Rovos Rail gjennom Afrika – verdens mest eksklusive togreise

group-tour
Gruppereise med Albatros-reiseleder

Fra Sør-Afrika til Tanzania i beste Karen Blixen-stil. Luksus, vakre landskap, safari og Victoriafallene

Reis gjennom Afrikas hjerte med verdens mest ekstravagante tog! Toget innhyller deg i romantikken og atmosfæren fra en svunnet tid, og tar deg til Afrikas mest spektakulære steder. De luksuriøse og komfortable suitene er innredet i engelsk viktoriansk stil med polert trepanel, dobbeltsenger og selvfølgelig eget bad. Fra togets suiter, panoramasalonger og 5-stjerners restaurant kan du nyte utsikten over den åpne savannen og afrikansk folkeliv. I løpet av turen stopper vi på flere spennende og historisk interessante steder og vi bor alltid på førsteklasses hytter og 5-stjerners hoteller.

Reisen går gjennom Sør-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia og Tanzania, og fra togets vogner – med blankpolerte trepaneler, 5-stjerners kjøkken, dype dobbeltsenger og eget bad – alt i klassisk engelsk stil, kan du nyte det eksotiske afrikanske landskapet gli forbi.

Underveis venter det også safariopplevelser i Sør-Afrikas beste viltreservat, et opphold på det berømte Victoria Falls Hotel med de enestående fossefallene i bakhagen, og vinsmaking i vinlandet rundt Cape Town.

I forbindelse med togreisen er det mulighet for ulike utvidelser i for eksempel Kenya, Tanzania, Sør-Afrika og Mauritius. Dersom det er andre forespørsler om forlengelse, vil vi selvfølgelig forsøke å oppfylle dem.

Sterkt begrenset antall plasser.

Klikk på kartet for å se det i stort format
 • Type Safari, Vin & gastronomi, Togreise

 • Reiseleder Norsk/svensk

 • Visum Ja

 • Vaksinasjon Ja

 • Valuta Sør-afrikansk rand, botswansk pula, zambisk kwancha, tanzanisk shilling, amerikansk dollar

Dagsprogram 21 dager
Dag 1
Avreise fra Oslo
Dag 2
Ankomst til Cape Town, Sør-Afrika
Dag 3
Cape Town. Heldagstur til Vinlandet
Dag 4
Avreise med Rovos Rail fra Cape Town, gjennom Hex River Pass
Dag 5
Den historiske byen Matjiesfontein
Dag 6
Gruvebyen Kimberley og videre mot Pretoria
Dag 7
Pretoria. Byrundtur
Dag 8
Innkvartering på Tau Game Lodge i Madikwe Viltreservat, ettermiddagssafari
Dag 9
Madikwe Viltreservat. Safari morgen og ettermiddag
Dag 10
Safari, videre med Rovos Rail gjennom Botswana
Dag 11
Gjennom Zimbabwe mot Viktoria-fallene
Dag 12
Ankomst til Viktoria-fallene, overnatting på Victoria Falls Hotel, båttur i solnedgangen på Zambezi-elva
Dag 13
Egne eventyr ved Viktoria-fallene, videre med Rovos Rail
Dag 14
Gjennom Kafue og Lusaka, Zambia
Dag 15
Gjennom Serenje og Mpika, Zambia
Dag 16
Chisimba Falls, videre mot grensen til Tanzania
Dag 17
Over Tanzanias savanner og Makambako
Dag 18
Safari i Selous Viltreservat
Dag 19
Ankomst til Dar-es-Salaam
Dag 20
Tid på egen hånd eller utflukt til Bagamoyo
Dag 21
Ankomst Oslo

Hoteller

Tau Game Lodge

En av Sør-Afrikas mest eksklusive luksuslodger, som med sine 5 stjerner virkelig skjemmer deg bort både når det gjelder komfort og naturopplevelser. I det privateide Big Five-safariområdet Madikwe viltreservat bor vi i stråtekte luksusbungalower med privat terrasse der vi kan iaktta elefanter, antiloper og resten av savannens ville dyr når de kommer for å drikke av vannhullet. Alle bungalowene har aircondition og privat bad med utendørs dusj.
Les mer på lodgens hjemmeside:
www.taugamelodge.co.za

Victoria Falls Hotel

Det legendariske 5-stjernede Victoria Falls Hotel i Zimbabwe er et av Afrikas mest berømte – ikke minst på grunn av den akre beliggenheten og karismatiske stemningen. Hotellet er fra 1904 og ble bygd i englesk kolonistil, omringet av slående vakker natur siden naboen er det UNESCO-fredede fossen Victoria Falls. Hotellet har et svømmebasseng, tre restauranter, tennisbaner, et bibliotek og en liten kirke. Det er trådløst internett på hele hotellet, og rommene er utstyrt med aircondition, sikkerhetsboks og digital satellit-tv. Badeværelsene har både badekar, dusj og hårtørker, og hotellet tilbyr 24 timers roomservice og klesvask.

Skal middagen inntas i The Livingstone Room er man nødt til å ta på seg presentabel aftenpåkledning. Det er ikke lenger påkrevd med jakke og slips, men dongeribukser, safariklær, sandaler og joggesko er ikke tillatt. Her kan man ta på seg penklærne og nyte den klassiske stemningen!

Les mer på http://www.victoriafallshotel.co/

Bilder

Klikk på bildene for å se dem større

Avreisedatoer

Avreise Varighet Pris Avreiseflyplass Bemerk
179 998,–
Oslo
Klikk på en dato for å se riktig program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS Noen av reisene våre finnes i flere utgaver. Husk å velge riktig avreisedato før du skriver ut.

Dag 1
Avreise fra Oslo

Vi reiser fra Norge med kurs mot Afrikas kanskje vakreste storby, Cape Town, og ankommer morgenen etter.

Dag 2
Ankomst til Cape Town, Sør-Afrika

Etter ankomsten til Cape Town sjekker vi inn på et av byens  beste hoteller, og resten av dagen står du fritt til å begynne denne eksklusive reisen slik du selv har lyst til.

