paradiset. For de mer aktive er det mange muligheter til å utforske øya eller dra på utflukter.

Dag 1 Overnatting i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3–6 Herlige stranddager på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius–Johannesburg (om morgenen). Hotellrom til rådighet i Johannesburg. Fly Johannesburg–Norge (om kvelden)

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

På denne forlengelsen kan du velge mellom 3 hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjerners hotellet ligger på den nordvestlige kysten av øya med utsikt over lagunen ved den verdensberømte kritthvite sandstranden Trou aux Biches. Det er 5 km til den livlige byen Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
www.hotel-casuarina.com

Pris
kr 11 498,– per person i delt dobbeltrom på Hotel Casuarina
kr 14 896,– per person i enkeltrom på Hotel Casuarina

Seaview Calodyne Lifestyle Resort 
4-stjerners Seaview Calodyne Lifestyle Resort er et hotell ved stranden I en avsidesliggende bukt. Hotellet har bar, restaurant, lounge, resepsjon, butikk og spa. Det tilbys også dykking på stedet.
Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på https://searesortshotels.com/seaview/

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 2 698,– per person i delt deluxe-dobbeltrom på Seaview Calodyne Lifestyle Resort
kr 10 196,– i deluxe-enkeltrom på Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Barnepris: Rabatt kr 2 100,– i standardrom og kr 2 800,– i deluxe-rom. Gjelder for maks. 2 barn mellom 5 og 11 år i følge med 2 voksne. Kontakt oss hvis dere ønsker å reise med barn.

Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
Dette 5-stjerners luksushotellet ligger på vestkysten, og her blir du skjemt bort for alle pengene. Det er flere restauranter og spa på hotelle, som ligger ned til stranden omgitt av en stor tropisk hage. Halvpensjon er inkludert i oppholdet.
Les mer på
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillegg for oppgradering av hotell
kr 3 398,– per person i delt dobbeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa
kr 10 196,– i enkeltrom på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town–Mauritius t/r
 • Transport mellom flyplass og hotell
 • 1 overnatting på hotell i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotellrom til rådighet i Johannesburg på hjemreisedagen
 • 5 netter på hotell på Mauritius
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestilling av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, da vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Bemerk at prisen på forlengelsen kan variere.

Badeferie i Mosambik

Type Reiseforlengelse
Varighet 7 dager
Pris 16 998,–
5 dagers strandferie i et eksotisk og avsidesliggende hjørne av Mosambik

Forleng reisen din med det ultimate badeferien. Fra flyplassen i Vilanculos blir du fraktet med båt til den 300 kvadratkilometer store private nasjonalparken Vilanculos Coastal & Wildlife Sanctuary. Her skal du bo i en enorm lagune med blendende strender, pittoreske fiskerlandsbyer, korallrev og tusenvis av rosa flamingoer. Bruk dagene på stranden eller ved bassenget, t en tur med en tradisjonell dhow-båt eller få en guidet fottur i Vilanculos kystreservat.

Dag 1 Overnatting i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town–Vilanculos, båttransfer til hotellet
Dag 3–6 Avslapping på Dugong Beach Lodge
Dag 7 Fly Vilanculos–Norge via Johannesburg (om kvelden)

Dugong Beach Lodge
Prisvinnende 4-stjerners strandlodge som ligger så avsides at det er enklest å komme seg hit fra flyplassen med båt. Fra lodgens 14 luksuriøse, stråtekte hytter tilbakelegger man de få meterne til stranden via egne gangstier. Middagen kan nytes i restauranten eller i solnedgangens skjær på din private terrasse.
Alle rom har privat terrasse med panoramautsikt over havet, minibar og aircondition.
Les mer på http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/dugong-beach-lodge/

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Pris per person
kr. 16.998,-

Tillegg for enkeltrom
kr. 6.498,-

Pris for barn i ekstraseng
kr. 11.998,-

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town–Vilanculos t/r
 • Transport med båt mellom flyplass og hotell
 • 1 overnatting på hotell i Johannesburg eller Cape Town
 • 5 netter på Dugong Beach Lodge med helpensjon
 • Båttur i solnedgangen
Prisen inkluderer ikke
 • Drikkevarer
 • Aktiviteter og utflukter som ikke er nevnt under ”Prisen inkluderer”
 • Nasjonalparkgebyr på 15 USD per person, betales ved ankomst
 • Visum (kan kjøpes ved innreise hvis du har norsk pass. Er du ikke norsk statsborger må du selv undersøke hvilke regler som gjelder for deg)
Bestilling

Reiseforlengelsen må bestilles i forbindelse med bestillingen av selve reisen eller aller senest 75 dager før avreise. Vi anbefaler at du bestiller forlengelsen din i så god tid som mulig, siden vi ikke kan garantere ledige plasser på hotell og fly på alle avreisedatoer. Legg merke til at prisen på forlengelsen kan variere på bakgrunn av tilbud og etterspørsel.