Om kvelden møtes vi på hotellet til velkomstmiddag.

Dag 3
Cape Town. Heldagstur til Vinlandet

Dagen er avsatt til at du kan oppleve Sør-Afrikas berømte vindistrikt, bare godt og vel en times kjøretur fra Cape Town. Turen går til Sør-Afrikas nest eldste by, Stellenbosch, som mange kjenner fra vinetiketter. Det er en vakker, gammel by med hvite vingårder, grønne jorder og små fjell. Byen ble grunnlagt i 1679, og vintradisjonen er nesten like gammel.

Du besøker noen av byens vingårder og får smake på de lekre produktene. Samtidig får du naturligvis se litt på byen. Tilbake i Cape Town kan du slappe av på hotellet eller lade opp til morgendagens togreise på din egen måte.

Dag 4
Avreise med Rovos Rail fra Cape Town, gjennom Hex River Pass
Victoria Falls, Rovos Rail og Big Five-safari

Vi sjekker ut av hotellet og har morgenen på egenhånd. Vi samles for å spise felles lunsj. Etter lunsj tar vi turen til Cape Towns sentrale jernbanestasjon, der der eksklusive Rovos rail tar imot deg. Du sjekker inn på de lekre suitene, og snart kandu se åslandskapet rundt Cape Town gli forbi vinduene.

I løpet av ettermiddagen går turen gjennom de tre tunnelene i Hex River Pass. Den siste er over 13 kilometer lang og går gjennom det høyeste fjellområdet i provinsen Western Cape. I dalen mellom fjellene ligger de vakre, gamle vingårdene og grapefruktfarmene spredt ut mellom alt det grønne.

Vi nyter vår første gourmetmiddag i togets elegante spisesalong mens turen fortsetter nordøstover.

Dag 5
Den historiske byen Matjiesfontein

Første stopp på togreisen blir i den helt enestående historiske byen Matjiesfontein. Byen ble anlagt i siste halvdel av 1800-tallet, og hundre år senere ble hele Matjiesfontein restaurert som historisk monument over kolonitiden. Her kan man oppleve et originalt friluftsmuseum, der alle hus og funksjoner er intakte og ligger som de alltid har gjort. Toget fortsetter og krysser Karoo, en enorm halvørkenregion som en gang var et stort innlandshav. I millioner av år har vulkansk materiale blitt malt ned og avsatt som silt på havbunnen for å danne det geologer kaller Karoo-systemet.

Det å reise med tog i Afrika er virkelig som å gå tilbake i tiden og en fantastisk mulighet til å oppleve kontinentet fra en unik måte.

Vi gjør oppmerksom på at infrastrukturen og togskinnene i Afrika ikke alltid er i tipp topp stand. Det oppstår derfor mindre forsinkelser og/eller endringer i Rovos Rail-programmet fra tid til annen. I de tilfellene vil vi selvfølgelig gjøre vårt ypperste for å sikre at det blir så lite bryderi som mulig for gjestene og helst gjøre opplevelsen enda bedre.

Dag 6
Gruvebyen Kimberley og videre mot Pretoria

I dag går turen gjennom en tørrere del av Sør-Afrika, nemlig det høytliggende platået Great Karoo (1200 meter over havet). Områdets navn betyr noe i retning av "veldig tørst land", og når man ser de tørre slettene med de lavtvoksende buskene, forstår man hvorfor. Her er det mange sauefarmer, og innimellom saueflokkene står vindmøllene som bøndene bruker til å hente opp vann dypt nede fra bakken.

Om ettermiddagen kommer du til Kimberley. Den lille gruvebyen er fremdeles preget av dramatisk sørafrikansk historie, som tok fart da boeren Erasmus Jacobs fant en underlig stein på marken sin i 1866. Steinen viste seg å være en diamant på 21,25 karat eller 4,75 gram. Noen få år senere fant man en enda større stein på 83,50 karat eller 16,78 gram, og det store "diamantrushet" var i gang. Fra nær og fjern kom diamantjegere og bosatte seg rundt den lille haugen der det tilsynelatende fantes diamanter. Haugen ble til et stort hull i jorden med en dybde på 240 meter; det ble til slutt lukket i 1914 etter å ha avgitt tre tonn diamanter. Det kom flere huller til langs åren, og de fleste er i dag helt uttømt. Engelskmennene var raske til å innlemme gruven i Kapprovinsen deres, noe boerne naturligvis likte dårlig. De mente at gruven naturlig hørte til deres egen Oranjefristat. Selv om engelskmennene lenge før hadde avskaffet slaveriet, var man ikke sen med å innføre restriktive regler for svarte gruvearbeidere, som ikke lenger fikk reise fritt. Forlot man sin post i utide, vanket det piskeslag, men slaveri var det altså ikke!

I Kimberley ser du den første opprinnelige diamantgruven, kjent som "Det store hullet", og det tilhørende gruvemuseet. Det blir også tid til en nærmere titt på den hyggelige byen.

På turen ut av Kimberley er det en god idé å være oppmerksom på utsikten: Toget passerer en innsjø hvor man ofte ser flere tusen lyserøde flamingoer meske seg i vannet.

Dag 7
Pretoria. Byrundtur
Pretoria

Du kommer til Sør-Afrikas hovedstad, Pretoria, der Rovos Rail har sin egen stasjon, Capital park, bygd i vakker kolonistil. Pretoria er fremdeles Sør-Afrikas formelle hovedstad, selv om både Johannesburg og Cape Town spiller en større forretningsmessig rolle. Ofte ser man byen omtalt som Tshwane. Det er et fellesnavn for hele metropolen rundt byen, men saken blir livlig diskutert.

Dagen byr på en spennende byrundtur i Pretoria, hvor du blant annet passerer Voortrekker-monumentet. Denne gigantiske bygningskonstruksjonen er minnesmerket over "det store trekket", der boerbefolkningen forlot den engelskdominerte Kapprovinsen og dro nordover for å dyrke opp landet i protest mot den engelske likestillingspolitikken overfor landets afrikanske befolkning. Byrunduren går over Church Square, som domineres av en statue av Paul Kruger, president for Den sørafrikanske republikken (1883–1900). Du ser også den flotte Unionsbygningen; her er det en flott utsikt over det meste av byen. Det er planlagt en lett lunsj underveis.

Dag 8
Innkvartering på Tau Game Lodge i Madikwe Viltreservat, ettermiddagssafari

Nå er tiden inne til å ta et par fridager fra togreisen, og vi har valgt en av Sør-Afrikas mest eksklusive luksus-lodges til formålet. I løpet av formiddagen stiger du av toget i Zeerust og drar til den 5-stjerners lodgen, Tau Game Lodge i Madikwe Viltreservat (se www.taugamelodge.com).

Reservatet er merkelig nok nærmest oversett av safarigjester, så du får den vakre savannen med rød sand og det overveldende antallet løver for deg selv. Her venter det safari hver dag,  i tillegg til at du kan nyte livet på den privateide lodgen med utsikt over et vannhull som tiltrekker et variert dyreliv.

Du bor i stråtekte luksus-bungalower med privat terrasse, og kan sitte og nyte synet av elefanter, antiloper og andre ville dyr på savannen, når de i løpet av dagen kommer for å drikke vann fra vannhullet. Alle bungalower har aircondition og privat badeværelse med eksklusive utendørs-dusjer. Etter lunsj og litt avslapning på lodgen kommer venter det safari. Vi stanser underveis for å nyte solnedgangen over savannen.

Dag 9
Madikwe Viltreservat. Safari morgen og ettermiddag
Madikwe Viltreservat

Dagen starter tidlig med en morgensafari der du opplever freden på savannen etter nattens hektiske aktivitet.

Madikwe kan skryte av å være hjem for alle ”Big Five-artene” (løve, leopard, neshorn, elefant og bøffel) og dessuten for geparder, sebraer, sjiraffer, villhunder, strutser og en mengde forskjellige antiloper og fugler. Når de todagers safariopplevelser er over, vil du med stor sannsynlighet ha sett langt de fleste av disse dyrene.

Turen går tilbake til lodgen og og til en velfortjent frokost. Deretter kan du bruke de varme timene midt på dagen til avslapping på rommet, i loungen eller i spa-sentret i lodgen.

Sent på ettermiddagen kjører vi igjen ut på savannen i åpne jeeper på utkikk etter det utrolige dyrelivet.

Dag 10
Safari, videre med Rovos Rail gjennom Botswana

Etter en tidlig morgensafari er tiden inne til å ta farvel med Madikwe Viltreservat og fortsette togreisen fra Botswanas hovedstad Gaborone.

Hele dagen går turen gjennom det tynt befolkede Botswana. Landskapet er temmelig tørt overalt, ikke minst mot sørvest, der den tørste Kalahariørkenen ligger. Toget kjører gjennom den østlige delen av landet, som er mer kupert.

Dag 11
Gjennom Zimbabwe mot Viktoria-fallene

Turen går gjennom Zimbabwes frodige landskaper med baobabtrær, lave, tornete commiphora-trær og små landsbyer. Du kommer også gjennom Hwange Nationalpark med de mange elefantene.

Dag 12
Ankomst til Viktoria-fallene, overnatting på Victoria Falls Hotel, båttur i solnedgangen på Zambezi-elva
Victoria-vannfall

I dag kommer du til to av Afrikas største severdigheter: de naturskapte Viktoria-fallene og det menneskeskapte Victoria Falls Hotel.

Hotellet er en av Afrikas perler og et must for alle Afrika-entusiaster! Det finnes kanskje bedre luksushoteller - men Victoria Falls Hotel har klart å bevare den viktorianske engelske atmosfæren som man ganske enkelt ikke kan etterligne. Og så ligger det bokstavelig talt med Afrikas mest berømte fossefall i hagen!

Fra den store hagen kan man følge stiene ned til det enorme park- og skoganlegget rundt fossefallene. Man kan selv legge ut på tur gjennom det kilometerlange stianlegget som fører til det ene storslåtte utsiktspunktet etter det andre. I den frodige skogen rundt fallene ser du aper, store neshornfugler og et evll av eksotiske planter. Man må holde seg litt borte fra vannkanten på grunn av krokodillefaren, og dessuten bør man nok ha med seg en paraply - for selv om himmelen er skyfri, kommer det mye vann fra de brusende fossefallene. Dagen byr også på et ”sundowner-cruise” på Zambezi. Vi drar på båttur på den mektige elva, hjemsted for tusevis av krokodiller og flodhester, og kan nyte en drink i solnedgangen mens man lar seg overvelde av den storslåtte naturen og lyden fra fossene som tordner i bakgrunnen. Om kvelden blir det en god middag på Victoria Falls Hotel.

Dag 13
Egne eventyr ved Viktoria-fallene, videre med Rovos Rail
Victoria Falls

Du har det meste av dagen til disposisjon til å oppleve "røyken som tordner", som afrikanerne kaller de storslåtte fossefallene. Det er mulig å kjøpe en rekke forskjellige utflukter, som for eksempel en helikoptertur rundt fallene og strikkhopping.

Om ettermiddagen er tiden inne til å ta farvel med det legendariske Victoria Falls Hotel og fortsette den eventyrlige togreisen. Toget tar deg over den hundre år gamle Victoria Falls-broen og kommer inn i Zambia.

Dag 14
Gjennom Kafue og Lusaka, Zambia

Togturen fortsetter opp gjennom Zambia og du kommer gjennom byene Kafue og Choma. Landskapet her er grønt og flatt med spredte trær. Etter hvert som du nærmer deg hovedstaden Lusaka, dukker det opp flere og flere bondegårder i de flate omgivelsene. Her blir jordene innimellom avbrutt av opptil seks meter høye termitt-tuer.

Dag 15
Gjennom Serenje og Mpika, Zambia

Vi blir på toget mens turen fortsetter gjennom de vakre zambiske landskapene. Om morgenen kjører du helt tett forbi grensen til Den demokratiske republikken Kongo, som var belgisk koloni frem til 1960. Naturen veksler nå hyppig mellom åpne sletter og tette busk-områder. Særlig langs elvene står de høye, slanke raffiapalmene, med lange blader som blir brukt til bast.