Obs: I februar og mars kan det forekomme lengre perioder med regn

Rated 4 out of 5 by from Unik tur Flott tur. Alt gikk ikke på skinner! Synd vi gikk glipp av Kimberley og flamingosjøen. Skulle også gjerne ha hatt med Botswana, men været kan man ikke gjøre noe med.Totalt sett var det allikevel en spennende og opplevelsesrik reise. Ikke minst møtte vi mange hyggelige medreisende. Turene i Tau var utrolige, med en kjempedyktig og kunskapsrik sjåfør/ranger. Hadde også en flott opplevelse i Selous, med serveringen ved innsjøen. Bare så synd at de bruker området til jakt i deler av året. ....og til tross for TIA (This is Afrika) - utrolig nok kom vi til Dar es Salaam etter oppsatt plan!!!!
Date published: 2017-04-03
Rated 5 out of 5 by from En utrolig reise - et minne for livet En innholdsrik reise med utrolig mange inntrykk og opplevelser. Alt var veldig godt organisert og vi følte oss godt ivaretatt. En av oss har gluten- og laktoseintoleranse. Ved ankomst på toget ble vi oppsøkt av kjøkkensjefen som ville ha mer informasjon om hva jeg kunne spise. Har aldri før følt meg så trygg og maten jeg fikk var utsøkt. Var spente på om dagene på toget ville bli lange. Det var hyppige stopp underveis. De dagene det ikke var stopp, holdt vår kunnskapsrike reiseleder Jimmy foredrag om forskjellige tema om Afrika. Tilbrakte mye av tiden i observasjonsvogna hvor vi satt og så på landskapet som gled forbi. Kjedet oss ikke et sekund. Reiselederen vår tok vare på alle og bidro sterkt til at vi ble en veldig sammenspleiset gruppe.
Date published: 2019-03-16
Rated 5 out of 5 by from Luksuriøs, vakker og tankevekkende reise Vi hadde aldri vært i Afrika før og var spent på hva vi ville møte. Både naturen, folkene vi så og møtte - og personalet på tog, hoteller osv var meget hyggelige bekjentskaper. Togpersonalet gjorde en fantastisk innsats for å holde tidsskjema på tross av alle faktorer utenfor deres kontroll. Dette var virkelig imponerende og det ble lagt ned enorm innsats bak kulissene for at vi skulle få det produktet vi var lovet. Toget ble virkelig vårt hjem og veldig koselig å bli ønsket velkommen tilbake til etter utfluktene med våte kluter og kald drikke.
Date published: 2019-03-12
Rated 5 out of 5 by from En spennende togreise gjennom Afrika Topp service og tilretteleggelse fra Rovos Rail. Og med en reiseleder som ga et uvurderlig bidrag til at reisen ble en uforglemmelig opplevelse. Omtalen av reisen fra Albatros var helt utmerket.
Date published: 2017-03-20
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk reise som vi ikke ville vært foruten Vi hadde en fantastisk kunnskapsrik reiseleder ved navn Jimmi. Han kunne fortelle det meste om Afrika og han hadde en evne som fikk folk til å lytte.
Date published: 2017-03-15
Rated 5 out of 5 by from Opplevelsesrik togreise med påfølgende safari Togreisen med Rovos Rail fra Cape Town til Dar-es-Salaam var spennende selv om vi hadde vært med på deler av den tidligere. Den kunne bli litt for lang på slutten, men avbrekket i Selous viste seg å være et høydepunkt. Vi hadde dessuten en aldeles utmerket reiseleder!!
Date published: 2017-03-21
Rated 5 out of 5 by from Lukseriøst og behagelig gjennom det sørlige Afrika Fantastisk godt organisert, vennlig og effektiv betjening. Mat og drikke var gourmet.Det var så hyggelig ombord på Rovos Rail at forsinkelser ikke var noe å bry seg om. Ingen dager var kjedelig. En sakte tur gjennom landskapet med hyggelige tilrop fra folk langs linja ga et godt inntrykk av en vedensdel som har framtidas muligheter forran seg.
Date published: 2019-04-22
Rated 5 out of 5 by from En uforglemmelig reise – alt gikk på skinner Flott opplegg, flink og kunnskapsrik reiseleder, god forpleining og service.
Date published: 2017-04-02
 • y_2021, m_10, d_26, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.19
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_11
 • loc_no_NO, sid_ZARTR10, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser

22ZARTR10BNO1303