Dag 16
Chisimba Falls, videre mot grensen til Tanzania

Etter frokosten på toget, kan du bli med en tur ut i naturen rundt Kasama og oppleve Chisimba Falls. De vakre fossene består av en rekke på flere små fall  og er omgitt av skog. Bemba-folket betrakter fossene og grotten under som hellige.

Senere på dagen passerer toget grensen mellom Zambia og Tanzania. Så snart du er inne i Tanzania, begynner landskapet å helle betraktelig nedover når turen går gjennom Den østafrikanske Riftdalen (Great Rift Valley).

Dette fascinerende geologiske fenomenet går i sikksakk over 4500 kilometer fra Jordan til Mosambik og danner naturlige grenser for flere afrikanske stater.

Dag 17
Over Tanzanias savanner og Makambako

Du kjører gjennom de klassiske afrikanske landskapene. De fleste stedene er det tørt og avsvidd, men innimellom lyser grønne høydedrag og fjellrygger opp som oaser i landskapet. Der nedbøren er tilstrekkelig, er det små byer, men mange steder er den tørre og ofte viltrike savannen fremdeles den dominerende landskapstypen.
Vi ankommer Makambako og nyter en spasertur gjennom byen (hvis tiden tillater det). Toget kjører mot de jungerte Udzungwa-fjellene og tar veien til de dramatiske omkoblingene, viaduktene og tunnelene i skråningen.

Dag 18
Safari i Selous Viltreservat

I dag forlater vi toget for å dra på safari i et av verdens største faunareservater. På knapt 50 000 km2 er det hjem for et stort antall dyr. På grunn av viltreservatets beliggenhet mottar det veldig få besøkende i forhold til andre reservater i Tanzania. 

Etter safarituren returnerer vi til luksustoget og fortsetter reisen vår. 

Dag 19
Ankomst til Dar-es-Salaam

Mens du nyter din siste frokost om bord på "Pride of Africa", begynner Dar-es-Salaams forstader å dukke opp med små, lave bygninger og et myldrende folkeliv.

Snart glir toget inn på Tazara Station, og tiden er kommet til å ta farvel med verdens mest luksuriøse tog.

Vi sjekker inn på et hotell i Dar-es-Salaam og har resten av dagen på egen hånd i denne travle afrikanske storbyen som bærer tydelig preg av både arabisk kultur og swahili-kultur.

Om kvelden spiser vi avskjedsmiddag sammen.

Dag 20
Tid på egen hånd eller utflukt til Bagamoyo

I dag kan du enten velge å slappe av ved hotellets pool med en forfriskende drink i hånden eller bli med reiselederen til Bagamoyo. 

Bagamoyo, den opprinnelige hovedstaden for Tysk Øst-Afrika var en av de viktigste handelsbyer på kysten. Det var også her Henry Stanley og John Speke startet deres store afrikanske reiser.

Hvis du har kjøpt reiseforlengelse er det avreise fra Dar es Salaam i dag. 

En eksklusiv og elegant reise med storslått afrikansk kultur og natur er slutt og vi drar til flyplassen for å vende hjem mot Norge igjen.

 

Dag 21
Ankomst Oslo

Om Rovos Rail

Om dagen er påkledningen avslappet pen. Påkledningen om kvelden er mer formell på Pride of Africa. Jakke og slips er et krav for menn, og for kvinner et pent skjørt eller kjole. Vennligst respekter dette.

Alle vognene er gamle togvogner som er restaurerte så det opprinnelige utseendet er intakt, samtidig med at komfort og fasiliteter er ført opp til nåtidens standard. Her er ordet kupé ikke lenger dekkende. Her finnes det bare dobbeltsuiter i gammel engelsk stil med blankpolerte trepaneler, dobbeltsenger og naturligvis privat bad. 

Om bord på toget er det også inkludert helpensjon med alle drikkevarer i togets gourmetrestaurant. Restaurantvognene er forresten begge fra før 1940 og er nøye restaurert så den fine klassiske stilen er bevart. I denne stemningen fra svunne tider serveres det á la carte-frokost samt eksklusive eksklusive treretters lunsjer og treretters middager med fremragende sørafrikansk vin.

På toget er det i tillegg en spesialombygd utsiktsvogn med panoramalounge, der det er fritt utsyn til det afrikanske landskapet. Toget har også to hyggelige salongvogner for henholdsvis røykere og ikke-røykere. Servicenivået om bord er også i topp – uansett hvor du befinner deg i toget vil det bli sørget for at du ikke mangler noe!

Royal-suiter

Royal-suitene er på i alt 16 kvadratmeter og fyller en halv vogn. De har alle eget loungeområde og badeværelse med viktoriansk badekar i tillegg til separat dusj. De romslige og elegante suitene gir mulighet for privatliv og sikrer passasjerene en behagelig reise i luksus og med fasiliteter av høyeste standard. Suitene er utstyrt med skrivebord og privat pengeskap/safetybox til verdier i tillegg til en fylt minibar med drikkevarer etter passasjerenes ønsker. Dessuten er romservice tilgjengelig hele døgnet.
Selv badeværelsene er overdådige på Rovos Rail

Deluxe-suiter

Deluxe-suitene (11 kvadratmeter) er også beregnet til to passasjerer, enten i dobbelt eller twin-rom. Det er loungeområde og en suite badeværelse med dusj. De svært romslige suitene gir mulighet til privatliv og sikrer passasjerene en behagelig reise i luksus og med fasiliteter av høyeste standard. Suitene er utstyrt med skrivebord og privat pengeskap/safetybox til verdier i tillegg til en fylt minibar med drikkevarer etter passasjerenes ønsker. Dessuten er romservice tilgjengelig hele døgnet.

Pullman eller Pullman Gold-suiter

Pullman og Pullman Gold-suitene er på ca. 7 kvadratmeter. De er utstyrt med enten en sofa som omdannes til dobbelt- eller twinseng om natten, eller en fast dobbeltseng eller twinseng som kan brukes som sofa med ryggputer om dagen. Vi kan ikke garantere om det er Pullman eller Pullman Gold, det avhenger av hvilket togsett vi kjører med. Suitene har også eget bad med dusj. De romslige suitene gir mulighet til privatliv og sikrer passasjerene en behagelig reise i luksus og med fasiliteter av høyeste standard. Alle er utstyrt med skrivebord og privat pengeskap/safetybox til verdisaker. Det er ikke minibar i suiten. Roomservice er tilgjengelig hele døgnet.

Les mer om Rovos Rail her www.rovos.com

Prisinformasjon

Reisens pris

Fra kr 179 998,– per person i delt dobbeltrom.
Se priser for alle avreisedatoer

Tillegg for enkeltsuiter

Enkeltsuite og oppgradering av enkeltsuite

På forespørsel

Oppgradering av suiter

Innkvartering i delt Pullman-dobbeltsuite er inkludert i reisens pris.

Oppgradering av dobbeltsuite

 • Tillegg for delt Deluxe-dobbeltsuite: kr 39.998,–
 • Tillegg for delt Royal-dobbeltsuite: kr 54.998,–
Prisen inkluderer
 • Norsk/svensk reiseleder
 • Flyreise Oslo–Cape Town og Dar-es-Salaam–Oslo
 • 2 overnattinger på hotell i Cape Town med frokost
 • 15 netters togreise med Rovos Rails "Pride of Africa". Inkl. helpensjon og alle drikkevarer om bord på toget.
 • 1 overnatting på Victoria Falls Hotel med helpensjon. 
 • 2 overnattinger på Madikwe Game Reserve med helpensjon
 • 1 overnatting på hotell i Dar es Salaam med frokost
 • Helpensjon dag 4–18
 • Drikkevarer om bord på toget
 • Avskjedsmiddag i Dar es Salaam på dag 19
 • Frokost på hotellene i Cape Town og Dar es Salaam
 • Safari og utflukter ifølge program
 • All transfer og transport i buss med aircondition som beskrevet i programmet
 • Alle skatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestilingsforsikring ved sykdom, 7% av reisens pris
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer når man ikke er om bord på toget
 • Driks (til koffertbærere, tjenere og til sjåføren – beregn ca. 200 USD per person)
 • Visum  til Zimbabwe 30 USD, Tanzania 50 USD
 • Eventuelle ekstra-utflukter
 • Reiseforsikring

Før reisen

Reisen er underlagt Albatros Travels generelle reisevilkår som vi forutsetter at deltagerne er inneforstått med.

Allmenn informasjon

Reisens krav til bevegelighet

Hovedregelen er at alle reisedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig må vi understreke at våre reiser generelt ikke egnes seg for den som har vondt for å gå. Selv på buss- og togreiser samt cruisereiser vil det ofte være behov for å gå til og fra severdigheter. På mange av kulturreisene våre vil bare en dags samlede besøk ved severdigheter o.l. lett komme opp på mer en 5 kilometers gåing.

Reiseforsikring

Ettersom helseforsikringen i Norge ikke dekker kostnader for hjemtransport og legebehandling i visse land, er det viktig at du har tegnet en reiseforsikring som dekker både kostnader for behandling av sykdom og hjemtransport. Dessuten anbefaler vi at reiseforsikringen også dekker skadet eller bortkommen bagasje.

Gouda Reiseforsikring

Albatros Travel har inngått et samarbeid med Gouda Reiseforsikring som sikrer at hjelpen alltid er i nærheten når du trenger den. Med Gouda i ryggen er du sikret ekstra trygghet på reisen.
Goudas egen alarmsentral er bemannet døgnet rundt med kompetente skandinavisktalende medarbeidere som er klare til å hjelpe deg. Med Goudas reiseforsikring får du både rask hjelp på stedet og god dekning, blant annet ubegrenset sykdoms- og ulykkesforsikring, reiseavbrudd, tilkalling av pårørende, erstatningsgaranti (kompensasjon for sykdom på reisen) og reisegodsdekning.
Om du er forsikret hos et annet selskap gjelder det muligvis andre regler – kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Det er den reisendes eget ansvar at forsikringen omfatter nødvendig dekning.

Albatros Travels reiseledere

De fleste av Albatros Travels reiser ledes av en Albatros reiseleder som enten møter gruppen i flyplassen før avreise eller ved ankomst til destinasjonen. På våre bussreiser møter dere reiselederen senest ved det siste påstigningsstedet. Sjåføren hjelper til med bagasje, informerer om plassering i bussen og sørger for at dere kommer sikkert fram. Alle reiselederne våre er erfarne, godt utdannede og nøye utvalgt av Albatros Travel.

På ekspedisjonsreiser med Albatros Expeditions bliver du møtt av en engelsktalende ekspedisjonsguide på destinasjonen og det vil også være engelsktalende ekspedisjonsteam som leder utfluktene og holder informasjonsmøtene som inngår på reisen. Vi gjør oppmerksom på at det ikke kan forventes en norsk reiseleder om bord.

Enkelte av reisene våre er uten reiseleder. Det vil alltid fremgå tydelig av programmet om reisen er ledet av en reiseleder eller ikke.

Driks

På reisene våre kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikker. Du kan møte forhold du ikke liker eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med driks. I mange land er drikssystemet mer organisert enn vi nordmenn er vant til, og det er forventet at lokalguider og sjåfører mottar en viss sum driks i løpet av reisen, da lønnen i servicebransjen ofte er avstemt i forhold til dette. Vi angir et beløp i reiseprogrammene våre slik at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Reisens pris inkluderer ikke driks, da det er et individuelt anliggende, men drikssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere. For ordens skyld vil vi understreke at det naturligvis er en frivillig sak å gi driks.

Tillegg for enkeltrom og enkeltlugar

De opplyste prisene på reisene våre er basert på 2 personer som reiser sammen og bor i delt dobbeltrom eller dobbeltlugar. For de av gjestene våre som reiser alene vil det være et tillegg for enkeltrom og/eller enkeltlugar. Tillegget avspejler det prisnivået vi som reisearranør blir møtt med når vi oppkjøper rom og lugarer hos våre underleverandører. Et enkeltværelse vil alltid være forholdsvis dyrere per person enn et dobbeltrom. Dette er et vilkår som har vært gjeldende i reisebransjen i mange år og derfor er å betrakte som kutyme.
Tillegget vil alltid fremgå av materialet vårt.

Pass

Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst fra destinasjonen. Dette kravet gjelder for alle reisene våre, også der enkelte land opplyser at de krever kortere gyldighet. At vi som reisearrangør stiller et dette 6-måneders gyldighetskravet er for å unngå situasjoner der et lands gyldighetskrav måtte bli endret fra bestilling av reisen og frem til avreise.

Tilslutning med innenriksfly

Om du booker tilslutningstransport anbefaler vi at du har minst 2,5 timer til å bytte mellom tilslutningen og flyreisen med oss. Bestill gjerne en billett som kan endres, slik at du kan booke om ved en eventuell ruteforandring/flyforsinkelse.

Reiser med mindreårige

Hvis du skal reise sammen med barn som ikke er dine egne (for eksempel barnebarn), eller hvis du og dine barn ikke har samme etternavn, kan noen land nekte dere innreise. Det kan derfor være nødvendig å ha med seg en fødselsattest på engelsk og en underskrevet erklæring som tillater den mindreårige å reise i selskap med en navngitt voksen. Husk å undersøke reglene for dokumentenes gyldighet (utstedelsesdato m.v.) og hvilke stempler de må ha.
USA er et av de landene som har ovenstående krav , men det finnes ikke noen endegyldig liste over hvilke land det gjelder. Derfor anbefaler vi deg å kontakte den nærmeste ambassaden eller konsulatet for det landet du skal reise til for å få opplyst reglene.

Plassering i flyet

Vi gjør oppmerksom på at det er flyselskapet som suverent står for fordelingen av seter på flyet.

Måltider om bord

På de fleste av reisene våre benytter vi rutefly. På de europeiske rutene har du som regel mulighet for å kjøpe forskjellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Noen få selskaper serverer mineralvann, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversjøiske rutene er maten inkludert, og hos noen få selskaper også drikkevarer. Ønsker du vin, øl og sprit, må du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer en hel del fra flyselskap til flyselskap og endres jevnlig, så vi kan dessverre ikke gi mere presise opplysninger før reisen.

Spesialkost

På flyreiser må spesialkost som for eksempel diabetes- eller vegetarmat bestilles senest 45 dager før avreise. Legg merke til at noen flyselskaper krever betaling for spesialkost. Vi videresender alltid øsker om spesialkost på flyreisen til flyselskapet, men vi kan ikke garantere at man får det.
Som utgangspunkt har vi ikke mulighet for å tilby spesialkost på våre reiser. På mange av reisene er det inkludert felles måltider der menyen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente å spise samme mat som de øvrige deltagerne på reisen. Vi noterer og videresender gjerne ønsker om spesialkost eller informasjon om allergier, men vi har dessverre ikke mulighet for å garantere at man kan få servert spesielle måltider eller at det kan tas spesielle hensyn ved allergi.

Plassering i bussen

På reiser med fly foregår transporten på destinasjonen ofte med buss. Her kan man ikke reservere en fast plass i bussen, og det er heller ikke mulig å kjøpe en bestemt plass før reisen begynner. Det er selvfølgelig mulig å avtale rokeringer underveis på reisen, så alle på skift kommer til å sitte både foran og bak i bussen.

På de reisene som foregår med buss fra start til slutt kan du reservere en bestemt sitteplass i bussen mot en ekstra avgift. De plassene som ikke er reservert fordeles etter først til mølla-prinsippet. Reisene er markert med «Bussreise» på nettsidene våre.

Forbehold/endringer

Det tas forbehold for endringer i programmet. Albatros Travel og våre lokale samarbeidspartnere streber alltid etter å avvikle reisen nøye i henhold til programmet, men det kan av hensyn til severdighetenes åpningstider eller praktiske omstendigheter være nødvendigt å gjennomføre ruten i en anne rekkefølge enn oppgitt. I tillegg til dette kan programpunkter risikere å utgå på grunn av force majeure-situasjoner som værforhold, veiforhold eller forsinkede flyavganger.
Til slutt gjør vi oppmerksom på at alle reiser løpende blir revidert og forsøkt forbedret på bakgrunn av de tilbakemeldingene vi får fra reiseledere og kunder etter hver reise. Revidering av reisen vil derfor medføre at det kan ha oppstått endringer i programmet fra den ble kjøpt til avreisen finner sted. Før avreise vil alle deltakere motta det senest oppdaterte program som har til hensikt å tjene kundenes beste og sikre den mest smidige gjennomføring av reisen.
Reisen selges som en hel ”pakke”, og det vil ikke være mulig å refundere de delene av pakken som eventuelt ikke benyttes.

Vi gjør oppmerksom på at kjøpte ekstrautflukter kun gjennomføres ved tilstrekkelig antall påmeldte. Avhengig av tidspunktet for avlysningen blir prisen for utflukten tilbakebetalt til de påmeldte deltagerne enten før eller etter at man har kommet hjem fra reisen.

Forleng reisen

Reiseforlengelse på Zanzibar

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 35 998,–
Luksusbadeferie ved Det Indiske Hav på Zanzibar

Forleng din Afrikareise med 4 netter på vakre Zanzibar. I tillegg til de lange, palmefylte sandstrendene, finnes det massevis av utflukt- og aktivitetsmuligheter. Ta for eksempel en kryddertur, besøk Stone Town, eller nyt solnedgangen om bord på en dhow med Indiahavet i bakgrunnen.

Bilder
Hotell

The Residence Zanzibar

The Residence Zanzibar ligger på en frodig, skogkledd eiendom på 32 hektar, hvor femstjerners luksus møter naturens uberørte skjønnhet. Frodige tropiske hager møter puddermyk hvit sand som er omgitt av det krystallklare vannet fra Indiahavet. Gjestene kan nyte privatliv i deres romslige villaer, tatt hånd om av deres egen personlige butler. Overnattingsstedet gir gjestene muligheten til å nyte bekymringsfrie dager med avslapning i deres private svømmebasseng, på stranden eller utforske hagen til fots eller på sykkel. Restauranten på stedet gir gjestene en sjanse til å smake på Spice Islands' unike blanding av kulturer og kjøkken. Velvære-spaen tilbyr en rekke avslappende behandlinger som gjestene kan slappe av og kose seg med.

Les mer om resortet her: https://www.cenizaro.com/theresidence/zanzibar

Pris
35 998,– pr. person i Luxury Garden View delt dobbeltrom
12 998,– tillegg for enkeltrom
Helpensjon inklusive lokal vin, øl og mineralvann

Baraza Resort

Baraza Resort & Spa, Zanzibars mest eksklusive boutique-resort, ligger langs stranden som ble kåret til en av de 30 beste øyestrendene i verden av Conde Nast Traveler-magasinet. Med bare 30 villaer, bringer dette imponerende all-inclusive boutique-resortet fram Zanzibars arv som strekker seg tilbake til sultanenes tid. En sammensmelting av arabisk, swahili og indisk design med swahili-buer, detaljert håndskåret innredning og antikviteter. Hver villa skryter av store bad, samt en romslig terrasse og privat basseng. Fasilitetene inkluderer en fremragende restaurant som serverer de fineste råvarene øya har å tilby, samt et imponerende spa, yogasenter, treningsstudio og tennisbane.

Les mer om resortet her: www.baraza-zanzibar.com

Pris
50 998,– pr. person i delt Ocean front dobbeltrom
25 998,– tillegg for enkeltrom
Helpensjon inklusive lokal vin, øl og mineralvann

Prisen inkluderer
 • All nødvendig lokal transport i forbindelse med programmet
 • Fly Dar es Salaam til Zanzibar t/r
 • 4 netter på Zanzibar hotell som beskrevet

Reiseforlengelse i Ngorongoro Krateret

Type Reiseforlengelse
Varighet 5 dager
Pris Fra 46 998,–
Reiseforlengelse i Tanzania

Forleng Afrika-reisen din med 4 netter i Tanzania og besøk den verdenskjente Ngorongoro nasjonalpark og Albatros' egen camp i Tarangire nasjonalpark. Du kan velge å bo i Ngorongoro og se over krateret, eller du kan velge å bo rett utenfor parken nær inngangen. Se nedenfor for de to alternativene du kan velge mellom.

Bilder
Klikk på bildene for å se dem større
Hotell

Plantation Lodge, Karatu

Plantation Lodges beliggenhet gir maksimal safariopplevelse for besøkende. Den ligger nær inngangen til Ngorongoro vernet område og Lake Manyara nasjonalpark, og bare en kort tur unna Tarangire nasjonalpark. Lodgen har individuelt innredede rom og suiter, samt alle fasiliteter for en komfortabel og avslappende ferie.

Les mer her: http://www.plantation-lodge.com/

Honeyguide Tarangire Camp

Leiren ligger i et stille og uforstyrret område rikt på dyreliv, med utallige dyrespor og enkel tilgang til nedre Tarangire-dalen. På grunn av de omkringliggende gresslettene med akasietrær, trenger du ikke å gå langt for å nyte det rike dyrelivet som er fastboende her, før du avslutter dagen med spektakulære solnedganger. Leiren er liten og intim, med kun 10 godt plasserte telt. Dette er en miljøvennlig leir som tilbyr 24-timers strøm, rørsystem til hvert telt og soloppvarmet vann dag og natt.

Les mer her: https://www.honeyguidecamp.com/activities/honeyguide-tarangire-camp/

Pris

 • 46 998,– pr. person
 • Forespør for enkeltromstillegg
 • Helpensjon på begge innkvarteringer (inklusive lokal vin, øl og mineralvann på Honeyguide Tarangire Camp)

Prisen inkluderer

 • Transport til og fra hotellet på ankomst- og avreisedagen
 • Innenriksfly
 • 2 netter på The Plantation Lodge, Karatu i delt dobbeltrom
 • 2 netter på Honeyguide tarangire Camp i delt dobbeltrom
 • Helpensjon (inklusive lokal vin, øl og mineralvann på Honeyguide Tarangire Camp)
 • Alle game drives
 • Park entréer
 • Mto wa Mbu landsbytur og besøk på lokal skole
 • Masai landsby kulturopplevelse

 

 

Ngorongoro Serena Safari Lodge

Høyt oppe på den taggete kanten av Ngorongoro-krateret og innhyllet i tåke, er Ngorongoro Serena Safari Lodge et imponerende eksempel på økologisk og arkitektonisk harmoni. Lodgens bygninger, bygget av stein, er kamuflert av innfødte klatreplanter og knyttet sammen av tømmerganger som går rundt gamle trær. Rommene, som henger langs kraterkanten, er pyntet med messinglamper, speil laget av villtre og Maasai-skulpturer, hver med sin egen balkong omgitt av stein og uhindret utsikt over krateret nedenfor. Etter en dag med eventyr kan du følge en rolig natursti eller bare slappe av med en urtemassasje mens solen går ned bak fjellene. Utforsk Menneskehetens vugge på Ngorongoro Serena Safari Lodge og opplev en av de mest unike reiseopplevelsene i verden.

Les mer her: https://www.serenahotels.com/ngorongoro

Honeyguide Tarangire Camp

Leiren ligger i et stille og uforstyrret område rikt på dyreliv, med utallige dyrespor og enkel tilgang til nedre Tarangire-dalen. På grunn av de omkringliggende gresslettene med akasietrær, trenger du ikke å gå langt for å nyte det rike dyrelivet som er fastboende her, før du avslutter dagen med spektakulære solnedganger. Leiren er liten og intim, med kun 10 godt plasserte telt. Dette er en miljøvennlig leir som tilbyr 24-timers strøm, rørsystem til hvert telt og soloppvarmet vann dag og natt.

Les mer her: https://www.honeyguidecamp.com/activities/honeyguide-tarangire-camp/

Pris

 • 49 998,– pr. person
 • Forespør for enkeltromstillegg
 • Helpensjon på begge innkvarteringer (inklusive lokal vin, øl og mineralvann på Honeyguide Tarangire Camp)

Prisen inkluderer

 • Transport til og fra hotell på ankomst- og avreisedagen
 • Innenriksfly
 • 2 netter på Ngorongoro Serana Safari Lodge i delt dobbeltrom
 • 2 netter på Honeyguide Tarangire Camp i delt dobbeltrom
 • Helpensjon (inklusive lokal vin, øl og mineralvann på Honeyguide Tarangire Camp)
 • Alle game drives
 • Park entré
 • Masai landsby kulturopplevelse
Bestilling

Dag 1

Etter ankomst på Arusha lufthavn drar vi mot Karatu. På vei dit besøker vi Mto wa Mbu landsbyen for en omvisning, så vel som en lokal skole (Merk: Besøket til Mto wa Mbu og den lokale skolen er kun inkludert hvis du velger å bo på The Plantation Lodge). Wayo Africa Mto Wa Mbu landsbyvandring tar oss med på en reise hvor vi opplever den tradisjonelle kulturen til de lokale innbyggerne. Senere kjører vi til lodgen hvor vi spiser middag. Velg mellom The Plantation Lodge (Beliggende i Karutu nær inngangen til Ngorongoro verneområde) eller Ngorongoro Serena Safari Lodge (beliggende i Ngorongoro høylandet med utsikt over krateret).

Dag 2

Dagen byr på et stort høydepunkt når vi skal utforske Ngorongoro-krateret, som er mest kjent for sin naturlige skjønnhet og overflod av variert dyreliv; noe som gjør det til en av Afrikas mest populære safari-destinasjoner. Omringet av Tanzanias høyland, sies dette UNESCO-listede krateret å være verdens største intakte vulkanske kaldera. Besøkende kan glede seg til å få øye på de verdenskjente "Big Five" og en rekke andre dyrearter, inkludert store flokker av sebraer og gnuer. Etter lunsj fortsetter vi dyreobservasjonene før vi returnerer til krateret og videre til lodgen.

Dag 3

Etter frokost kjører vi til Tarangire nasjonalpark. På vei besøker vi en Masai-landsby og får oppleve den fascinerende kulturen. Når vi ankommer leiren, spiser vi lunsj, og senere på dagen nyter vi en spennende safaritur i parken. Tarangire nasjonalpark, som ligger i Tanzanias spektakulære Manyara-region, er en imponerende nasjonalpark som består av granittkammer, elvedaler, varierte vegetasjonslandskap og fritt vandrende dyreliv.

Dag 4

Vi tar med egen lunsj i dag, så vi har hele dagen i denne ekstremt dyrerike nasjonalparken, med en piknik underveis. Navngitt etter elven som renner gjennom den, er Tarangire Nasjonalpark kjennetegnet av gamle og enorme baobabtrær som står imponerende mot den blå himmelen. Under den årlige tørkesesongen er Tarangire-elven en magnet for tørste dyr. Store flokker av elefanter og migrerende gnu, sebra, bøffel, impala, gazelle, hartebeest og eland samles, og ikke overraskende følger rovdyrene etter.

Dag 5

Etter frokost skal vi ha en morgensafari, deretter dra til Arusha og videre til Kilimanjaro internasjonale lufthavn

Rated 5 out of 5 by from En fantastisk reise med Rovos rail Fin reise, spennende, fin lodge og en suveren reiseleder.
Date published: 2023-03-28
Rated 5 out of 5 by from Flott reise, «once in the liftime» Flott tur, kan anbefales. Vær forberett på at dette er et luksustog på smalsporet jernbanelinje i Afrika. Det er forskjell på vedlikehold som kan medføre noe risting og skrangling i vognene. Men det er til å leve med.
Date published: 2023-03-19
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk opplevelsesrik reise med unik komfort Reisen var utrolig spennende og opplevelsesrik og vår reiseleder var utrolig engasjert og stod på hele tiden for å optimalisere våre opplevelser. Rovos Rail er et helt spesielt og flott tog med en unik komfort, fantastisk kjøkken med gourmet mat frokost, lunsj og middag og med utsøkt drikke (all inclusive)!
Date published: 2023-03-16
Rated 5 out of 5 by from En once in a lifetime opplevelse En veldig godt regissert, planlagt og gjennomført reise der alt fløt veldig greit og høydepunktene sto i kø. Vi hadde også en meget dedikert og kunnskapsrik reiseleder. Skulle vi ønsket noe mer måtte det være at Botswana fikk en større plass i aktivitetene, og at vi hadde kommet noe nærmere dagliglivet blant afrikanerne.
Date published: 2023-03-15
Rated 5 out of 5 by from En opplevelse for livet ! Minnerike opplevelser på rekke og rad ! Kunne ikk Fantastisk reise fullpakket med opplevelser fra morgen til kveld Minner på minner !
Date published: 2023-03-15
Rated 5 out of 5 by from Et eventyr og å oppleve Afrika på denne måten Opplevelser stod i kø, og vår reisleder loset oss trygt igjennom alle uvante og fantastiske opplevelser
Date published: 2023-03-15
Rated 5 out of 5 by from Lukseriøst og behagelig gjennom det sørlige Afrika Fantastisk godt organisert, vennlig og effektiv betjening. Mat og drikke var gourmet.Det var så hyggelig ombord på Rovos Rail at forsinkelser ikke var noe å bry seg om. Ingen dager var kjedelig. En sakte tur gjennom landskapet med hyggelige tilrop fra folk langs linja ga et godt inntrykk av en vedensdel som har framtidas muligheter forran seg.
Date published: 2019-04-22
Rated 5 out of 5 by from En utrolig reise med mange,flotte opplevelser En virkelig spennende reise med en prima reiseleder
Date published: 2019-03-31
 • y_2023, m_12, d_5, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.37
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_17
 • loc_no_NO, sid_ZARTR10, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende reiser